G4Media.ro

Premierul Giuseppe Conte le promite italienilor că nu-și vor petrece vara în…

Premierul Giuseppe Conte le promite italienilor că nu-și vor petrece vara în balcoane

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, îi îndeamnă pe oameni să fie în continuare precauți, asigurându-i totodată că își vor putea petrece concediile în afara locuințelor, la plajă, la munte sau în alte oraşe italiene.

„Nu ne vom petrece vara în balcoanele noastre, lăsând frumuseţea Italiei în carantină. Vom putea merge să ne bucurăm de litoral, de munte şi de oraşele noastre frumoase”, a spus Conte pentru ediţia de duminică a Corriere della Sera.

Oficialul a mai spus că ar fi bine ca italienii să-şi petreacă vacanţele în Italia, chiar dacă vacanţele din acest an vor fi diferite, în condiţiile în care oamenii trebuie să respecte regulile şi să fie în continuare precauţi.

Potrivit regulilor actuale pentru prevenirea infectărilor cu Covid-19, italienii se pot deplasa între regiuni doar dacă au un motiv întemeiat. Premierul Conte nu a oferit deocamdată un răspuns clar când va fi ridicată această restricţie, apreciind că totul depinde de modul în care va evolua epidemia.

De asemenea, Conte nu a spus dacă italienii vor putea călători în străinătate.

Numărul de noi contaminări este în scădere în Italia, în prezent. Plajele Italiei sunt încă închise oficial, dar tot au apărut imagini cu plaje aglomerate din Sicilia, stârnind reacții de îngrijorare în spațiul mediatic. Primarul oraşului Palermo, Leoluca Orlando, a criticat într-o postare pe Facebook comportamentul iresponsabil al unor oameni, relatează Agerpres. Sicilia şi alte câteva zone din sudul Italiei nu au fost atât de afectate de epidemie ca nordul ţării şi multe persoane fac presiuni pentru ca turismul să fie aici redeschis cât mai repede.

Sursa Foto:  Facebook (Giuseppe Conte)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.