G4Media.ro

Premierul Ciucă, fost șef al Armatei Române, despre scandalul kerosenului care a…

sursa foto: MApN/ Laurențiu Turoi

Premierul Ciucă, fost șef al Armatei Române, despre scandalul kerosenului care a stricat MIG-urile: Acum aud pentru prima dată / Nu cunosc subiectul și nu pot să comentez

Premierul Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării și fost șef al Statului Major General al Armatei Române, a declarat miercuri că nu cunoaște cazul achiziției de kerosen de proastă calitate care ar fi provocat defectarea mai multe avioane de vânătoare MIG ale forțelor aeriene.

”Cu scuzele de rigoare, nu cunosc subiectul și nu pot să comentez. Deci acum aud pentru prima dată. Nu cred că poate fi vorba despre combustibil de proastă calitate pentru că nu cred că cineva își poate permite să se joace cu un astfel de subiect”, a declarat miercuri la Alba Iulia premierul Ciucă, atunci când a fost întrebat de un reporter despre acest subiect.

Reamintim că Armata Română a fost înșelată cu trei vapoare pline cu kerosen de proastă calitate, după cum reiese din motivarea Curții de Apel Ploiești în dosarul prin care celor doi inculpați din dosar le-a fost ridicat controlul judiciar. Prejudiciul final adus Armatei Române ar fi de peste 30 de milioane de lei, adică mai bine de 6,5 milioane de euro.

Conform gândul.ro, care a prezentat informațiile în exclusivitate, în motivarea menținerii sechestrului pus pe averea unei femei, judecătorii Curții de Apel Ploiești au explicat întregul mecanism al afacerii prin care Ministerul Apărării Naționale a fost prejudiciat cu suma menționată, iar mai multe avioane de vânătoare s-au stricat și au avut nevoie de reparații la Aerostar Bacău.

Judecătorii arată că în 27 februarie 2018, SC Jetfly Hub, condusă de omul de afaceri Cristian Berendel, a încheiat cu MApN, pentru o perioadă de patru ani, un acord cadru prin care societatea urma să furnizeze combustibil turboreactor de aviaţie pentru opt unități militare.

Prin contract, s-a convenit livrarea a două tipuri de kerosen, respectiv Jet Al şi Jet Al Premium. Conform caietului de sarcini, diferenţa între cele două tipuri de carburanţi era reprezentată de nivelurile impuse cu privire la trei parametri.

Conform anchetatorilor, pentru a câștiga încrederea Armatei, primul transport a fost conform contractului și a fost adus în Portul Constanța cu nava Evia Petrol. Ce nu știau, însă, reprezentanții MApN, era că în același port acostase cu mult timp înainte, încă din octombrie 2017, un vapor grecesc, încărcat cu kerosen ieftin, de proastă calitate.

Ca urmare, după ce primul transport a fost livrat, afaceriștii ar fi continuat să trimită către rezervoarele MApN din această navă. Mai apoi, potrivit anchetatorilor, alte două nave au adus în țară kerosen procesat în Grecia și Turcia, neconform cu cel achitat de Armata Română.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Ciuca e un prost si un pupinc(-)rist….

  • Mă Ciucă, e normal să nu știi toate amănuntele, doar Armata Romana avea vreo 5000 de MIG-uri 😂😂😂😂

  • Mă Ciucă, știi de unde ne dăm seama că minți ?
   Miști din buze mă ! 😂😂😂😂😂😂😂

 2. Adormitul. De plagiat a auzit din prima ora,de asta a si tras sfori pt musamalizarea cazului.

 3. Tot nu pot realiza cat de gros poate avea obrazul omul asta?!? Chiar mi-e rusine ca e general al Armatei Romane!

 4. Adica judecatorii explica toata filiera iar toarsu i-si da cu parerea ca ,,nu crede””…..putea sa ramana la, nu stiu, nu cunosc, e un proces in curs, ,,nu crede” e ca si cum ar spune judecatorii mint.

 5. Avem o problema de siguranta nationala iar mă Ciuca nu stie despre ce e vorba si mai e si „general”. Bă Ciuca dute cu vacile la pascut .

 6. Seful Armatei si Ministrul Apararii ani de zile si habar nu are ce se intampla in gradina lui!Sa vedeti ce va ramane in urma lui dupa ce nu va mai fi prim-ministru!Vai de mama noastra!

 7. Nu poate comenta pentru că el a învățat că ordinele nu se discută.

 8. Dom’le, nu cred că cineva poate să spună că Ciucă există!

 9. Știrea asta e din ciclul cum că România va organiza olimpiada de iarnă…

 10. cautati politrucii care ofera protectie hotilor de combustibil 🙂

 11. Asta habar nu are pe ce lume traieste. Un balbait cu functie de general si premier. Romania nu a putut mai mult.

 12. Cind s-au „aranjat” contractele pentru kerosen ? Cine era seful Armatei pe vremea aceea ?
  Intreb si eu pentru un prieten.

 13. Sarmanul de burtos era ingrijirat de meniul de la popotā pt 8 roni

 14. Vai de steaua ta norocoasă mă Ciucă.