G4Media.ro

Premierul Bulgariei: Comunismul a lăsat o prăpastie, țările din fostul bloc estic…

Premierul Bulgariei: Comunismul a lăsat o prăpastie, țările din fostul bloc estic sunt mult în urma Occidentului

Ţările din fostul bloc estic încă se află în urma Occidentului din cauza comunismului, a scris sâmbătă pe Facebook premierul bulgar Boiko Borisov, în ziua în care se marchează 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, transmite BTA, citată de Agerpres.ro.

”Comunismul a lăsat în urmă o astfel de prăpastie încât la 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului ţările estice cu greu prind din urmă Occidentul. Încă purtăm cu noi cicatricile (comunismului), avem mult de muncă, dar aceasta este direcţia corectă”, a explicat Borisov.

El a subliniat că democraţia trebuie apărată şi că nu trebuie ”să permitem regimurilor totalitare să ne dividă”.

În august 1989, poliţia de frontieră ungară le-a permis turiştilor est-germani să treacă în mod liber frontiera către Austria, ceea ce a deschis calea către căderea Zidului Berlinului, eveniment survenit trei luni mai târziu, la 9 noiembrie 1989.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Valediction, #eSky .pl! #10august

  Biodiversitatea urbană în #București #unitate

  Nu departe de Calea Victoriei și de centrul istoric al Bucureștilor, Parcul Natural Văcărești grăiește jovial despre renașterea naturii din mijlocul unui fost șantier hidrotehnic comunist. Vrei să explorezi miracolul vieții sălbatice apărute în condiții extreme urbane? Zboară spre București și vei descoperi la pas, cu bicicleta sau din Observator un colț de deltă neobișnuit și unic în Europa.

  PS: Despre grădina miraculoasă din Dubai a scris altcineva. Probabil cea/cel căreia/căruia cuvintele românești: a grăi (prin viu grai) și jovial (glumeț și sincer) îi sunt de neînțeles. Oricum nu aș fi scris despre Dubai în veci vecilor, unde fugise Mirabela Demostene Daeur după Marcel Pavel.

  © Oana Prisecaru, 12th of May 2019, România

  • Rapandulo iar ai uitat sa ti iei nedicamentele…

  • Rapandula, medicamente, cine esti tu, stimate domn? Esti de la pro medica? Raspunde, sa nu fac presupuneri ca matale.

  • Trimiterea din PS face referire la o editare Come back Rasu, sursa de inspiratie pentru o generatie intreaga, chiar si pentru Pro TV. G4media unii sustin ca il slujiti pe Vantu. Nu cred, dar trebuie sa stiti.

 2. Unele, cumetre Boiko, altele l-au prins deja (pe occident din urma).

 3. Comunismul a prins si a si intrecut occidentul , iar medicamentele rusesti de ultima generatie au eradicat scula .. definitiv . UNA DIN MULTELE RECLAME DIN ANII -60-

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.