G4Media.ro

Prefectura Constanţa: Facem apel la înţelegerea credincioşilor care nu sunt din Ion…

Prefectura Constanţa: Facem apel la înţelegerea credincioşilor care nu sunt din Ion Corvin şi nu pot participa la pelerinajul de la peștera Sfântului Andrei

Prefectura Constanţa a anunţat, sâmbătă seara, că autorităţile vor avea grijă de siguranţa sanitară a fiecărui participant la pelerinajul de la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, făcând totodată apel la înţelegerea credincioşilor care nu sunt din comuna Ion Corvin şi nu vor putea merge la manifestările religioase organizate la mănăstire, relatează Agerpres.

„Înainte de toate, suntem conştienţi de importanţa sărbătorii dedicată Sfântului Apostol Andrei, data de 30 noiembrie fiind, în fiecare an, una plină de însemnătate pentru orice creştin-ortodox român. Autorităţile au, ca principală misiune, grija faţă de fiecare cetăţean, indiferent de locul de origine, domiciliu sau confesiune. În zilele următoare, punem mare accent pe ordinea publică şi pe integritatea personală a fiecărui participant la pelerinaj. Vom avea grijă de siguranţa sanitară a fiecăruia, prin organizarea de fluxuri şi circuite prin care să se respecte toate normele de protecţie sanitară. În acest sens, ieri, efectivele de jandarmi şi poliţişti, alături de inspectori din cadrul DSP Constanţa, au fost la Mănăstirea Peştera Sf. Andrei pentru stabilirea acestor circuite”, a transmis Instituţia Prefectului – judeţul Constanţa, printr-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, jandarmii Grupării Mobile „Tomis” sunt pregătiţi pentru a dialoga cu oamenii şi vor gestiona cu profesionalism orice situaţie, în vederea prevenirii unor „eventuale incidente sau provocări”.

„Foarte important de menţionat este faptul că vom avea grijă şi în privinţa respectării prevederilor legale actuale. Aşadar, facem apel la înţelegerea credincioşilor care nu sunt din Ion Corvin şi care nu vor putea participa la pelerinaj”, se spune în comunicat.

Referitor la invitaţia transmisă autorităţilor de către Arhiepiscopia Tomisului, Instituţia Prefectului a precizat că prefectul Silviu-Iulian Coşa nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peştera Sfântului Andrei, „întrucât respectă prevederile legii”, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin.

„În acelaşi timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să ţină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranţa sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar şi a celor apropiaţi lor”, a precizat Prefectura Constanţa.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, îi invită pe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, membrii Guvernului, parlamentari, precum şi pe reprezentanţii autorităţilor locale să participe la manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântul Andrei, a informat Arhiepiscopia Tomisului, sâmbătă, printr-un comunicat de presă.

Potrivit unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, este interzisă participarea la procesiunile şi pelerinajele religioase a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi. Arhiepiscopia Tomisului a solicitat în instanţă suspendarea respectivei decizii, cerere respinsă de judecători. Respinsă de instanţă a fost şi cererea Arhiepiscopiei Tomisului de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale pentru desfăşurarea, pe 29 şi 30 noiembrie, a pelerinajului la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Priviţi neputinţa statului român. Tot ce-i mai rău la români ajunge şef la stat.

 2. Sa faci apel la m@t@!! Asta meritati pt un m1lnistru ca vel@ si pt ca permiteri gun0aielor din b0r sa guite. Legi cu dedicatie si pt fraieri!

 3. Teodosie domiciliaza in Ion Corvin sau il baga in duba daca insista?

  Luni vom afla daca Biseria este mai tare decat Statul, cum banuim cu totii …

 4. Eu nu înțeleg nimic. Prefectura face apel la romani ca să ce? Sa vina sau sa nu vina? Eu din Ardeal pot sa vin, dacă vin ma amendați?De ce ați pregătit culoare dacă romanii nu pot sa meargă la slujba respectiva?

  • L-au uitat pe Daniel . Pe el nu-l invită, sau le-a spus că nu vrea să plătească ca Patriarhul Serbiei ? Sau al celui din Muntenegru. Jalnici!!!

 5. Eu nu înțeleg – rog pe cineva știutor și binevoitor să îmi explice – care este ,,importanţa sărbătorii dedicată Sfântului Apostol Andrei”? Poate barosanu’ I.-A. Pop, președintele Academiei Române, istoric mare și patriot și mai și – altminteri tovarăș de turnătorii la mînăstirea Secu cu Teodosie și Daniel -, să scoață el din știința lui nemăsurată și să deie la bobor o dovadă a trecerii/șederii Sf. Andrei în grota aia?
  Două lucruri însă știu sigur: autoritățile din Constanța și cele ,,de la centru” sunt de căcat. Iar autoritățile sunt Statul Român.
  Dacă ți-ai lăsat supușii să meargă, incălcîndu-ți ,,legea”, la Sf. Paraschiva, cum să îi oprești a merge la Sf. Andrei, cu mult mai mare în ierarhia creștină?!
  Oricum, nici în căruță nici în teleguță, liberali’ ăștia deștepți-foc cu Iohannis în frunte au oferit PSD cea mai potrivită muniție înainte de ,,asalt”.
  P.S. Am intrat bine-n sec.XXI dar din sec. XIX plutește-ntruna peste România ,,eu cu cine votez?”.

 6. Religia e un fel de vrajitorie care pune stapanire pe sufletul omului.

 7. Așteptăm să faceți apel la înțelegerea hoților-să nu mai fure, a criminalilor-să nu omoare, a violatorilor-să nu mai violeze. Ba chiar, dacă se întâmplă toate astea, să întoarceți și celălalt obraz. Cât despre respectarea legii…asta e o glumă…

 8. Lasati femeie sa conduca lumea si nu vor mai fi razboaie.
  Inlocuiti conventia asta Dumnezeu gen masculin.
  Inchinati-va la o Zeita.

  E asa simplu ..

 9. DUMNEZEU ESTE UNUL SINGUR.SI LUI NE RUGAM . DANIEL ;SAU TEODOSIE SINT VREMELNIC LA CONDUCERE . AU VOIE SA FIE TRASI LA RASPUNDERE DE LEGILE ROMANESTI ATUNCI CIND GRESESC ???????PROPUN INPOZITAREA TUTUROR ,VENITURILOR BISERICESTII DEOARECE INCEPIND CU DANIEL SI PINA LA ULTIMUL POPA AU SALARII ”BABANE ” DE LA STATUL ROMAN.PUNCT . SI ATUNCI MULTE ;;CRACII ” VOR FI TAIATE DE LA RADACINA .

 10. partida mistico -tradițională -dâmbovițeană …apără fiesta de la peștera SF , by 1995 🙂

 11. Megeti la MALL este permis, fara numar, indiferent de judet!

 12. Un mirean intreg la cap nu va merge acolo .
  Rugaciunea catre Dumnezeu si catre sfintii Sai o poate face mireanul oriunde .
  M-as bucura sa constat ca mirenii vor lipsi cu desavirsire de la aceasta manifestare si ca vor fi acolo , pribegi , numai preotii adusi cu sila .

  • Nu merge la munte.Uiata-te la Ranca, Cota 1400, Paltinis, stau ca ciorchinii sute, sute…nici zare de jandarmi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.