G4Media.ro

Prahova: Copaci şi stâlpi de telefonie, doborâţi de vânt în mai multe…

Sursa foto: G4Media.ro

Prahova: Copaci şi stâlpi de telefonie, doborâţi de vânt în mai multe localităţi; 6.700 de consumatori, fără electricitate

Mai mulţi copaci, dar şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântul puternic în mai multe localităţi ale judeţului Prahova, în contextul codurilor meteorologice de vreme rea, iar peste 6.700 de consumatori nu beneficiază, miercuri dimineaţă, de electricitate, relatează Agerpres.

  • Update: Compania Distribuție Energie Electrică Romania, prin Sucursala Ploiești, anunță că stâlpii căzuți pe carosabil, în seara zilei de 23.08.2022, pe raza localității Pleașa din județul Prahova, la care se face referire în articol, nu se află în gestiunea companiei DEER – Sucursala Ploiești, ci aparțin unei firme de telefonie și susțineau rețeaua de fibră optică a acesteia. În acest moment, echipele DEER sunt încă în teren în zonele unde accesul s-a realizat cu dificultate, iar intervențiile acestora vor continua până la remedierea tuturor defectelor.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în cursul serii şi al nopţii pentru degajarea apei de pe carosabil la Sinaia, în zona Cumpătu, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă inundată la Sinaia, dar şi pentru degajarea unor copaci doborâţi de vânt la Sinaia, Româneşti, Balta Doamnei, Miroslăveşti, Poiana Câmpina şi Ploieşti.

De asemenea, mai mulţi stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil la Pleaşa, fiind solicitată intervenţia ISU.

Primarul staţiunii Buşteni, Mircea Corbu, anunţa, marţi seară, că mai multe zone au fost afectate din cauza ploii torenţiale, iar reţeaua de canalizare a oraşului nu face faţă debitului mare de apă acumulat.

„ANM a anunţat cod portocaliu de ploi abundente cu averse torenţiale, în intervale scurte de timp, dar prin acumulare, putându-se înregistra cantităţi mari de apă. Avertizările sunt în vigoare pentru seara aceasta, dar şi în cursul nopţii de 24.08.2022. Situaţiile de urgenţă necesită intervenţii prompte, pentru ca dezastrele să poată fi evitate, iar pagubele să fie minime. Situaţia este în acest moment sub control, însă rămânem vigilenţi şi în stare de alertă. Vom continua acţiunile de verificare a daunelor produse în urma ploilor”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Fenomenele meteorologice au afectat 78 de puncte de transformare, iar 20 de localităţi nu au electricitate, fiind afectaţi 6.728 de consumatori, mai arată ISU.

În judeţul Prahova au fost valabile, în cursul serii şi nopţi trecute, coduri galben, portocaliu şi roşu de ploi torenţiale şi intensificări ale vântului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...