G4Media.ro

Ce înseamnă noile coduri poștale: poștașii vor livra coletele la ușă, oriunde…

Sursa foto: Poșta Română/ Facebook

Ce înseamnă noile coduri poștale: poștașii vor livra coletele la ușă, oriunde doresc destinatarii. Compania anunță un sistem digitalizat cu aplicație mobilă în următorul an

Poștașii vor livra coletele la ușă, oriunde doresc destinatarii, după ce Compania Națională Poșta Română. va implementa un sistem digitalizat cu aplicație mobilă prin care fiecare utilizator va primi propriul cod poștal, a explicat compania într-un răspuns transmis joi G4Media.ro.

E vorba despre noile coduri poștale anunțate de șeful companiei cu câteva zile în urmă.

Sistemul urmează să fie implementat în cursul anului viitor și va fi o alternativă la sistemul clasic al poștei, care va funcționa în continuare.

„Concret, prin intermediul aplicației mobile, sistemul va putea propune clienților posibilitatea ca livrările să poată fi efectuate în orice locație indicată, indiferent dacă este vorba despre adresa de domiciliu personală sau o altă locație indicată prin aplicație”, a precizat Poșta Română în răspunsul transmis G4Media.ro.

Cum va funcționa concret codul poștal personal?

Poșta Română propune pieței de profil construirea unui ecosistem poștal, prin intermediul unei soluții tehnologizate care va ținti creșterea nivelului de venituri prin îmbunătățirea și eficientizarea timpilor de livrare a trimiterilor poștale. Sistemul va fi dezvoltat având la bază doi piloni: un card dedicat clienților și o platformă multifuncțională. În cadrul acestor soluții tehnologizate, noul sistem de coduri poștale ce va fi dedicat fiecărui utilizator va avea rolul de sporire a mobilității livrărilor trimiterilor poștale din țara noastră. Concret, prin intermediul aplicației mobile, sistemul va putea propune clienților posibilitatea ca livrările să poată fi efectuate în orice locație indicată, indiferent dacă este vorba despre adresa de domiciliu personală sau o altă locație indicată prin aplicație.

Vor fi folosite în continuare și actualele coduri poștale alocate geografic?

Noul sistem ce va fi propus clienților se constituie într-o alternativă la sistemul clasic de poștă, pe care Poșta Română îl va derula în continuare pentru clienții care aleg această variantă.

Când urmează să fie implementat acest proiect, cine va realiza sistemul și când va începe să funcționeze?

Procesul privind implementarea ecosistemului la nivelul operatorului național de servicii poștale se va derula pe perioada viitorului an, perioadă ce va coincide cu o campanie de informare la nivel național, dedicată consumatorilor de servicii poștale.

Context. Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, a anunțat recent într-un interviu la Radio România Actualități că se lucrează la implementarea unui sistem de coduri poștale personale. „Credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare.”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Ba da. Dar saracii ca tine nu isi permit pretul de transport cu drona. Si oricum tu stai la subsol cum sa ajunga drona acolo???

 2. …indiferent că vrei sau nu coletul…

 3. de 6 luni nu avem postas in cartier, in multe sate nu mai sunt postasi de ani de zile…si atunci ce fac cu „codu”? cine o sa-mi livreze coletul daca eu pentru scrisori ma duc periodic la oficiul postal sa vad daca am primit „ceva”?

 4. Un pas înainte in brambureala.
  Ma rog, ținta sunt aia care Importa pe persoana fizica din China sau care primesc „mirodenii”
  Întâmplător sau nu codul poștal va fi și cod anaf

 5. Proiectul este mort inca de la inceput.Nu stiu cum naiba sefii de la aceasta institutie nu implementeaza un proiect fiiabil din alta tara.Experimente si iar experimente.Daca aveam niste conducatori care se gandeau la Posta Romana, nu era aceasta institutie cu patrimoniu, logistica si personal sa fie ultimii in tara la expeditie si transport colete.

 6. A inventat posta romana sistemul folosit de firmele de curierat de zeci de ani, sa livreze unde e destinatarul, Uau!

 7. oricum nu mai foloseste nimeni posta romana. daca ai ceva de trimis o faci cu o firma de curierat, simplu, profesionist, de pe o zi pe alta. iti iau si coletul de acasa, te si suna cand fac livrarea etc. de ce sa utilizez posta? ca sa stau la coada la ghiseu pana da madam in taste sa printeze o chitanta? sa stau la coada dupa timbre? sa ma inghesui cu toti cetatenii de o anumita etnie care asteapta ajutoare sau alocatii?

  • 🙂 Sincer de cand nu ai mai folosit posta? Adica sa te duci la un punct al postei? Unde ai mai gasit? Norocosule! Ultima oara cand am ajuns toti stateau sa isi caute cutiile de easybox:)

  • daca timbrele erau pentru vederi cred ca de mult 🙁 Am trimis vederi din tabara si au ajun la 1 saptamana dupa mine. Deci posta lenta pastreaza traditia

 8. Noile adrese înseamnă bani la stat! Firmele vor trebui să înscrie în adresa lor noile adrese si mii de birocrați vor avea activitate si vor fi inundați in bani!
  Si peste 1 an vor modifica „noile” adrese, si iaaaaar modificări si iaaar bani moca la stat!
  🤮🤮🤮

 9. Astia chiar inteleg ce vorbesc?

 10. Nu primesc nici un Colet ! Daca baga Canabis din Strainatate in Colet ? Nu ridic nici un Colet ! Chiar daca mi-l trimite gratis !

 11. Vai mama lor, oficianți sub care pute mizeria și lenea în sedii insalubre și poștași care lipsesc în teren! Nu mai învie sistemul ăsta, este în cădere liberă! 😡