G4Media.ro

Posesorul autoturismului cu numărul ”M..E PSD” își explică gestul: Nu este doar…

Posesorul autoturismului cu numărul ”M..E PSD” își explică gestul: Nu este doar o “înjurătură”. Obscenitățile din politică sunt tolerate, politicienii care vorbesc trivial nu sunt sancționați

Răzvan Ștefănescu, posesorul autoturismului cu numărul de înmatriculare ”M..E PSD”, și-a explicat joi seara, într-o postare pe Facebook, gestul de a circula prin România cu respectivele plăcuțe. El afirmă că, în opinia sa, sintagma respectivă nu este doar o înjurătură și nici doar o lozincă și atrage atenția asuăra obscenităților de pe scena politică rămase mereu nesancționate.

”Să ne debarasăm de rușine, de subtilități, de diplomație și falsul bun-simț”, a mai spus Ștefănescu.

(Foto: Răzvan Ștefănescu. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea)

Mesajul integral postat de Răzvan Ștefănescu pe Facebook:

MANIFESTUL UNUI ROMAN
Dragi prieteni virtuali, si nu numai , Acesta este un mesaj adresat atat romanilor din tara, dar si celor care cu dispret au fost numiti de politicieni “lumpendiaspora romaneasca”
Vreau sa va detaliez mai jos motivele pentru care am folosit expresia atat de controversata pe placutele de inmatriculare,

Multe momente de insingurare am trait peste hotare, stingher in lume si departe de casa. Sunt sigur ca toti cei plecati din Romania au simtit aceleasi lucruri in diferite momente ale vietii lor din afara granitelor. Momente de nesiguranta si indoieli care sunt coplesitoare. In final lucrurile se rezolva dar o revolta nemasurata ma cuprinde mereu pentru ca lucrurile nu pot fi asa cum trebuie si in tara mea.

Un sentiment de furie ma cuprinde cand imi privesc copilul si ma intreb: Ce fac? Unde voi ajunge? Desi pare ca lucrurile sunt rezolvate pe moment, sentimentul de nesiguranta staruie. Ce-mi rezerva viitorul acasa? Pentru ca acasa e tot acasa. Acolo ma voi intoarce in final. Ce pot face eu? Cum ripostez? Ceva trebuie sa fac! Copilul meu bun si destept imi cere asta, sa iau atitudine, chiar daca el nu intelege prea bine tot ce se intampla!

Pentru mine, expresia #muiepsd nu este doar o lozincă. Verbalizarea sa aduce dupa sine o serie de reactii si sentimente puternice, declanseaza ostilitati dar si o solidaritate fara precedent a celor care se simt tradati de clasa politica. Nu este doar o sintagmă, și cu-atât mai mult — nu este doar o “înjurătură”. Am fost blamat pentru faptul că am folosit cuvintele acestea si mi s–a pus la indoiala moralitatea. Unele remarci au venit din partea oamenilor apropiați/rudelor. Aș vrea, pentru o clipă, să ne debarasăm de rușine, de subtilități, de diplomație și falsul bun-simț. #muiepsd nu ma face ceva sau cineva. Iar #muiepsd pe mine, ca tânăr, un tânăr responsabil civic, însă deziluzionat, cu obiective precise însă puțin probabile de atins în propria țară, mă reprezintă. Că vă place sau nu, că sunteți de acord sau nu.

Obscenitatile din politica, din muzica, cinematografie sau emisiunele televizate nu sunt numai tolerate, ci sunt, de cele mai multe ori, promovate intens. Politicienii care vorbesc trivial sau injura de la tribuna Parlamentului nu au fost in nicio circumstanta sanctionati pentru ofensele aduse romanilor sau altor politicieni, femei cu predilectie.

Mai tare decat momentele de nesiguranta m-au durut, in acest concediu, ipocrizia si dubla masura. Clipele de disconfort, dezumanizante pentru mine si copilul meu din sediul politiei. M-am revoltat impotriva unui partid anti-national, si impotriva unei clase politice care a dovedit de nenumarate ori ca nu lupta pentru interesele acestei tari si nu face nimic pentru ca romanii sa nu mai plece. Vedeti ce se intampla chiar zilele acestea cu fermele si gospodariile romanesti, cu culturile arse din cauza indolentei autoritatilor. Am folosit un sinonim al cuvantului “gura” si “a duce cu vorba”. Folosit in sens peiorativ bineinteles. Ce puteam face mai putin ca sa aiba sens? Mai mult, orice altceva era prea mult. Am copil in masina. Cred in continuare ca este un gest mult prea mic fata de dezastrul creat si lasat in urma de cei ce detin ilegitim puterea in tara mea.

Cred ca este un gest prea mic fata de ceea ce au facut cei aflati la putere pentru ca nu se mai poate vorbi de politica din punctul meu devedere, ci de decimarea unui popor. Poporul roman.

Ma opresc aici cu explicatiile. Cred ca s-a inteles si stiu ca foarte multi sunt in asentimentul meu. Multi prieteni am gasit si tuturor vreau sa le multumesc. Imi cer scuze celor pe care, fara sa vreau i-am ofensat si nu ma adresez aici liderilor de institutii care, prin functia lor, au statut special. Ei ar trebui sa vegheze la respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor. Ma gandesc la Art. 54 din Constitutia Romaniei: Fidelitatea faţă de ţară: (1) Fidelitatea faţă de ţară este sacră. (2) Cetăţenii cărora le sunt încredinţate funcţii publice, precum şi militarii, răspund de îndeplinirea cu credinţă a obligaţiilor ce le revin şi, în acest scop, vor depune jurământul cerut de lege. Au depus juramantul?

Sper din suflet ca am fost inteles! Va urez tuturor o vara frumoasa, cit a mai ramas din ea, dar nu inainte de a-mi cere iertare public fiului meu, caruia i-am promis o vacanta la mare! Multumesc! O zi frumoasa!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Răzvane, să stii ca esti eroul meu!
  MUIE PSD! MUIE LIVACHE!

 2. Razvan, tara nu are nevoie de nici o explicatie de la tine; ai facut ceva atit de util incit nici nu iti dai seama cit ne-ai ajutat!
  Te asigur ca nimeni nu a luat expresia respectiva in serios, ca pe ceva sexual; ci ca pe o sfichiuire a soricului porcilor aflati la putere de atitia ani!
  Ai creat un neaosism, Razvan, te asigur!
  Dumnezeu sa te binecuvinteze, fiindca nu ti-ai uitat tara.
  Sa mai vii pe la noi, Razvan, cu intreaga familie.

 3. Sunt sigur că ai primit cuvinte de genul ” nu puteai sa stai linistit..veneai in concediu, te duceai la mare, mai vizitați una -alta și plecai. Asa.. Ai stat pe usile miliției”.. de oameni ca tine avem nevoie, de oameni care își sacrifică confortul personal ( și Da, imi permit cacofonia, a mea e intenționată, pulifricii ăștia de miniștri au studiat lb română la FF). Sper ca respectul sutelor de mii de oameni, dacă nu chiar milioane, sa compenseze acest timp pierdut cu slugile PSD, deși nimic nu poate compensa tumpul alături de copilul tau

 4. Răzvan e un om simplu, ca si noi. Spre deosebire de cei mai mulți dintre noi însă, el a luat atitudine. Noi de ce nu am putea? Ba putem si noi. Sa incepem de mâine, mergand la protest, fie ca suntem sau nu din diaspora. Si apoi oricand avem ocazia, arătând că nu ne este indiferent ce fac descreieratii ăștia cu România. Bravo Razvane! MUIE PSD!

 5. Frumoase explicații civilizate de la acest om.Sincere,din tot năduful,din toată inima,incomparabile cu cele aruncate de așazișii oameni superiori,cu studii,facultăți,pe care cei bătrâni iau ales din cauza promisiunilor mincinoase.Sunt alături de voi cu toată inima astăzi.CLANȚA-PSD

 6. Exceptional! Dna Mungiu Pippidi a urmat scoala politica la Washington si este profesor de democratie la un colegiu in Berlin, dar dl. Stefanescu intelege mult mai bine decit dinsa ce este aceea o democratie! Exceptional!
  Cum de dna Pippidi nu este data afara din post nu inteleg nicium, pozitii publice anti democratice are demult.
  Bravo dle Stefanescu !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.