G4Media.ro

Popularii europeni solicită o dezbatere în Parlamentul European cu privire la prezența…

Popularii europeni solicită o dezbatere în Parlamentul European cu privire la prezența militarilor ruși la frontiera ucraineană

Grupul PPE din Parlamentul European a solicitat, luni, o dezbatere în sesiunea plenară a Parlamentului European, de săptămâna viitoare, pe tema prezenței militare rusești la frontiera ucraineană.

Sandra Kalniete, vicepreședinte al Grupul PPE responsabil cu afacerile externe, a declarat că UE trebuie să își reafirme sprijinul pentru Ucraina, iar la dezbatere ar trebui ca președinții Comisiei Europene și ai Consiliului European să spună cum „intenționează Uniunea Europeană să o facă”.

„Rusia a adunat peste 40.000 de soldați în apropierea frontierei ucrainene. 26 de soldați ucraineni au fost uciși doar în acest an. Situația se deteriorează și reprezintă o amenințare gravă și în creștere pentru stabilitatea și securitatea europeană, precum și pentru suveranitatea ucraineană ”, a declarat Kalniete.

Grupul PPE consideră că statele membre trebuie să asigure asistență militară Ucrainei, dar și politică.

„În plus, împreună cu partenerii noștri, este timpul să acordăm Ucrainei Planul de acțiune pentru aderarea la NATO ”, a mai spus Sandra Kalniete.

Citește și:

Grupul PPE: Rusia va trebui să plătească, iar prețul va fi ridicat / Ce sancțiuni propun popularii europeni pe fondul prezenței trupelor militare rusești la granița cu Ucraina

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. scurta memorie au astia
    cum e cu prezenta lor pe teritoriul moldovean sau georgian?

  2. Rusii trebuie sa se retraga din toate teritoriile ocupate iar daca Ucraina vrea sa adere la NATO e dreptul ei, la fel si Republica Moldova si Georgia.

    • Ucraina trebuie sa dea teritriile ocupate unde minoritatile sufera.Care e problema ca sunt 1000000 de soldati .Sunt pe teritorul Rusiei.Tara e pana la granita. Parca doriti sange.Economic si cu cei care ne conduc suntem la pamant. Cine vrea sa lupte sa se angajeze mercenari in Ucraina. Ce fac ei e treba lor .Si unii si altii tot acelasi sange.Unde e Cernautul ,Chilia C. Alba? La Rusia?

  3. Idioților nu le vine să creadă că o dată pornită ciuma roșie, nu mai poate fi oprită. Din moment ce au fost puse în funcțiune planuri de pregătire de război pt că asta sunt și mulți nu vor sau le e frică să recunoască, războiul e în desfășurare, din păcate

  4. Idioților nu le vine să creadă că o dată pornită ciuma roșie, nu mai poate fi oprită. Din moment ce au fost puse în funcțiune planuri de pregătire de război pt că asta sunt și mulți nu vor sau le e frică să recunoască, războiul e în desfășurare, din păcate, Germania contribuție NATO =0,contribuie românul shmeker 2,ne vor călări ca n totdeauna, je m apele je suis camarad cornelliu