G4Media.ro

Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a…

Poluare cu păcură în portul Midia Năvodari. O tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal

Ministerul Mediului a anunţat, joi dimineaţă, că s-a produs o poluare cu păcură în portul Midia Năvodari, după ce o tonă de păcură a curs la descărcarea unei nave, cea mai mare parte pe mal, restul între navă şi cheu.

„Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, județul Constanța, unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart. A rezultat o poluare cu păcură de cca. 1 tonă, din care 80% pe mal și 20% s-a scurs între navă și cheu”, precizează Ministerul Mediului.

Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu a început să limiteze răspândirea poluării în apă.
A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare.

În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării, precizează sursa citată.

Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute.
Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate și dotate corespunzător după plecarea navei. Este și o suprafață de sol (cheu) afectată. Acvatoriul este în siguranță.

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral sunt la fața locului, urmează să fie aplicate sancțiuni. Când va fi posibil, se va relua descărcarea navei, care va mai dura încă 24 ore până la finalizare.

Sursa foto: Ministerul Mediului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Pentru cercetare avem nevoie de CLC sef birou siguranta navigatiei din portul Herastrau.

  2. Grosime de 2-3cm,?Voua chiar nu va este rusine,arunci bolovani in pacura si abia se duc la fund,urmariti nava sa vedeti cat este patata,acelasi procedeu,spaga catre oficialitati,cand ne vom face bine,oare?