G4Media.ro

Polonia vrea să construiască o barieră permanentă cu detectoare de mișcare și…

Polonia vrea să construiască o barieră permanentă cu detectoare de mișcare și camere la frontiera externă a UE cu Belarus

Polonia intenţionează să înceapă marţi construirea unei bariere permanente la frontiera externă a UE cu Belarus, relatează dpa.

De luni de zile, mii de migranţi încearcă să ajungă în UE, de obicei prin Belarus până în Polonia sau statele baltice.

Minsk-ul este acuzat că a încurajat mii de migranţi din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko neagă ferm şi a primit sprijinul Moscovei, principalul său aliat.

Graniţa Poloniei cu Belarus are 418 kilometri lungime. La sfârşitul lunii august, soldaţi au ridicat deja un gard temporar de aproximativ 2,5 metri înălţime, folosind sârmă ghimpată.

Gardul urmează să fie înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălţime, dotată cu detectoare de mişcare şi camere. Pentru acest proiect a fost alocat un buget de aproximativ 366 milioane de euro (413,98 milioane de dolari).

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Facebook / Comitetul de frontieră de stat din Belarus (Государственный пограничный комитет Беларуси)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Deci zidul e condamnat in sua, dar ok in europa.

    • N-a zis nimeni in UE până acum că e ok, Polonia e cea care vrea sa construiască zid. Și Polonia știm ce guvern are, cu vederi asemănătoare celor care construiau garduri și in US, așa că nu e surprinzător deloc.

  2. tot ce facea Trump era condamnat, mai putin cand au marit bugetul de aparare si cand a bombardat Siria. acum ca si bidonul s a apucat de construit ziduri, acum e bun, da. deci depinde cat e ceasul. si in europa, mai nou tot ce face Polonia e rau. ar fi baieti destepti daca i ar duce pe toti cu autobuzul la granita Germaniei