G4Media.ro

Polonia lansează o televiziune în Lituania pentru a lupta împotriva propagandei ruseşti…

Polonia lansează o televiziune în Lituania pentru a lupta împotriva propagandei ruseşti în rândul etnicilor polonezi

Postul public de televiziune din Polonia (TVP) a anunţat că înfiinţează un post TV în Lituania – TVP Wilno (staţia Vilnius), al cărui public ţintă va fi minoritatea naţională poloneză din această ţară baltică. Potrivit agenţiei de ştiri PAP, una dintre sarcinile noii televiziuni, care va fi finanţată din bugetul Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei, este lupta împotriva propagandei ruseşti în Lituania, transmite Rador, care citează Ukrinform.

Decizia de înfiinţare a TVP Wilno a fost semnată de preşedintele televiziunii publice poloneze, Jacek Kurski, şi de ministrul adjunct de externe al Poloniei, Szymon Szynkowski vel Sęk. „În luna mai va începe transmisia TVP Wilno. Implementarea completă este programată pentru toamnă” – a precizat Kurski.

La rândul său, viceministrul de externe al Poloniei a subliniat că înfiinţarea acestui canal de televiziune este un pas foarte necesar în contextul „expunerilor ruseşti a evenimentelor în Lituania”. Potrivit lui Szymon Szynkowski vel Sęk, noul post de televiziune va permite echilibrarea informaţiilor care se adresează polonezilor din Lituania.

Michał Dworczyk, şeful cancelariei premierului Poloniei, de asemenea, consideră că, în ţările baltice, în special în Lituania, se observă o „extindere în masă a culturii ruse”. „Cred că acest proiect, implementat de TVP, cu sprijinul Ministerului polonez de Externe, va constitui un element foarte important al contrabalansării în ceea ce priveşte mass-media ruse. Va fi un canal de televiziune care va oferi informaţii obiective şi îi va sprijini pe conaţionalii noştri polonezi” – a declarat Michał Dworczyk.

Sondajele de opinie din ultimii ani arată că majoritatea polonezilor din Lituania preferă canalele de televiziune ruseşti în detrimentul celor poloneze. În plus, în rândul polonezilor din Lituania există un număr semnificativ de persoane cu opinii pro-ruse.

Traducere Rador: Sergiu Dan

Foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pai stai… nu sunt polonezii aia rău care vor sa aducă rușii in Europa??? Lamuriti-va bai G4 unde va poziționați….

  2. Multumim Polonia, lansati un post asemenator si la Bucuresti in limba romana pentru minoritatea bastinasa idioata care da like la tot ce face si ce zice Rusia si Putin.

  3. Lauda de sine miroase tot a demagogie.

  4. Polonia construieste, Romania darama si se darama.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.