G4Media.ro

Polonia a început de sâmbătă să primească gaze din Norvegia, printr-o nouă…

Sursa foto: Moldovagaz Facebook

Polonia a început de sâmbătă să primească gaze din Norvegia, printr-o nouă conductă în regiunea baltică / Conducta, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi, a fost inaugurată oficial marţi

Polonia a început de sâmbătă să primească gaze printr-o nouă conductă în regiunea baltică, care porneşte din Norvegia şi trece prin Danemarca şi Marea Baltică, a declarat operatorul polonez de gazoducte Gaz-System, transmite News.ro, care citează Reuters.

Conducta se află în centrul strategiei Poloniei de a-şi diversifica aprovizionarea cu gaze dincolo de Rusia, care a început cu ani înainte ca invazia Moscovei în Ucraina, începută în februarie, să declanşeze o criză energetică globală.

O purtătoare de cuvânt a Gaz-System a declarat pentru Reuters că livrările au început la 6.10 a.m. (04:10 GMT), iar nominalizările sau cererile de trimitere a gazelor prin conductă, pe 1 octombrie, au totalizat 62,4 milioane de kilowaţi-oră (kwh).

Conducta, cu o capacitate anuală de 10 miliarde de metri cubi, a fost inaugurată oficial marţi, la o zi după ce au fost detectate scurgeri în gazoductele submarine Nord Stream, care leagă Rusia de Europa.

Rusia a tăiat livrările de gaze către Polonia în aprilie, când Varşovia a refuzat să plătească în ruble.

Sâmbătă a fost inaugurat şi interconectorul de gaze Grecia-Bulgaria, considerat esenţial pentru securitatea energetică a Europei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Si uite asa,incetul cu incetul,lumea intoarce spatele Rusiei.

 2. De fapt se putea demult. Când vom reuși în curând să eliminăm definitiv dependenta de rusia întrebarea este: ce facem cu politicienii care ne-au adus în situația asta?

 3. Bravo…
  Așa se fac lucrurile corect
  👏🏻👏🏻👏🏻

 4. Polonia arată ca trebuie doar sa vrei și sa ai inițiativa, ca soluții se găsesc.
  Unii lideri din alte tari însă se plang ca babele ca nu se poate, cresc prețurile la energie si ii pun pe oameni sa consume mai puțin.

  • – preturile la energie cresc oricum, doar nu crezi ca norvegia care NU e in UE, face concesii de pret si il scade sa fie sub cel al Rusiei? norvegia se bucura de beneficiile UE, dar nu e dispusa sa intoarca vreunul din beneficii, asta e din cauza ca fata de tara noastra are un popor educat, si in plus si resurse.
   – a consuma decent, tine de bunul simt, indiferent daca e sau nu criza,.nu voi astia iubitori de polonia/ungaria si rusia, o tineti cu consumatorismul decadent al vestului care inrobeste? e in functie de ce consumi, si in a cui buzunare bani banii?

  • – asta cu preț vs. poporul educat și resurse nu sunt de acord – nu după ce văd cât învață săracii copii la școala. Ca nu sunt integrați in paiața muncii mai târziu și ca exista o discrepanta între ce faci la școala și ce poți sa faci cu ce ai învățat si in ce condiții poți trai acasă la tine – aici tine de lideri.
   – asta cu consumul sunt de acord, însă o spusesem in sensul in care atenția e mutată de pe lider pe cel care îl alege. Până la urma, cred ca toți consuma cât au nevoie, ca oricum plătesc pentru orice consumă, nu e gratis. Nu e ok însă sa le spui oamenilor sa-și ia pături și sa nu mai consume, cand ai putea și ar trebui, in schimb, sa le dai alternative, ce-i drept mai scumpe. Abia atunci si doar unii or sa își ia pături de buna-voie 😊.

 5. Cânta la alta masa bre vrăjelile astea stângiste