G4Media.ro

Polițistul din Giroc acuzat că a promis că intervine la o instanță…

sursa foto: Facebook/ Poliția Capitalei

Polițistul din Giroc acuzat că a promis că intervine la o instanță din București prin intermediul a doi parlamentari a fost trimis în judecată pentru trafic de influență

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui agent de poliţie din comuna Giroc, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut în sarcina inculpatului Gîrd Aurelian, care era, la data faptei, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Giroc, că în perioada anterioară datei de 9 august 2021, acesta, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, aceşti bani să fie remişi ulterior unui judecător din Bucureşti, arată un comunicat al DNA remis, miercuri, Agerpres.

Inculpatul susţinea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunţe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptăţită familia martorului.

În contextul menţionat, la data de 12 august 2021, în sediul Postului de Poliţie Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafaţa de 2.000 metri pătraţi de teren intravilan în comuna Giroc, precum şi suprafaţa de 20.000 metri pătraţi de teren intravilan situat în aceeaşi localitate, pentru „colaboratorii” poliţistului care urmau să rezolve şi să decidă punerea în posesie a terenului respectiv.

Terenurile menţionate urmau să fie transferate după ce se obţinea punerea în posesie.

De menţionat este faptul că la o simplă consultare a „Studiului de piaţă privind valorile minime ale imobilelor din judeţul Timiş – 2021” a rezultat că terenurile pretinse ar valora cel puţin 2.440.000 euro (110 euro / metru pătrat).

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii faţă de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. (Sursa: Agerpres)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Si totusi cine sint parlamentarii care ar fi trebuit sa puna pe picioare manevra?