G4Media.ro

Polițiștii și angajații din penitenciare anunță proteste la ministere și la Parlament…

Polițiștii și angajații din penitenciare anunță proteste la ministere și la Parlament în 7 și 8 februarie

Sindicatele din poliție și penitenciare anunță că ofițeri și agenți de poliție și penitenciare, alături de rezerviști militari, vor protesta joi, 7 februarie, începând cu ora 09.00, în fața sediului Ministerului Internelor și, începând cu ora 12.00, la sediul Ministerului Justiției împotriva inechităților salariale și a discriminării pensionarilor militari.

În data de 8 februarie 2019, începând cu ora 08.30, protestul continuă la Parlament, potrivit comunicatului comun de presă al Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor și Forumul Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Acțiunile de protest se suprapun cu Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri, iar prin pichetările comune ale instituțiilor angajații vor să atragă atenția asupra unor probleme care afectează drepturile și interesele personalului activ și în rezervă din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

”Salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională au fost înghețate prin ordonanțe de urgență care au suspendat în mod repetat aplicarea legii cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (L153/2017) și care au dezechilibrat acest pretins cadru unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate”, arată sindicaliștii în comunicatul citat.

Sindicațiștii reclamă faptul că, prin OUG 59/2017, pensiile militare au fost reduse cu peste 30%, fiind eliminate de facto drepturi obținute în vederea pensionării: Semnul onorific „În Serviciul Patriei” (L574/2004), majorarea pentru fiecare an peste vechimea în serviciu minimă necesară pentru pensionare (L223/2015, art. 29 lit b) și contribuția individuală suplimentară la pensie (L223/2015, art. 108).

Pentru personalul în activitate din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională alocațiile bugetare aferente îmbunătățirii condițiilor de lucru și asigurării dotărilor și logisticii s-au redus continuu, pentru personalul din penitenciare acestea fiind de 3 ori mai mici în 2019 față de 2017 în pofida faptului că bugetul instituțilei a avut un trend crescător, mai arată comunicatul citat.

Sursa foto: Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Abia aștept să-i văd pe polițiști față-n față cu jandarmii.

 2. Pe zece februarie douamiinouasprezece

  IN STRADA !

  • Te rugam sa ne precizezi ora programata dar si daca Jandarmeria a apucat sa-si completeze stocurile de gaz lacrimogen si sa-si peticeasca pulanele ciobite in 10 August…!?

  • Draga @scara
   Ar fi Bine Dupa Slujba Duminicala, astfel cu Buna Credinta sa strigam Placutza Suedeza intr o Voce care sa se Auda si pe Marte !

  • Dragă @un domn,
   Deci ora o știm, iar pentru restul de întrebare propun să riscăm, la gripa care bântuie zilele astea se zice că cel mai bun leac e gazul lacrimogen și o frecție bună pe spinare…

 3. Numai salariile îi interesază? Despre numărul tot mai mare de crime, furturi și violuri, nimic? Despre miile de infractori in libertate dupa o lege idioată, nici un cuvânt? Despre condițiile mizerabile din inchisori, nimic, nimic?

 4. Porcii vor guita mereu nemultumiti, oricit de mult li s-ar da. Cit despre ‘prestatia’ lor nici n-are rost sa mai vorbim.
  Sper sa-i gazeze jindarii, iar jindarii sa fie batuti cu pulanele de militieni.

 5. Stie careva daca politistii astia din penitenciare sunt mai rezistenti decat media la incasat de pulane pe spinare sau inhalat de gaz lacrimogen…?

 6. Toate pensiile care nu sunt calculate in baza principiului contributivatatii , trebuiesc anulate , de asemenea nimeni nu trebuie sa primeasca locuinte sau alte beneficii , pentru faptul ca au ocupat o anumite functi .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.