G4Media.ro

Politico: Emmanuel Macron își amână vizita la Kiev / Franța și Ucraina…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Politico: Emmanuel Macron își amână vizita la Kiev / Franța și Ucraina continuă discuțiile pentru finalizarea unui acord de securitate bilateral

Președintele francez Emmanuel Macron a amânat o vizită la Kiev programată pentru jumătatea lunii februarie, au declarat pentru Politico doi oficiali francezi care au cunoștințe directe despre acest subiect, în timp ce continuă discuțiile pentru finalizarea unui acord de securitate între cele două țări.

Nu a fost oferit niciun motiv pentru această amânare.

Sâmbătă, Macron și președintele ucrainean Volodimir Zelenski au avut o convorbire telefonică pentru a discuta despre „situația de pe teren” și „nevoile ucrainenilor”, potrivit unui comunicat al Palatului Elysée.

„Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre acordul bilateral de securitate pe care Ucraina și Franța intenționează să îl semneze în curând, în urma angajamentelor luate în formatul G7, în marja summitului NATO de la Vilnius”, se arată în comunicat.

Potrivit Bloomberg, Zelenski ar putea veni la Paris și Berlin în preajma conferinței de securitate de la Munchen, care începe vineri.

Macron a anunțat că va vizita Ucraina în februarie în timpul unei conferințe de presă luna trecută, spunând reporterilor că cele două țări „finalizează un acord”. Presiunea este în creștere asupra Europei pentru a intensifica sprijinul pentru Ucraina, în timp ce ajutorul rămâne blocat la Washington. Președintele francez a mai anunțat că Franța va livra 40 de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune Scalp și „câteva sute” de bombe Ucrainei.

În ianuarie, premierul britanic Rishi Sunak a încheiat un acord de securitate cu Kievul, Marea Britanie promițând să ofere Ucrainei un ajutor militar de 2,5 miliarde de lire sterline în anul financiar 2024-2025.

Potrivit săptămânalului francez Challenges, Elysée a invocat motive de securitate pentru a întârzia călătoria lui Macron în Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...