G4Media.ro

Politico: Atacurile asupra politicienilor germani trezesc amintiri din trecutul nazist / Ministrul…

Photo 137658080 © Tero Vesalainen | Dreamstime.com

Politico: Atacurile asupra politicienilor germani trezesc amintiri din trecutul nazist / Ministrul de Interne: „Ne confruntăm cu o escaladare a violenței antidemocratice”

Atacurile recente stârnesc dezbateri la nivel național cu privire la climatul politic din ce în ce mai dur al Germaniei, unii dintre ei văzând ecouri ale istoriei sale întunecate, notează Politico.

Un politician bătut fără milă în timp ce agăța afișe de campanie. Un altul agresat într-o bibliotecă publică. Încă unul, împins și scuipat de suspecți care făceau parte dintr-un grup de persoane care ar fi strigat „Heil Hitler”.

O serie de atacuri violente asupra politicienilor din Germania – inclusiv un atac brutal asupra unui membru al Parlamentului European din Dresda – a zguduit multe persoane și a declanșat o dezbatere națională cu privire la climatul politic din ce în ce mai crud din această țară, unii făcând comparații cu tipul de violență politică care a însoțit ascensiunea naziștilor.

Atacurile recente asupra politicienilor „amintesc de cel mai întunecat capitol din istoria Germaniei”, a declarat Hendrik Wüst, premierul conservator al landului Renania de Nord-Westfalia, într-un interviu acordat televiziunii publice germane.

Săptămâna trecută, Matthias Ecke, politician al Partidului Social-Democrat (SPD) de centru-stânga și membru al Parlamentului European, agăța afișe de campanie pentru viitoarele alegeri pentru Uniunea Europeană în orașul Dresda din estul Germaniei, când ar fi fost abordat de un grup de patru tineri și lovit cu pumnii.

Ecke a suferit fracturi la nivelul pomeților și al orbitei, printre alte răni, și a fost spitalizat.

În aceeași parte a orașului Dresda, în aceeași seară, grupul de tineri ar fi atacat și un activist al Verzilor. Unul dintre atacatori l-a lovit de două ori cu pumnul în față, iar după ce victima a căzut la pământ, atacatorii l-au lovit în mod repetat cu picioarele, potrivit martorilor.

Marțea trecută, în Dresda, Yvonne Mosler, candidatul local al Verzilor, se afla cu o echipă de televiziune care punea afișe de campanie, când un bărbat a împins-o la o parte, a smuls afișele și o tânără a scuipat-o.

Alte atacuri din această săptămână – inclusiv unul asupra fostului primar al Berlinului, politicianul SPD Franziska Giffey, agresată într-o bibliotecă publică de un bărbat care a lovit-o din spate în cap cu o „pungă plină de conținut dur”, potrivit poliției – au stârnit și mai mult alarma în întreaga țară.

„Ne confruntăm cu o escaladare a violenței antidemocratice”, a declarat Nancy Faeser, ministrul de interne german, tot din partea SPD.

Recenta serie de atacuri i-a făcut pe politicieni să promită că vor lua măsuri pentru a pune capăt violențelor îndreptate împotriva reprezentanților partidelor politice. Unii au văzut ecouri ale violenței politice mai răspândite și mai brutale care a fost generalizată în Germania în timpul ascensiunii naziste la putere.

Marți seară, Faeser s-a întâlnit cu miniștrii din statele germane pentru a discuta măsurile de reducere a violenței, inclusiv înăsprirea pedepselor legale pentru atacurile asupra politicienilor. Atacurile recente „sunt simptomatice pentru o brutalitate crescândă în societate”, au scris miniștrii într-o rezoluție.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...