G4Media.ro

Poliţia spaniolă confiscă 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare /…

Sursa Foto: Twitter

Poliţia spaniolă confiscă 4,5 tone de cocaină în largul Insulelor Canare / Cargoul transporta vite și era supravegheat de peste doi ani

Poliţia spaniolă anunţă sâmbătă confiscarea a 4,5 tone de cocaină, în largul Insulelor Canare, la bordul unui cargo din Togo care venea din America Latină, ”Orion V”, care transporta vite către Orientul Mijlociu, pe care-l supraveghea de peste doi ani, relatează AFP, transmite News.ro

Cargoul a fost ”controlat şi percheziţionat” în trecut, ”însă nu s-au găsit droguri la bord, în pofida unor indicii suficiente”, anunţă poliţia.

Un dispozitiv ”aeronaval” a permis marţi descoperirea cocainei, ascunsă într-un siloz destinat alimentării vitelor, precizează poliţia.

În operaţiune – la care au luat parte între altele, Agenţia americană antidrog (DEA), Centrul Operaţional Internţaional de Analiză a Informaţiilor Maritime Clasificate privind Stupefiante (MAOC-N), autorităţi din Togo şi poliţia spaniplă – au fost arestaţi cei 28 de membri ai echipajului, de nouă naţionalităţi.

Cargoul ”Orion V”, care naviga sub pavilion togolez, are aceeaşi dimensiune ca un cargou togolez interceptat la jumătatea lui ianuarie în aceeaşi zonă, la 62 de mile sud-est de Canare – ”Blume” -, la bordul căruia s-a găsit aceeaşi cantitate de cocaină.

În total, nouă tone de cocaină au fost confiscate în ianuarie, şi-a exprimat satisfacţia, în acest comunicat, poliţia spaniolă.

Legăturile strânse ale Spaniei cu America Latină, de unde provine cocaina, fac din aceasta una dintre principalele porţi de intrare a acestui drog în Europa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...