G4Media.ro

Poliţia din Ungaria investighează o presupusă finanţare din străinătate pentru mișcarea lui…

Sursa foto: Facebook / Marki-Zay Peter

Poliţia din Ungaria investighează o presupusă finanţare din străinătate pentru mișcarea lui Péter Márki-Zay, opozantul premierului Viktor Orban

Poliţia din Ungaria investighează un presupus sprijin de ordinul milioanelor de euro ce ar fi fost primit din străinătate de organizația Mişcarea Ungaria Tuturor (MMM) înfiinţată de Péter Márki-Zay, contracandidatul premierului Viktor Orban, a anunţat cotidianul pro-guvernamental Magyar Nemzet, citat de agenția MTI.

Inspectoratul General al Poliţiei a anunțat că o persoană a depus o plângere la Parchetul General al Capitalei în legătură cu presupuşii bani primiţi din străinătate. Parchetul a solicitat o completare a plângerii, după care Biroul Naţional de Investigaţii al Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă a început o investigaţie împotriva unui autor necunoscut sub suspiciunea de delapidare şi spălare de bani.

Articolul reaminteşte că fostul candidat la funcţia de prim-ministru al opoziţiei, Péter Márki-Zay a declarat la sfârşitul lunii august, într-un podcast, că mişcarea de care aparţinea (MMM) a primit sprijin în valoare sute de milioane de forinţi din Statele Unite, chiar şi la mijlocul lunii iunie. Fundaţia americană Action for Democracy a trimis banii într-o singură tranşă, suma însă a fost adunată din mai multe surse.

Péter Márki-Zay a declarat că MMM nu se supune regulilor privind finanţarea partidelor, deoarece nu este un partid, şi că banii primiţi oricum nu au fost cheltuiţi în scopurile campaniei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Viktatorul sandilău vrea musai să-și facă țara de tot maroul! :)))))

  2. Cine nu e cu noi e agenturilii străine, duşmanii poporului. Cunoaştem… Noroc că Orbán Viktor nu este sluga unui regim din afara Ungariei.. cum ar fi Rusia, de exemplu.

  3. Ah dar Orban are voie sa finanteze UDMR si pletora de asociatii ale UDMR-istilor de frunte din Romania?! Dar invers nu se poate ….

  4. Ungaria copiază Rusia: dacă ești opozantul lui „el lider maximo” ajungi la pușcărie.

  5. Daca nu merge cu ascultatul, poate merge cu Randorseg.