G4Media.ro

Poliţia din Spania a destructurat o reţea formată din români care exploata…

Poliţia din Spania a destructurat o reţea formată din români care exploata imigranţi ilegali marocani, dar şi români și moldoveni în ferme spaniole

Poliţia spaniolă a destructurat o reţea formată din români care exploata imigranţi ilegali majoritar marocani, dar şi români şi moldoveni în ferme spaniole. Ţinuţi în locuinţe mizerabile din care li se interzicea să iasă, imigranţii erau practic reduşi la o stare de sclavie, relatează site-ul le360.ma.

Garda Civilă spaniolă a anunţat destructurarea unei reţele de români de trafic de fiinţe umane care exploata imigranţi în majoritate marocani. Cotidianul Assabah relatează în ediţia sa de sâmbătă şi duminică că aceşti imigranţi erau „vânduţi” fermierilor spanioli cu 30.000 de dirhami (2.764 euro) pe lună.

Această reţea, despre care forţele de ordine susţin că are o legătură cu bandele specializate în traficul de fiinţe umane, îşi are baza în Sevilla.

Victimele acestei exploatări sunt originare din Maroc, Republica Moldova, România, Ucraina, dar şi din alte ţări din Africa de Nord şi subsahariană.

Potrivit agenţiei spaniole de ştiri EFE, care citează surse din forţele de securitate, imediat ce aceşti imigranţi ajungeau în Spania membrii grupării le confiscau documentele de identitate. Ei erau apoi găzduiţi în condiţii inumane, supuşi unei supravegheri stricte şi nu aveau voie să contacteze străini sau să iasă din locuinţe.

Cotidianul Assabah relatează că trei case şi un birou au fost percheziţionate. Poliţia spaniolă a confiscat documente care confirmau implicarea acestei reţele în exploatarea marocanilor în complicitate cu o altă reţea de imigraţie clandestină condusă de un român.

Imigranţii sunt forţaţi să lucreze numeroase ore în exploatările agricole spaniole pentru numai câţiva euro pe zi pentru a supravieţui. Cei care vor să iasă din locuinţe nu-şi pot recupera documentele de identitate şi pot fi ameninţaţi cu moartea dacă contactează poliţia.

În cadrul anchetei s-a descoperit că această reţea forma societăţi uzurpând identitatea imigranţilor pentru a-şi transfera câştigurile în România. Organizaţia avea chiar un birou local care îi facilita toate procedurile, în special cele care constau în falsificarea documentelor pentru a justifica transferul de bani.

Activităţile ilegale ale organizaţiei au prosperat odată cu declanşarea pandemiei de coronavirus şi a nevoii presante a agricultorilor spanioli de forţă de muncă străină, mai scrie le360.ma, conform Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Hashtag libertatea muncii in UE. Hashtag PSD e socialist si de aceea plateste multi lucratori sociali.

  Sa le dea 300 de euro la romani si sa ii urce in autobuze, si totul e uitat. Un extract de orz, cand ajung acasa, si sunt ca noi. Se anunta zapezi bogate, iese spaaranghelul.

  • Ce treaba are ibertatea muncii din UE cu niste nebuni care rapesc si abuzeaza oameni bah troll rus?
   Ai uitat de medicii aruncati de la geam in Rusia pt ca raporteaza problemele legate de Covid sau de otravirile repetate cu Novochiok?
   Sa mai amintesc de legea aia data in Duma de Stat care spune ca sotul are dreptul sa-si bata sotia?
   Tu vii sa critici UE si libertatile sales cand tu esti platit de cel mai criminal popor din istorie – poporul rus? Stiu de la prima mana din ce mi-au povestit ambii bunici despre venirea rusilor in Romania in al doilea razboi mondial. Doar furturi, violuri si crime. Atat stiti voi rusii si nici azi nu v-ati schimbat. Davai ceas, davai palton!

  • Daca romanii au cu adevarat libertate de miscare, de ce sunt nevoiti sa foloseasca aceiasi intermediari cu extracomunitarii?

   Pot sa zboare doctorii rusi ca batman, problema mea e poporul meu. Rusia a plecat de aici nominal acum 30 de ani. (In realitate s-au retras in 1958.) Tot ce vezi acum e rezultatul ocupatiei americane.

   Desigur, baietii cu sacul in caruta se pot ocupa de probleme de la altii. Tu din care trib esti, „pensie speciala” sau „bacul pe zoom”?

 2. oricum, CEO din Brasov, cu multe firme fantome cu sediul la Piata Presei LIBERE, unde luceste vladcazino

  Imagine this: we are working on the Telero brand, the first platform that makes teleporting work possible and allows people to work remotely via robots. Suggest 5 taglines that will communicate to workers, recruiters and robots developers considering the above.

  1. Sunny sky
  2. No substitute. Work as you want!
  3. Delete boundaries!
  4. Enjoy time control!
  5. Running as intelligence

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.