G4Media.ro

Poliţia din China a arestat 63 de persoane, acuzate că au spălat…

Sursă: Unsplash

Poliţia din China a arestat 63 de persoane, acuzate că au spălat până la 1,7 miliarde de dolari prin criptomonede

Poliţia din China a arestat 63 de persoane acuzate că au spălat până la 12 miliarde de yuani (1,7 miliarde de dolari) prin intermediul criptomonedelor, în pofida represiunii intense a Beijingului asupra comerţului cu monede digitale, transmite Reuters, citată de News.ro.

Începând din mai 2021, banda ar fi folosit veniturile din surse ilicite, inclusiv scheme piramidale, fraudă şi jocuri de noroc, şi le-a convertit în criptomoneda tether, o monedă stabilă care este legată în proporţie de unu-la-unu cu dolarul american, a declarat Biroul de Securitate Publică din oraşul Tongliao din Mongolia Interioară, din nordul Chinei.

Banda a folosit diferite conturi de tranzacţionare cu criptomonede pentru a converti banii înapoi în yuani chinezeşti.

Membrii bandei au folosit serviciul de mesagerie Telegram, care este blocat în China, pentru a recruta diverse persoane din ţară, dispuse să deschidă conturi cripto prin care să ajute la spălarea fondurilor, a spus poliţia.

Acei oameni au primit un comision în funcţie de câţi bani au spălat, a adăugat poliţia.

Autorităţile au spus că peste 130 de milioane de yuani au fost confiscaţi de la bandă.

Cazul evidenţiază că, chiar şi după încercările Beijingului de a elimina activităţile legate de criptomonede, inclusiv tranzacţionarea şi mineritul, există încă un volum mare de activităţi în monede digitale.

Utilizatorii chinezi au apelat de obicei la platformele din străinătate pentru a tranzacţiona criptomonede, dar acest lucru a devenit mai greu pe măsură ce represiunea autorităţilor s-a intensificat anul trecut.

Biroul pentru Securitate Publică a fost alertat când a observat că unul dintre suspecţi avea un volum lunar de tranzacţii de 10 milioane de yuani în contul său bancar.

Autorităţile au spus că doi dintre suspecţi au fugit în Bangkok, Thailanda, dar au fost convinşi să se întoarcă în China. Poliţia nu a detaliat ce a implicat acest lucru.

Anul trecut, poliţia chineză a arestat peste 1.100 de persoane suspectate de spălare de bani prin intermediul criptomonedelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...