G4Media.ro

Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru…

Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru că au ieșit din case fără motiv/ Amenzile se ridică la 6,5 milioane de euro

Poliția a amendat aproape 24.000 de români în doar trei zile pentru că au ieșit din case fără vreun motiv urgent, încălcând astfel Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie. Amenzile se ridică la 6,5 milioane de euro, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Totodată, au fost aplicate peste 4200 de amenzi pentru românii care nu au respectat măsurile de izolare sau carantină. Alte 209 dosare penale au fost deschise pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor:

”Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal”, se arată în comunicatul de presă transmis sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

  • Trebuie bani pentru pensiile speciale, Dorneanu trebuie sa aiba 4 pensii, altfel PSD-ul nu mai revine la putere.

 1. Pai cu banii astia s-ar face un minispital de vreo 300-400 de paturi , cu tot cu ventilatoare daca nu s-ar fura un cent…

  Ba s-ar putea plati binisor si vreo 20 de medici specialisti pentru 5-6 luni . Sunt ceva bani 6 ,5 milioane de euro , eu asa cred 🙂

 2. Din banii astia se va cumpara un nou set de masti, la un pret corect, ca de obicei. Domnul Hideg se bucura.

 3. Foarte mulți… Din păcate, cu boala asta, este ca la accidentele auto: mor și cei nevinovați…

 4. Care bani frate? Astea sunt amenzi, se vor contesta, se vor prescrie, dacă recuperează 5%…
  Inutil!

 5. Cate dintre ele au fost platite???
  Asta conteaza cel mai mult.

 6. Se va plati jumatate din minim, ceea ce la primele 2 zile inseamna 50 lei, in loc de 2000 de lei.
  Deci incasarea va fi nici pe sfert.

 7. Contează ca populația să conștientizeze pericolul expunerii și să stea în casă. Acesta ar trebui să fie scopul pedepselor și nu cuantumul lor să devină un scop in sine.
  Pe acest lucru trebuie pus accent.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.