G4Media.ro

PNL va începe un proces pentru dizolvarea celor 22 de firme înființate…

PNL va începe un proces pentru dizolvarea celor 22 de firme înființate de Gabriela Firea

Consilierul general, Ciprian Ciucu, liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, și purtătorul de cuvânt, Ionel Dancă, au anunțat că PNL va demara acţiunea în instanţă pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, după ce USR a obținut în instanță anularea hotărârilor de înfiinţare.

„A schimbat paradigma Bucureştiului prin aceste companii. A venit cu companii în domenii în care ai piaţă foarte funcţională şi care poate să îţi dea soluţii muilt mai bune decât aceste companii. Aceste companii sunt ilegale, nu au plan de business, nu au sedii. Cum crede că va creşte calitatea serviciilor publice dintr-o dată? Administraţia Bucureştiului a fost preluată efectiv în forţă prin acest clan, că altfel nu îi pot spune”, a afirmat consilierul general Ciprian Ciucu, potrivit unui comunicat de presă.

Ciucu a spus că PNL trebuie să colaboreze şi cu USR în vederea desfiinţării acestor companii.

„Trebuie să mergem cât de departe putem cu această acţiuni până la desfiinţare. Inclusiv cu USR trebuie să colaborăm foarte bine. S-ar putea să câştigăm primăriile, dar să nu deţine pârghiile prin care să punem bazele administrative. Miza este extrem de mare. S-ar putea să ne trezim cu nişte primari, fără pârghii, fără instrumente care să nu poată livra servicii publice de calitate”, a completat Ciucu.

Reamintim că un complet al Curții de Apel Bucureşti a decis joi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a Companiilor Municipale.

„Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale Companiilor Municipale. Soluţia este definitivă şi vine la capătul unui proces iniţiat de USR Bucureşti în anul 2017. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi, aşa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei”, potrivit unui comunicat al USR.

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat însă că decizia Curţii de Apel Bucureşti privind anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale nu creează niciun efect, iar pentru radierea acestor societăţi ar fi necesar un nou proces.

Foto: Ciprian Ciucu (Sursa: Pagina personală de Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. adica USR s-a batut cu primaria pana acum si PNL a zis ca vor si ei sa apara la tv ca au facut ceva?

 2. Nu voi tagadui, cum zicea cineva: PNL-ul este un fel de imbulzeala a tradatorilor si a iubitorilor de reclama pe seama altora. Si cand nu sunt in stare sa gandeasca si ei o strategie politica, le trec prin cap doar biete ganduri de milogi spirituali fara vlaga, fara disciplina si fara curaj.

  Dl. Ciprian CIUCU confunda politica cu tradarea (vezi episodul cu Monica Macovei) si actiunea politica cu free ridingul (vezi episodul de astazi), iar confuzia persista si e utilizata cu o insistenta care face sa ridice banuieli asupra bunei credinte. Cand insa furtisagul este de o asa calitate, intristarea noastra devine jale. Adica ce vrea el sa faca? Sa sterpeleasca victoria USR-ului si sa se impauneze cu pene de imprumut. Este, netagaduit, o nevoie sufleteasca de-a dlui. Ciucu, dar una jalnica.

  Sa ne impartasim de la intelepciunea dlui. Ciucu, carele graieste asa: “inclusiv cu USR trebuie sa colaboram foarte bine”. Adica, vezi Doamne, hai ca ii luam si pe ei in spatele carutei, ca poate or fi de vreun folos. Nu incape vorba ca, de fapt, cei de la PNL isi tot trec cu rotile carutei peste picioare de ani buni si ca daca nu mana unu’ de la USR caruta, si acum zaceau prin sant, jelindu-si tarsienele. Nu! Asa a invatat Dl. Ciucu pe la think-tankurile domniei sale, sa faca mari sau mici gainarii, ca sa ajunga tot timpul candidat in fruntea listelor (vezi prin ce jalnica combinatiune a ajuns primul pe lista PNL pentru Consiliul Capitalei) – el fiind, de fapt, un om mort, cu acea blestemata de inteligenta de caldaram, care pe termen lung nu poate conduce decat la un rezultat: frangerea gatului.

  Dl. Ciprian CIUCU se si zbate in Consiliu, se si smiorcaie, face tot ce poate sa devina o personalitate politica indeajuns de interesanta, care sub aspecte gelatinoase ascunde o anumita consistenta de rele imbelciugate. Persoana dlui CIUCU: zici ca e frate geaman cu alt PNL-ist vesnic candidat – Dl. PREDOIU. Ambii – o ocna de ambitii neputincioase! Sa nu mi se raspunda cu exclamatii. Aici nu e vorba de prejudecati, ci de fapte.

  Daca stam si judecam lucrurile, asa cum sunt ele, in materie politica, inteligenta PNL-istilor este o prejudecata; si inca una grava de tot. Adica ce vor ei sa faca? Incearca sa fure si sa ne prosteasca pe fata, pentru motivele pe care le-am aratat aici; si care nu pot fi lipsite de valabilitate decat daca nu vrei sau nu poti sa intelegi adevaruri elementare – cum face Dl. Ciucu, de exemplu. Impotriva carei stari nu e nimic de facut.

  Ar mai fi ceva de adaugat? Nu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.