G4Media.ro

PNL Sector 1: Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în…

sursa foto: Primăria Sector 1

PNL Sector 1: Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură, are o pregătire complet incompatibilă cu poziția de membru în CA al Companiei de Investiții / Carmen Radu este un profesionist, cu o vastă experiență în poziții importante

PNL Sectorul 1 susține că a decis să-l înlocuiască din Consiliul de Admiistrație al unei companii municipale al primăriei pe Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură la Universitatea de Arte, pe motiv că are ”o pregătire complet incompatibilă cu această poziție”. PNL Sector 1 susțin că au decis înlocuirea conducerii executive a Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA, ”în condițiile în care în ultimul an compania nu a derulat proiecte majore și nici nu a demarat un audit riguros, care să scoată la iveală tunurile din bani publici orchestrate de fosta administrație”.

Precizările PNL Sector 1 vin după ce G4Media.ro a dezvăluit că PNL Sector 1 a impus în funcția de director general o sinecuristă de profesie, Carmen Radu, o apropiată a lui Dan Radu Rușanu. Liberalii susțin însă că Radu nu este membră de partid și o prezintă drept ”un profesionist, cu o vastă experiență pe poziții importante”

Redăm mai jos integral precizările PNL Sector 1 transmise redacției G4Media.ro:

”Ca urmare a publicării articolului „PNL Sector 1 a impus o sinecuristă de profesie, apropiată de Dan Rușanu, la șefia unei companii asupra căreia există suspiciuni de cheltuire nejustificată a milioane de euro în mandatul fostului primar Daniel Tudorache”, în data de 11.01.2022, PNL Sector 1 face următoarele precizări în virtutea dreptului la replică și a corectei informări a cititorilor dumneavoastră, cu rugămintea să le publicați de îndată:

Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de investiții și dezvoltare în sănătate și domenii de interes public-privat Sector 1 a evaluat CV-urile reprezentanților în Consiliul de Administrație, constatând că domnul Dragoș Constantin, consilier personal al primarului Armand, licențiat în pictură la Universitatea de Arte, are o pregătire este complet incompatibilă cu această poziție. Înlocuirea sa din CA a fost votată în unanimitate. Am anunțat acest lucru încă de săptămâna trecută, într-un comunicat de presă în care menționam și că vom susține înlocuirea conducerii executive, în condițiile în care în ultimul an compania nu a derulat proiecte majore și nici nu a demarat un audit riguros, care să scoată la iveală tunurile din bani publici orchestrate de fosta administrație.

Practic, la un an de la schimbarea administrației de la Sectorul 1 și, implicit, a conducerii acestei companii, chiar „suspiciunile de cheltuire nejustificată a milioane de euro în mandatul fostului primar Daniel Tudorache” (la care faceți referire în articol) nu au făcut subiectul unui audit intern și nimeni nu a fost tras la răspundere. În același comunicat de presă am menționat și o serie de proiecte îndoielnice și scandaluri în care această companie a fost implicată, fără vreo decizie luată în ultimul an care să corecteze sau să facă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Mai mult decât atât, analiza performanței companiei realizată de membrii CA indică foarte clar că în ultimul an nu au existat proiecte majore derulate prin intermediul companiei, singurele angajamente fiind deja în mare întârziere (de exemplu reabilitarea Teatrului Bazilescu), nu a fost demarată reorganizarea companiei, nu au fost disponibilizați oameni recrutați de fosta administrație, fără competențe. Cu toate acestea, fostul director general a solicitat mărirea salariului, deși nu a performat în niciun fel în mandatul său.

Membrii Consiliului de Administrație al Companiei de investiții au numit ca director general un profesionist, cu o vastă experiență pe poziții importante. Pentru corecta informare a cititorilor, pe lângă asocierile menționate în articol, este important de adăugat că doamna Carmen Radu a fost președinte al Eximbank timp de patru ani, dar și director general adjunct în cadrul ANAF și a Ministerului Finanțelor. Are un doctorat în economie, iar experiența sa din domeniul auditului este extrem de relevantă pentru nevoile actuale ale acestei companii finanțată de cetățenii sectorului 1. După un an lipsit total de transparență și o serie de abuzuri din trecut, unele constatate, altele nu, e momentul pentru un management profesionist și corect. Menționăm că doamna Carmen Radu nu este membru PNL Sector 1.”

Context

Consiliul de Administrație al Companiei de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA, societate subordonată Consiliului Local Sector 1, a numit-o, recent, în funcția de director general, pe Carmen Radu, o apropiată a fostului liberal Dan Radu Rușanu. Aceasta a ocupat, de-a lungul timpului, pe criterii politice, mai multe funcții de conducere în posturi unde a încasat salarii foarte mari. Numirea lui Radu a avut loc la propunerea consilierilor locali liberali care și-au împărțit cu PSD sferele de influență în societățile subordonate Consiliului Local Sector 1.

Adunarea Generală a Acționarilor Companiei a decis numirea lui Carmen Radu după ce mandatul fostului director general, Răzvan Drăghia, a expirat în data de 8 ianuarie 2022. În Adunarea Generală a Acționarilor, PNL deține două din cele trei locuri, prin consilierii locali Nicolae Dinu Gheorghe și Nicoleta Raluca Halit.

Remunerația directorului general este de 17.500 de lei pe lună. În decembrie 2021 a existat intenția măririi acestei remunerații, dar proiectul a fost amânat de către Consiliul de Administrație.

O sursă din cadrul Primăriei Sectorului 1 a declarat, pentru G4Media, că numirea lui Radu face parte dintr-o înțelegere PSD-PNL de luna trecută, în care social-democrații au mână liberă să își numească oamenii în cadrul altei societăți subordonate Consiliului Local Sector 1: CET Grivița.

De-a lungul timpului, Carmen Radu a făcut obiectul mai multor articole de presă în care erau enumerate diverse funcții pe care le ocupa în instituții publice, toate primite pe criterii politice, mai ales datorită faptului că era o apropiată a fostului lider liberal Dan Radu Rușanu care i-ar fi naș și căruia, la un moment dat, i-a fost consilier pe probleme economice la Camera Deputaţilor. După ce Rușanu a ajuns președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Radu a fost numită consilier la această instituție, iar apoi, director economic.

Carmen Radu a fost președinte al Eximbank (2005-2009), director economic la Autoritatea de Supraveghere Financiară (2013-2015), membru în Consiliul de Supraveghere și apoi membru și președinte al Directoratului Fondului Român de Contragarantare (2012-2020), președinte și membru al Consiliului de Administrație de la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA (2013-2017), membru în Consiliul de Administrație de la Nuclearelectrica (2013-2017) și membru în Consiliul de Administrație de la Hidroelectrica (2019-prezent)

Citește integral

PNL Sector 1 a impus o sinecuristă de profesie, apropiată de Dan Rușanu, la șefia unei companii asupra căreia există suspiciuni de cheltuire nejustificată a milioane de euro în mandatul fostului primar Daniel Tudorache

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

23 comentarii

 1. Plin de securici! Oriunde te uiți dai de securici!

  • Stiti expresia spalare de bani? Cum ii poti trece prin institutii si firme legitime, ca sa iasa la final cinstiti? Exista procedura asemanatoare pentru clienti politici. Ii treci prin tot felul de functii platite gras, numite 100% politic, iar la un moment dat persoana respectiva devine exagerat de compententa, incredibil de respectabila, nu alta. Numai buna de a urca scara ierarhica spre functii si mai sus puse, ca trecutul o recomanda, nu? Genul de persoane care nu stiu chestii elementare, cum era tuta aia chelnerita care a fost numita inginer la Apele Romane si nu stia care e malul stang si drept al raurilor.

  • E PUBILA tovarasului RUSANU…

  • SI TOTI SUNT CUMULARZI. MUNCESC IN PARALEL LA MAI MULTE „JOB-URI”
   ACESTA ESTE EVIDENT UN JAF.
   CUM HOTII CASTELOR ALCATUIESC ACEEASI GHILDA INDIFERENT DE ASA ZISUL PARTID DIN CARE ARE FACE PARTE REZULTA CA E GROASA.

  • E nevoie și de pictori să avizeze. Cum e cu pictura și Incompetența în RO. Sala de întruniri a Primăriei Sector 1 e pictată de Olga Greceanu, și bolșevicii au văruit-o! Erudită, pictor și teolog de mare clasă (Dicționarul ei biblic ortodox are 2250 pagini), pe lângă alte fresce la Palatul Sfântului Sinod, Palatul Regal, Arhitectură, gara Mogoșoaia, Institulul Iorga, Olga Greceanu a pictat în 1946 și biserica din Bălteni, lângă gara Ghergani (avea și conac confiscat acolo, ale cărui fresce au fost jupuite, în timp ce cărțile și tablourile s-au ars în curte). Se poate accesa pe net Buletinul Comisiei Monumentului Istorice 1994 pdf, care începe cu poate cea mai cumplită crimă culturală de după revoluție: în 1992 (!), localnicii și-au repictat biserica, nimicind fresca „boieroaicei” Olga Greceanu, abia recondiționată tot de ea în 1972!

  • De ce sunteti, bre, carcotasi ?!

   Se specializeaza la locul de munca.

 2. ce au zis USLinosii GALBENI ?

 3. Pai deci articolul e corect: doamna are la CV numai pozitii in care a fost numita, niciuna ocupata prin concurs.

 4. Ce fraier! Să fi avut și el o diplomă de „Ecologică” sau una eliberată de renumitul centru universitar: „Alexandria(TR)”…!

 5. PNL și PSD încearcă să acopere fărădelegile executate de PSD în mandatul trecut. Persoana numita de ei în funcția foarte bine plătită are in CV numai locuri de munca unde a fost numită. Tot felul de sinecuri dubioase.

 6. „USR nu a știut ce să facă cu cadoul primit!” : ar trebui să rămână scris undeva această afirmație a unui penelist. E minunat ce se întâmplă.

  • Absolut magnifica replica penelistului! Dar, vezi tu, nu stiu cati dintre romani citesc printre randuri…

 7. A fi USRist te califica din start la tot, nu mai conteaza bacul, licenta la facultate (vedem la primarul Brasovului, la Trifan- senatorul fara licenta, s.a.m.d.), USRist sa fii, USRistii sunt etalonul inteligentei.

  • Asta ai inteles tu din articol? Sau asta aveai trecut pe foaie ca trebuie sa comentezi aici?
   Bu de alta dar in articol se vorbește de o doamna care a fost plimbată peste tot pe unde pnl a avut de sifonat bani…

  • Discutabil. Observ ca PeNaLii se feresc sa mentioneze ce experienta are acest Dragos Constantin. Poate ca are, poate ca nu are, competente relevante.

   Oricum, membrii in CA-ul unei companii de stat sunt de regula reprezentanti directi ai conducerii careia i se subordoneaza compania respectiva. In speta, Primaria Sector 1.

   Deci nu e doar o simpla reglare de conturi. #ciumarosie preia conducerea investitiilor din S1, in ciuda votului popular pentru Clotilde Armand.

 8. Profesionist in sinecuri, normal ca e profesionist si a avut functii din moment ce a fost numita politic, cat despre doctoratul ei, e de ras, sunt analfabeti in Romania cu mai multe doctorate nu doar unul.Javrele penelace vor sa ajunga la 5% observ la urmatoarele alegeri, noi le uram drum bun!

 9. Deci asta este punctul de vedere al admirabilului domn Ciucu, presedintele PNL Bucuresti.

  De retinut! 💡

 10. Șobolanii roșii și gunoiul galben au năpădit sectorul 1

 11. Aha, individa are si doctorat?
  :))))))

 12. Mizerab.ilii astia de plusecurici sunt zero barat, doar PR-ul e de ei.

 13. Inca odata se dovedeste ca usecuricii au teme impuse de stapanii lor, teme care nclud sanatatea! Scalvii tot sclavi raman!