G4Media.ro

PNL îl acuză pe şeful CJ Vrancea Marian Oprişan că face campanie…

PNL îl acuză pe şeful CJ Vrancea Marian Oprişan că face campanie politică în şcoli şi că „pune presiune” pe profesori şi elevi să participe la evenimente/ Oprișan: Minciuni propagandistice/ Să își ceară scuze pentru încercarea de a politiza un eveniment cultural

PNL anunţă că va sesiza Poliţia şi BEJ Vrancea despre faptul că şeful CJ, Marian Oprişan, face campanie politică în şcoli şi „pune presiune” pe profesori şi elevi să participe la evenimente. În replică, Marian Oprișan califică acuzațiile drept ”minciuni propagandistice” și le cere liberalilor ”să își ceară scuze pentru încercarea de a politiza un eveniment cultural la care au participat 2.400 elevi din Vrancea!”.

Reprezentanţii PNL reclamă că preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), face campanie politică în şcoli şi „pune presiune pe profesori şi elevi” să participe la evenimente organizate de el. PNL susţine că elevi de clasa a XII-a de la mai multe licee din oraş au fost adunaţi într-o sală unde au primit cărţi cu semnătura lui Oprişan şi spun că vor sesiza Poliţia şi BEJ despre acest lucru. „Avem foarte multe conversaţii capturate şi trimise pe site-ul oprestefrauda.ro între profesori, directori de licee şi elevi în care aceştia se plâng că sunt ameninţaţi dacă nu participă la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, unde se împart materiale cu semnătura lui Marian Oprişan”, arată PNL.

„Asistăm însă, din păcate, în aceste zile la o campanie mizerabilă, furibundă, a celor disperaţi că pierd puterea, a celor disperaţi că îşi pot pierde privilegiile, a celor disperaţi că nu mai pot face legi pentru a-i scăpa pe ei, pe infractori, şi folosesc toate instrumentele posibile, legale şi ilegale, de la aruncat cu bani, pomeni electorale, până la presiuni şi abuzuri asupra funcţionarilor publici, asupra angajaţilor din sistemul public”, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

El a spus că după ce a fost lansat site-ul de sesizare a tentativelor de abuz şi fraudă electorală, oprestefrauda.ro, au venit foarte sesizări de la cetăţeni din ţară.

„Astăzi vă prezentăm una dintre acţiunile de campanie absolut revoltătoare care are loc în aceste zile la Focşani. Vreau să vă prezint dovada care va fi trimisă către organele abilitate de cercetare, dovada încălcării flagrante a legii, pentru că baronul Oprişan, Marian Oprişan, din Vrancea, face campanie politică în şcoli. Pune presiuni pe profesori şi pe elevi, profesorii la rândul lor ameninţă elevii că, dacă nu se prezintă la evenimentele convocate de baronul Oprişan, vor avea notele la purtare scăzute, iar la evenimentul organizat la Focşani, unde sunt adunaţi cu forţa elevii de clasa a XII-a din Focşani, acestora li se împart cărţi cu semnătura lui Marian Oprişan”, a adăugat el.

El a prezentat un filmuleţ cu „această acţiune de campanie abuzivă, revoltătoare, scandaloasă, care arată că baronii PSD nu au niciun scrupul să se folosească de elevi, profesori, medici, angajaţi din instituţiile publice ca de nişte supuşi, ca de nişte iobagi”.

În imagini sunt prezentate cărţi semnate „cu prietenie, Marian Oprişan”.

„Aţi văzut aşadar, elevi adunaţi în Sala Balada din Focşani de la toate liceele din Focşani, elevi de clasa a XII-a, unii dintre ei deja cu drept de vot, adunaţi prunând presiune pe directorii de licee şi profesori – avem foarte multe conversaţii capturate şi trimise pe site-ul oprestefrauda.ro între profesori, directori de licee şi elevi în care aceştia se plâng că sunt ameninţaţi dacă nu participă la evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea, unde se împart materiale cu semnătura lui Marian Oprişan. Vom face astăzi denunţ la Poliţie pentru această campanie politică ilegală în şcoli şi vom sesiza, de asemenea, Biroul Eletoral Judeţean atunci când au loc astfel de tentative de fraudă”, a spus Dancă.

Cum răspunde Marian Oprișan

Consiliul Județean Vrancea respinge acuzațiile absolut nefondate ale Partidului Național Liberal privind politizarea, de către PSD, a evenimentului „Liniște, la Balada se citește!” – eveniment moderat de jurnalistul Florin Sașcă și actrița Monica Davideanu, se arată într-un comunicat.

Redăm mai jos integral comunicatul:

”Sunt niște minciuni ordinare care vorbesc de la sine de disperarea celor care au formulat aceste acuzații. Gestul Partidului Național Liberal arată, în același timp, micimea morală a acestora, incapabili să aprecieze un act eminamente cultural, menit să promoveze cartea și lectura în rândul unui număr cât mai mare de adolescenți. Toate acuzațiile formulate de PNL sunt minciuni propagandistice din mai multe motive, pe care le detaliem mai jos:

• „Liniște, la Balada se citește!” este un eveniment programat și organizat de către aparatul de specialitate din Consiliul Județean Vrancea înca din luna aprilie 2019. Acțiunea a fost aprobată în ședință publică, de către consilierii județeni, ocazie cu care liberalii nu au avut opinii divergente;

Sursa: Facebook/ Florin Sasca

• Unul dintre cei doi moderator ai acestui eveniment este jurnalistul Florin Sașca, de la Prima TV. Dacă Partidul Național LIberal ar fi avut minima decența și și-ar fi făcut o documentare prealabilă, ar fi observat că prin toate postările sale din social-media Florin Sașcă se poziționează ca un anti-pesedist. Din acest punct de vedere, este la mintea cocoșului faptul că un anti-pesedist nu vine la un eveniment în care ”tinerii sunt îndoctrinați” în spiritul PSD. Mai mult de atât, pe contul său de Facebook, Sașcă scrie despre evenimentul de la Focșani: ”Zilele acestea am povestit tinerilor din Focsani despre bucuria cititului, despre calatoriile mele si despre natura. A fost un eveniment care mi-a mers la suflet!”. Totodată, astpzi, după acuzațiile formulate de PNL, Florin Sașca a declarant pentru mass-media locală: „Nu a fost nici măcar o referire la politică. Nici una! A fost o acțiune prin care i-am îndemnat pe tineri să citească dintr-o carte de Istorie a României. Timp de cinci minute toată lumea a făcut liniște și a citit după care am împărtășit ideile, ce am învățat noi din pagina respectivă 184, care era despre Istoria României de la începutul secolului al XX-lea. Nimeni su s-a îmbrpcat măcar cu o culoare care să aibă tangență cu politica și nu s-a rostit niciun cuvânt despre politică“.

• La rândul său, actrița Monica Davidescu a precizat tot în mass-media locală: ”nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre vot, nu mi s-a spus niciodată să spun ceva despre campanie, nu mi s-a spus niciodată să îi îndemn pe tineri să meargă sau nu la vot. Ceea ce am spus noi de la noi, prin editura Litera a fost: citiți, informață-vă, pentru că doar un om informat devine un adult responsabil și nu are cum să fie manipulat! Deci, acesta a fost întotdeauna textul pe care l-am folosit către toți copiii. Este foarte adevărat că toate aceste cărți au fost achiziționate de Consiliul Județean Vrancea și asta am spus, acest Consiliu Județean a achiziționat aceste cărți, dar, după părerea mea, acest Consiliu Județean există indiferent de culoarea politică a celor care conduc. Au achiziționat aceste cărți, iar singurul îndemn pe care l-au făcut a fost: citiți, ca să aveți aripi ca să puteți zbura! Ceva de genul acesta. Era un îndemn scris pe una din cărți de președinte. Dar era un îndemn către citit către lectură, pentru că noi nu am vrut să facem decât un eveniment care să țină de carte. Noi am vrut să venim și să îi readucem pe copii către carte, să citească, să se informeze și nu să facă ceea ce li se spune. Mai mult, anul 2019 a fost decretat de Parlamentul României anul cărții, prin Legea 137/2019. Deci, am vorbit cu copii despre cărți și nu despre politică. Nici măcar odată nu le-am zis mergeți la vot, ci doar informați-vă ca să fiți informați și să nu fiți manipulați. Eu nu m-am temut să vin acolo (la Focșani-n.r.) pentru că nu s-a prezentat nicio chestie politică, am făcut numai actele de cultură, muzică și literatură și lectură, cărți, teatru“.

Dar ce este, totuși, „Liniște, la Balada se citește!”? Este un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea la Sala Balada din Focșani și la Casa de Cultură din Adjud, în declarării anului 2019 drept Anul Cărții. Proiectul și-a propus provocarea elevilor din clasa a XII-a la lectură și la dezbateri interactive pe marginea cărților de două personalități din lumea culturală și mass media: actrița Monica Davidescu și realizatorul tv Florin Sasca (emisiunea “Cu lumea în cap” – Prima TV), alături de reprezentanții Editurii Litera, publicul țintă fiind format din 2.400 de elevi. De asemenea, proiectul prevede că fiecare elev va primi cadou un kit cultural care cuprinde o sacoșă din pânză, personalizată cu grafica evenimentului, o carte de istorie a românilor, o carte de călătorii, semne de carte și stickere. În interiorul kiturilor se vor afla și cartoline cu numere unice pe baza cărora va fi organizată o tombolă cu premii în cărți și tablete.

Așadar, iată cum un eveniment 100% cultural, moderat chiar de personalități cu opțiuni politice anti-pesede este terfelit de către Partidul Național Liberal care, în lipsă de proiecte arată că oferta lor politică se bazează doar pe scandal, minciună și instigare la ură. Mai mult de atât joi, 23 mai 2019, în jurul orei 12.00, în fața Cinema ”Balada” din Focșani s-a postat candidatul PNL la Alegerile Europarlamentare, Ana Maria Dimtriu, alături de o echipă PNL care purta eșarfe galbene și care a dorit să distribuie materiale de campanie electorală elevilor care ieșeau de la evenimentul „Liniște, la Balada se citește!” (fotografie atașată). Deoarece elevii nu au interacționat cu acest grup liberal, vădit indignată, candidatul Ana Maria Dimitriu a strigat către aceștia ”sunteți niște analfabeți pesediști”.

Pe această cale Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan solicit public Partidului Național:

1. Să își ceară scuze pentru încercarea de a politiza un eveniment cultural la care au participat 2.400 elevi din Vrancea!
2. Candidatul la alegerile europarlamentare Ana Maria Dimitriu să își ceară scuze, de asemenea, pentru faptul că i-a jignit pe elevii de la Cinema ”Balada” făcându-i ”analfabeți pesediști”. Un gest reprobabil și rușinos!”

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. imi aduce aminte de evenimentele culturale, numite ‘oda conducatorului iubit’ … psd pcr … aceeasi oameni, aceleasi metehne ….

 2. Liberalii ar trebui sa urmareasca , sa nu se defecteze reteaua de iluminat in judet, duminica , fix la ora 21,caci s-a mai intamplat si in altti ani , cand in unele localitati din judet ,pe intuneric, urnele au fost schimbate cu totul. ( adica cu alta urne)

  • Vrancea este Koreea de Nord in Romania atata vreme cat acest muncitor necalificat care plimba carucioare cu atze la fabrica de confectii din Focsani(inainte de 1 ianuarie 1990 ) ramane „inshurubat” la CJ Vrancea

  • Oprisan asta e mai rau si mai hot decat dracnea, dar si mai prost..

 3. Totusi de ce a scăpat asa usor acest Personaj? Proces strămutat la Cluj si acceptat apoi batista pe tambal brusc. Se aude ca a fost colaborator cu Băsescu oricum e ceva ciudat cu acest personaj. Cu. Averea pe care o are nu are nici o temere ca cineva cindva il va intreba de sanatate. O fi al cuiva?

  • Este al lui ta-su și al ma-si

 4. Eu nu înțeleg de ce politicul ( consiliul județean) trebuie sa se implice , poate directorii de școli sau profesorii ar putea să o facă mai bine. Consiliul județean trebuie să dea doar banii solicitați de instituțiile școlare, în rest trebuie sa se ocupe el
  Și nu am înțeles, daca nu s-a discutat absolut nimic de politică cum de i-au avertizat cu privire la vot??? S-a discutat sau nu?
  Pe Monica Davidescu am văzut-o în mare verva la emisiunea lui Mircea Dinescu, cu soțul ei Temișan
  Ce materiale pytea să scrie Oprișan??? Cu lecții de mangleală sau de care?
  Acțiunea asta a picat mănușă fix înainte de alegeri; sau, așa e de obicei, au loc acțiuni de încurajare a cititului??? Cat a costat aceasta acțiune și cât au încasat prezentatorii? Din bani de la la partid?
  Cu banii aia nu mai bine făceau acțiuni în toate școlile, nu neapărat cu personaje celebre?
  Adevărul că efectul poate fi contrar, un elev pus să citească ti se poate întoarce împotriva 🙂 🙂 🙂

  https://www.g4media.ro/rasplata-pentru-bugetele-uriase-firea-sprijinita-de-31-de-actori-si-oameni-de-cultura-multi-dintre-ei-au-beneficiat-de-finantari-de-la-primaria-bucuresti.html

 5. Nenea Baronul Sarantocul vra bre sa ne arate ce interesat este el pulimeamuncitoare. A făcut da la masa de acasă investiții de 1 miliard de euro pa moșie și nu se vede decât foarte puțin . Un miliard bre. . da euro. Ai s-au întors o parte la poarta a la confecția că de sunt banii breslei portarilor si manechinilor. Cred că venerabila vârstă a lui i sa schimbat creierile . Nu mai poate face combinații stat degeaba buzunar fara fund buzunar burta mazilit tot ce este concurenta. Bre te lasă nervii si scula. Nu te preocupa . Se găsesc înlocuitori . HaiSictir.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.