G4Media.ro

Răsplata pentru bugetele uriașe: Firea, sprijinită de 31 de actori și oameni…

Răsplata pentru bugetele uriașe: Firea, sprijinită de 31 de actori și oameni de cultură. Mulți dintre ei au beneficiat de finanțări de la Primăria București

31 de actori, șefi de teatre și oameni de cultură au semnat o scrisoare de susținere pentru Gabriela Firea în contextul conflictului deschis cu Liviu Dragnea. Scrisoarea reprezintă o adevărată odă pentru primarul Bucureștiului, cu formulări precum un om care apreciază la adevarata valoare munca noastră” sau ”Perfomanţele doamnei Primar General, Gabriela Firea, după doar doi ani de mandat, trebuie respectate, apărate şi continuate”.

Semnatarii scrisorii citate de Adevărul elogiază ”viziunea clară” a lui Firea în domeniul cultural și dezvăluie principalul motiv al susținerii pentru aceasta: ”Instituţiile de artă şi cultură din Bucureşti au beneficiat, în aceşti doi ani, de bugete generoase în contextul proiectelor propuse şi a investiţiilor programate”.

Printre semnatarii scrisorii se numără personaje din lumea culturală care au beneficiat din sumele uriașe aruncate de Primăria București pentru spectacole, teatre și instituții culturale,, unii dintre ei fiind chiar numiți de Firea la șefia unor instituții de spectacole sau făcuți cetățeni de onoare: Alexandru Arșinel, Marius Bodochi, George Costin, Monica Davidescu, Horia Gârbea, Sanda Ladoși, George Mihaiță, Bogdan Stanoevici, Gabriela Szabo, Aurelian Temișan.

Scrisoarea deschisă integrală, publicată de Gabriela Firea pe contul său de Facebook:

Scrisoare deschisă

La doi ani de la preluarea mandatului de Primar General al Municipiului București de către doamna Gabriela Firea, în contextul actual, în care se produc îngrijorătoare derapaje de la etica și moralitatea publică, derapaje care pot produce grave distorsiuni în aprecierea obiectivă a valorii reale a activității desfășurate, considerăm de datoria noastră să menționăm faptul că suntem o echipă și împreună am pus bazele multor proiecte importante pentru bucureșteni.
Acest lucru a fost posibil datorită faptului că am avut lângă noi un om care apreciază la adevarata valoare munca noastră.
Doamna Gabriela Firea a avut încă din primele zile de mandat o viziune clară în ceea ce privește viața culturală și sportivă a Capitalei.
Bilanțul de la jumătatea mandatului este extrem de pozitiv și rezultatele obținute sunt peste așteptări, datorită atenției speciale cu care au fost create condițiile necesare actului artistic.
Instituțiile de artă și cultură din București au beneficiat, în acești doi ani, de bugete generoase în contextul proiectelor propuse și a investițiilor programate.
S-au finalizat lucrările de consolidare a teatrelor: Evreiesc de Stat și Ion Creangă. Au fost demarate procedurile pentru consolidarea clădirilor care adăpostesc teatrele: Mic și Nottara.
De asemenea, schemele de personal, reduse cu câțiva ani în urmă, au revenit la dimensiunea normală, absolut necesară pentru realizarea programelor cultural-artistice.
În urma suplimentării de posturi, peste 150 de actori tineri au fost angajați în teatrele bucureștene.
La inițiativa doamnei primar general au fost înfiițate instituții noi de cultură, spre exemplu: Teatrul Dramaturgilor Români, Centrul Cultural – Lumina, Centrul Cultural – Dinu Lipatti.
De asemenea, după trei ani de depozitare în condiții improprii, în martie 2017, obiectele și cărțile de patrimoniu ale Muzeului Național al Literaturii Române au fost prezentate publicului bucureștean într-o formulă modernă și interactivă.
În urma întâlnirilor de lucru de la Primăria Capitalei, s-a produs o schimbare majoră în relațiile dintre managerii instituțiilor de cultură și artă. Am fost invitați să dezvoltăm un climat de comunicare sinceră și directă, care a produs o colaborare strânsă între noi.
Niciodată n-am fost mai uniți ca acum și pentru prima oară simțim, cu adevătat, că facem parte din echipă.
Proiectele pentru Centenar au fost discutate și elaborate împreună, am proiectat pentru anul viitor un Festival al teatrelor bucureștene și o revistă de specialitate, am avut întâlniri lunare în care am dezbătut problemele comune și am căutat modalități optime de rezolvare. S-au propus modificări legislative și, pentru prima oară, demersurile noastre au fost ascultate și sprijinite. A fost creat cadrul optim pentru realizarea unor viitoare coproducții și parteneriate. Exemplu: Teatrul de Comedie și Muzeul Literaturii , Teatrul Mic și Teatrul Odeon.
Dar poate cea mai importantă realizare pe care doamna Primar General a determinat-o, a fost instaurarea unui climat de liniște și echilibru, în care să nu existe vreo grijă pentru subvenția necesară sau vreo intervenție care să cenzureze în vreun fel produsul cultural-artistic.
Acest climat s-a adresat în principal, creatorilor, cărora le-au fost puse la dispoziție cele mai bune condiții pentru desfășurarea activităților specifice.
Aceste valori obținute cer continuitate! Sunt prevăzute, în următorii doi ani, proiecte importante cultural-artistice. Ele trebuie continuate și finalizate. Orice pertubare a unui drum solid, care se îndreaptă către o direcție justă, este o mare eroare. Ceea ce s-a realizat trebuie apărat, iar judecata obiectivă nu trebuie înlocuită cu judecata preferențială. Perfomanțele doamnei Primar General, Gabriela Firea, după doar doi ani de mandat, trebuie respectate, apărate și continuate.

Semnatari
Silviu Anghelescu, profesor universitar, Alexandru Arșinel, director Teatrul de revistă, Constantin Tănase, Alice Barb, director Centrul Cultural, Dinu Lupatti, Marius Bodochi, Gelu Colceag, director Teatrul Mic, George Costin, director Centrul Cultural Lumina, Ioan Cristescu, director Muzeul Național al Literaturii Române, Monica Davidescu, Mircia Dumitrescu, membru al Academiei Române, Victor Ioan Frunză, regizor, Felicia Filip, director Opera Comica pentru copii, Adrian Gazdaru, director Teatrul Excelsior, Horia Gârbea, director Teatrul Dramaturgilor Români, Lucian Ghimiși, director ARCUB, Sanda Ladoși, director adj, Circul Metropolitan București, Elisabeta Lipă, președinte Federația Română de Canotaj, Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului București, George Mihaiță, director Teatrul de Comedie, Vasile Muraru, director artistic al Teatrului de Revistă, Constantin Tănase, Ilie Năstase, Beatrice Rancea, regizor, Eugen Simion, membru al Academiei Române, Chris Simion, Maya Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, Bogdan Stanoevici, director Circul Metropolitan București, Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române, Gabriela Szabo, director general al Clubului Sportiv al Municipiului București, Cristian Șofron, director Teatrul Odeon, Aurelian Temișan, Răzvan Theodorescu, academician, președintele Comisiei pentru realizarea Centenarului în Municipiul București, Lucia Verona,

Foto: Alexandru Arșinel, făcut cetățean de onoare de Gabriela Firea (Sursa: Pagina de Facebook Gabriela Firea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. Printre semnatarii scrisorii deschise sunt si unii care nu sunt mufati la bugetul Primariei (vezi academicieni care sunt prin Comisia pentru realizarea Centenarului – de parca n-ar trece timpul si s-ar implini centenarul si fara sa se screama primaria sa-l realizeze)?

  Ca daca nu sunt, atunci e apa de ploaie scrisoarea deschisa; un fel de aplauze fortate ca la congresele PCR.
  Si nu sunt!

  Tare mi-e ca Firea o s-o finalizeze precum Stefan FORIS.

 2. Reactia sa nu fie una inversa;multi au notorietate dar nu credibilitate; prezenta la digi face cat zece scrisori cu d’alde Arsinel,Nastase….

 3. Niște sclavi, rușine lor!

  • Unii au termenul de garantie expirat (dupa o anumita varsta ar trebui interdictie la vot), iar altii, posibile probleme la etajul superior.

 4. Am convingerea ca si Livache poate scoate alti 60 de ratati-mai norocosi sau mai ghinionisti ca astia ! (Eventual aceeasi ca coana Alina Florea sau Renate Weber care pe bani BUNI, poate servi oricare cauza !) . Nu stiu altii cum sunt , dar eu nu aleg intre Aghiuta si Scaraoschi !! Niciodata ! Iar aceasti caratori de tava , ma dezgusta oricare le-ar fi cota ! Pot fi actori buni si lichele !!

  • Pt livache semneaza gheorghe gheorghiu dej, maresalul antonescu.. ca doar el e obisnuit cu mortii la vot.

 5. Un dictator crește în umbra altui dictaor! Devine cronic în PSD. Un lucru pozitiv este că, iată, este publică o listă cu țuțării viitorului dictator!

 6. Toate „personalitatile” psd-iste sarira s-o apere pe doamna Gabi, femeie de valoare de. Agitatie in mafioti.

 7. Dar despre rasplata pentru serviciile aduse binomului,de vaca cu cabina cat muntele de mare, care o freaca pe bani multi in PG, nu spuneti nimic?
  Sictir #fmmrezist!

  • Mircea, tu ești? iar ai uitat să iei pastilele… Și te semnezi Morjan? nu e frumos

  • Păi ce-am putea spune, ăla a fost doar avansul, iar pentru lichidare așteptăm să se achite de obligațiile contractuale, adică să-i vedem pe toți corupții condamnați cu executare…!? Ce intrebare e asta:”Crezi că va mai avea ocazia”, doar nu crezi că au intrat zile in sac? Ai răbdare să-l rezolvăm pe Livache și pe urmă să vezi ofensivă anticorupție…!
   @Morjan, bag seama că ești cam sictirit in ultima perioada, v-au scos bonurile de masă, sau ce se intâmplă ?

 8. Stati numai sa aibe puterea absoluta in PSD. Sa vedeti atunci pupincurisme la Firea.
  Firea o sa faca o dictatura mai ceva ca Dragnea. Prin Firea o sa conduca Voiculescu.

 9. Exista, cu exceptia G. Szabo, un acord intre lipsa de substanta profesionala si caracterul mercantil al semnatarilor.

  • Alergătoarea rosie, nu e o excepție, e starea naturală a lingaului comunist, ați uitat că a fost și ministru ?
   O vorbă spune ceva de genul: spune-mi cine-i sunt prietenii că să știu ce fel de om(daca) esti.

 10. fie-rea a făcut exact ce a învățat de la dragnea. A dat (și dă în continuare) bani (că doar nu dă de la ea) de pomană și acum beneficiază de ”roadele” acestor acțiuni. Cu ce efect, vom vedea.

 11. De parcă ar da de la ea din portofel,nu din bugetul public! Despre oportunism n-avem cuvinte!

 12. Sa nu uitam modul in care Firea ocupa scaunul de primar general –
  1. A fost numita candidat de catre Dragnea
  2. Bucuresteni nu s-au prezentat la vot – la vot a mers electoratul PSD

  • Sa fim corecti: Firea a castigat primaria Bucurestilor din cauza orgoliului si prostiei vesnicului Predoiu!

 13. Lista asta de nume e dovada ca talentul nu are legatura cu caracterul, cu moralitatea sau cu bunul simt. Jegul moral e peste tot.

 14. Arsinel dupa doi rinichi poate mai are nevoie si de altceva ; plamani , inima , ficat etc .

 15. Si ce ati vrea mai nemultumitilor, sa le inchida teatrele si tot sa o sustina? Adica asa cum ati facut voi cu Base? Hai sictir ipocritilor, invatati si voi cum functioneaza omenirea.

  • Daca nu te prefaci că nu înțelege că sunt bani pt voturi și lobby, e grav. Învață cum funcționează creierul. Teatru pe foame e ok? Un partid care nu găsește bani pt bolnavi, pt educație, pt drumuri, Adriana da sute de milioane pe vacante la bugetari e ok?

 16. Arsch(loch)inel este poate cel mai dezgustator dintre „sprijinitorii” astia de ocazie.

 17. Dar și de ce nu ar susține-o? Pe cine să susțină pe Soros, Cioloș sau Urdrea. Hai sictir în piață( la praz)

 18. „extrem de pozitiv”
  Bă t@mpiților! „Pozitiv” nu are grad de comparație! Nu vă e rușine să semnați așa ceva?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.