G4Media.ro

PMP, dat în judecată de 96 de ori pentru o datorie de…

PMP, dat în judecată de 96 de ori pentru o datorie de 1 milion de euro

O firmă care a tipărit, în 2014, materiale electorale pentru Partidul Mișcarea Populară (PMP) a intentat, luna trecută, 96 de procese pentru a obține recuperarea unei datorii de 4,6 milioane de lei de la această formațiune politică. ”Nu vor să-mi plătească”, explică demersul patronul societății.

În 2014, firma Amma Print SRL a tipărit materiale electorale pentru PMP în campania prezidențialelor, candidatul acestui partid fiind atunci Elena Udrea. Ulterior, formațiunea nu a achitat facturile, așa că, în 2017, societatea patronată de Mihail Volintiru a dat în judecată partidul și a obținut o sentință care a obligat pârâtul să îi achite suma de 619.384 lei cu titlu de preţ, precum şi penalităţi de întârziere, aferente sumei sus-menţionate, în cuantum de 0,3% pe zi de întârziere calculată de la data scadenţei fiecărei facturi în parte şi până la data plăţii efective. Decizia a rămas definitivă în septembrie 2019. ”Nu ne-au plătit nici un leu, deși le-am propus 3-4 variante de stingere a debitului. Singura lor ofertă a fost să ne achite 25% din sumă și să încheiem litigiul”, spune Volintiru care estimează că, în prezent, suma totală datorată de PMP, cu tot cu penalități, este de circa 4,6 milioane de lei.

La începutul lunii aprilie, văzând că plata nu a fost făcută, Amma Print a depus la Judecătoria Sectorului 1 din București 96 de acțiuni cu obiect ”validare poprire”. Din cauza Stării de Urgență, nici una nu a primit, deocamdată, termen de judecată.

Patronul Amma Print SRL explică numărul mare de procese prin faptul că a dat în judecată, în scop de poprire pe conturi, toate filialele PMP din țară, București și diaspora, precum și pe președinții acestora (exemple: Corneliu Bichineț, Petru Movilă, Lucian Cătălin Iliescu, Claudiu Palaz). ”Vrem să ne obținem banii din cotizațiile plătite de membri, deoarece legea interzice să procedăm astfel cu subvențiile primite de partide de la buget. Acestea nu pot fi executate silit”, afirmă Volintiru. Acesta și-a exprimat uimirea față de refuzul PMP de a-și achita restanțele financiare de vreme ce, după calculele sale, formațiunea a încasat din subvenții (pe legea nouă) circa 22 de milioane de lei, iar din cotizații (după 2014, anul contractului dintre cele două părți), circa 4 milioane de lei.

Referitor la acest demers al Amma Print, președintele PMP, Eugen Tomac, declară că ”Este o chestiune care durează de mulți ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”.

Conform unei situații publicate recent de Monitorul Oficial, în 2019, PMP a încasat din cotizații, pe țară, aproape 680.000 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Deci orice prost poate fi executat silit mai puțin partidele politice din banii luați de la stat. Țara asta chiar este condusă de hoți.

    • @Samir.
      Subscriu, pnl=psd.
      Pnl si-a trafat alegatorii, crezand ca daca face ca psd, va fi votat de votantii psd. NU. Votantii psd vor vota cu psd iar votantii pnl vor vota cu altcineva

    • @ABC poti sa-ti faci nevoile pe unicul tau neuron, si ala retardant! Unde era vorba imbecilule de psd sau pnl?

  2. „…. Eugen Tomac, declară că ”Este o chestiune care durează de mulți ani. Ne vom apăra, avem suficiente argumente să corectăm lucrurile, inclusiv la sumă. Sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”…..

    Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul. Adicatelea are decizie definitiva ca trebuie sa dea banii si ei se apara???? Ce fac>? Otravesc fantinile? Desfiinteaza partidul? Nu mai platesc cotozatii???? Oricum, partid de mafioti: va dau un sfert si taceti din gura!!!! Las’ ca de la urmatoarele sparlamentare n-or sa mai beneficiaze de subventie!!!!

  3. „sunt și aspecte care țin de bucătăria noastră internă”.
    Bucataria voastra interna e ca ati cheltuit o groaza de bani pariind pe o gloaba deselata. Daca ajungea presedintele Romaniei, facturile erau achitate instantaneu (nu spui cum si de unde, ca v-as face hoti pe fata). Cum n-a ajuns presedinte, au disparut instantaneu si sursele de venit. Nu disperatii, solutii exista. Am auzit ca notarii castiga bine, poate va ajuta fiica lui Basescu, cea-nascuta-sa-fie-notar. Macar atat ar putea face si ea, sa va intoarca favorul.
    P.S.- Citesc in articol ca Bichinet Corneliu ar fi membru PMP 🙂 Tineti de el, altul mai valoros n-o sa gasiti.

  4. Partidele politice formate din politicieni SUNT MAI LREDUS DE LEGE.
    Rusine PMP.

  5. Subvențiile de la stat sunt date partidelor tocmai pentru a-și achita datoriile din campanii.
    Mari hoți ăștia de la PMP.

  6. Tomac a încasat atâția bani și nu și-a achitat datorii din 2014…HUUUUĂĂĂĂĂ…

  7. Peștele de la cal se-mpute!
    Tomac apare pe la tv ca un mielușel dar in realitate omul nu-și plătește datoriile? Cu asemenea oameni vrem noi să conducem țara?!

  8. sa va fie invatatura de minte sa mai lucrati cu hoti(partide politice din RO)

  9. Poate cu ocazia asta dispare si mizeria asta de partid.

  10. Poate ca in spatele asazisei actiuni juridice exista si aspecte nedovedibile sau cu impact penal. Daca firma a fost client politic, a primit contracte repartizate catre ea abuziv de catre PMP, de asa ceva nimeni nu vorbeste de frica inchisorii. Poate ca si firma vrea sa castige de 2 ori. Asa cum a scris cineva mai sus, le-a trebuit afaceri cu PMP ul, asta au.

  11. Care-i diferenta dintre infractorul dragnea si pememuistul tomac ?