G4Media.ro

Ploile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, până joi seară/…

Sursa foto: pexels.com

Ploile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, până joi seară/ Cod galben de ploi torenţiale, cu acumularea unor cantităţi importante de apă, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali

Meteorologii anunţă că ploile vor cuprinde, până joi seară, cea mai mare parte a ţării, fiind prognozate averse, însoţite de descărcări electrice şi, în unele zone, de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. Şaptesprezece judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Carpaţii Orientali şi din jumătatea de est a Carpaţilor Meridionali se află sub atenţionare Cod galben de ploi torenţiale, cu acumularea unor cantităţi importante de apă. În Capitală, vremea va fi în general instabilă, cu maxime de 22-24 de grade, transmite News.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică valabilă de marţi, de la ora 10.00, până joi, la ora 20.00.

”În intervalul menţionat, aria ploilor va fi în extindere treptată şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15…25 l/mp şi pe alocuri de peste 40 l/mp”, au transmis meteorologii.

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind cantităţi de apă însemnate, valabilă de marţi, de la ora 16.00, până miercuri, la aceeaşi oră.

Astfel, în intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpaţii Orientali şi jumătatea de est a Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu averse şi cu caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25…30 l/mp şi pe alocuri de peste 40…50 l/mp.

Codul galben vizează judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea, Covasna şi parţial judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Braşov, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

În zona municipiului Bucureşti, de marţi, de la ora 10.00, până joi, la ora 20.00, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, posibil moderate cantitativ (10…15 l/mp), însoţite şi de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi de 22…24 de grade, iar cele minime de 10…13 grade.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...