G4Media.ro

Ploieşti: Unul din zece poliţişti locali a prezentat acte medicale conform cărora…

Ploieşti: Unul din zece poliţişti locali a prezentat acte medicale conform cărora poate lucra doar ziua. Primarul cere verificarea documentelor

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, anunţă că va cere Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate verificarea documentelor medicale în cazul unora dintre angajaţii Poliţiei Locale Ploieşti, în condiţiile în care a constatat că unul din zece angajaţi de la Ordine Publică a prezentat acte medicale conform cărora pot fi încadraţi în muncă doar pe timp de zi. Edilul mai reclamă că, după ce mobilierul stradal din oraş a fost vandalizat, a mers pe jos prin oraş şi nu a întâlnit nici măcar un poliţist local, relatează News.ro.

„Vom trimite o adresă către CAS pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemană poliţiştil locali. Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei. Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei. Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare. Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta. (…) Nu se poate…Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, marţi, într-o conferinţă de presă.

Edilul, cunoscut ploieştenilor pentru faptul că se deplasează frecvent prin oraş pe jos, precizat că a mers zilele trecute timp de o oră prin oraş fără a vedea un poliţist local la datorie, în condiţiile în care cu două zile înainte în oraş mobilierul stradal fusese vandalizat.

El a menţionat că graficul poliţiştilor locali arăta că aceştia ar fi trebuit să fie la datorie.

Sursa foto: Sindicatul Poliției Locale „Mihai Viteazul” / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Meliția comunitară trebuie desființată!!! Peste tot în țară!

 2. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 așa ceva……
  🤣🤣🤣🤣 doar în filmele cu proști!!!

 3. Ce se tot întâmplă în Republica Minune Ploiești în ultimele săptămâni de tot apare pe aici?

 4. Vai săracii… Dacă lucrează seara/noaptea nu mai pot sa bea că niște porci ce sunt.

 5. Eventual să le dea și program de gravide…

 6. Sa faca si cei de pe ATI la fel..si ne-am dus dracului.

 7. Al naibii bugetari vor să lucreze numai ziua de luni până vineri 6 ore pe zi dacă se poate. Când se restructureaza aparatul de stat și se taie salariile la bugetari??? Nu asta au promis PNL în campanie????? Nu au zis ei sus și tare că elimină pensiile speciale și a cumulul pensiei de la stat cu salariul nesimțit tot de la stat????? Au tăiat alocațiile la copii iar pe bugetari i-au lăsat cu sporurile nesimtite. Au eliminat și ei asa de ochii lumii vaucherele dar nu au lovit în bugetari ci în Horeca . Multe firme vor da faliment sau vor trece în economia subterană la negru unde vor produce miliarde de euro pagubă. Abia ce trecuse în legalitate firme di Horeca ca acum pnl le-au distrus. Vaucherele erau ptr susținerea Horeca bugetarii trebuiau concediați și tăiate salariile bugetarilor drastic și eliminarea tuturor subvențiilor din bani publici.

 8. Bine spus Luis bugetarii trebuie dați toți afară si angajați alții , iar poliția locală trebuie desființată toți pensionarii de 49 de ani sau reangajat cumulând pensia cu salariul fară să facă absolut nimic.

 9. Dar de medicii care au semnat astfel de acte, nimic ?! Niste spagari nenorociti, ca si politistii.

 10. Cind au fost angajati nu aveau problema asta de sanatate ?!
  In plus , daca la angajare indeplineau toate conditiile ( adica au trecut testele medicale , sportive , …. ) iar pe parcursul exercitarii profesiei au capatat slabiciuni ( presiune arteriala , burti , nesimtire , ….) de ce nu sint eliberati de povara acestei activitati si nu sint angajati altii ?! Cumva institutiile publice sint asezaminte de protectie sociala ?

  In toate institutiile cu specific special se intra cu test sportiv si test medical . De ce se aplica aceste reguli numai la intrarea in sistem si nu se aplica la 6 luni sau 1 an , cu excludere din sistem in caz de neindeplinire ?

 11. Poliția locală în Romania este o instituție parazitara. Șefii poliției locale sunt ofițeri pensionati la 40 – 50 de ani, iar executanții sunt cadre militare pensionate la 40 – 50 de ani și civili cu pile de partid, rude sau prieteni ai primărilor sau apropiaților acestora. De aceea poliția locală trebuie DESFIINTATA!

 12. Nu pot lucra decat schimbul 1 pentru ca au tensiune! Hahahahahaha

  Pai atunci dati-i afara. Tot pe probleme medicale. Pot sa mearga pe jos daca au tensiune? Pot sa alerge dupa vreun posibil infractor daca il vad prin piata? Ce atata discutie. Stam sa verificam documente care spun ca politistul ala nu isi poate face treaba de fapt. Restructurare direct si sa isi caute de lucru acolo unde ii angajeaza de la inceput cu tensiunea lor.

 13. Daca-i prinde bau-bau pe astia, oameni ii face.
  Ar trebui dati afara din politie. Ce-si inchipuie, ca hotii au program doar in cursul zilei?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.