G4Media.ro

Platforma comercială Amazon a fost amendată în Polonia pentru inducerea în eroare…

sursa foto: Facebook/Amazon

Platforma comercială Amazon a fost amendată în Polonia pentru inducerea în eroare a clienților

Autoritatea pentru concurenţă din Polonia (UOKiK) a amendat compania americană Amazon cu 31 de milioane de zloţi (7,8 milioane de dolari) pentru că a indus în eroare clienţii în privinţa disponibilităţii produselor şi a datelor de livrare, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Instituția a precizat că a primit plângeri din partea clienţilor care nu şi-au primit comenzile.

„Consumatorul mediu are dreptul să presupună că opţiunile de achiziţie, disponibilitate şi datele de livrare oferite de comercianţi nu induc în eroare”, a declarat şeful UOKiK, Tomasz Chrostny.

Acesta a adăugat că Autoritatea a analizat practicile Amazon, cum ar fi afişarea pe un ecran a perioadei în care comanda poate fi plasată, fără o garanţie că va sosi în intervalul de timp prevăzut.

Biroul de presă al Amazon a anunţat că firma va contesta amenda.

„Deşi majoritatea livrărilor noastre sosesc la timp, clienţii ne pot contacta în eventualitatea rară că se confruntă cu o întârziere sau o anulare a comenzii şi discutăm problema. Pe parcursul anului trecut, am colaborat cu UOKiK şi am propus multiple amendamente voluntare pentru a continua să îmbunătăţim experienţa clienţilor pe Amazon.pl. Urmăm strict normele legale în toate ţările în care operăm şi nu suntem de acord cu evaluarea şi amenda acordată de UOKiK”, a precizat compania americană.

Considerată a fi una dintre cele mai mari cinci companii americane de tehnologie, alături de Alphabet (compania părinte a Google), Apple, Meta și Microsoft, platforma de comerț online Amazon a raportat pentru anul trecut un profit net de peste 30 de miliarde de dolari.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...