G4Media.ro

Planul de acțiune economică în cinci puncte al Ungariei / Viktor Orban:…

Planul de acțiune economică în cinci puncte al Ungariei / Viktor Orban: Ne asumăm plata unei părți din salariu și vom plăti a 13-a pensie eșalonat în următorii patru ani

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat, luni, că a elaborat un plan de acțiune pentru protecția economiei, al cărui scop este de a înființa atâtea locuri de muncă, câte au fost distruse de epidemie. ”Planul de acțiune conține trei etape, de prima etapă am trecut, astăzi întrăm în cea de-a treia etapă”, a mai arătat premierul Ungariei, citat de index.hu. Planul de acțiune se bazează pe cinci piloni, între care plata de către stat a unui părți din salariu, investiții masive în economie, credite și dobânzi pentru firme garantate de stat, dar și plata celei de a 13-a pensii, eșalonat, în următorii patru ani.

”Am reușit să ne echilibrăm printr-o muncă grea, pe care am realizat-o timp de 10 ani, când în Europa a ajuns pandemia coronavirusului, punând în pericol tot ce am realizat până acum prin muncă” – și-a început discursul de luni Viktor Orban în anunțul transmis de televiziunea publică.

”Situația bruscă apărută în fața noastră este nedreaptă. Este adevărat că nu a depins de noi, dar acest lucru nu schimbă cu nimic situația. Trebuie să înfruntăm o provocare serioasă. Situația este nedreaptă, dar acest aspect nu ne absolvă”, a adăugat premierul.

Orban consideră că trebuie să ne confruntăm în același timp cu pandemia și cu efectele economice.

Cele 3 etape ale planului de acțiune presupun redistribuirea a 18-20 din PIB. Se modifică deficitul bugetar prognozat de la 1%, la 2,7%.

Etapa care demarează de luni, 06 aprilie, se fundamentează pe 5 piloni:

 • 1. Păstrarea locurilor de muncă: în cazul muncii cu timp redus, suntem pregătiți să preluăm de la angajatori o parte din plata salariului. ”Va fi o soluție specială maghiară a sprijinului salariului” a arătat Viktor Orban;
 • 2. Crearea locurilor de muncă: Ungaria va sprijini investiții în valoare de 450 de miliarde de forinți;
 • 3. Se vor susține sectoare prioritare, sectoare care trebuie relansate: turism, construcții, industrie cinematografică și creativă, agricultură, sănătate, alimente, construcții, logistică, transport;
 • 4. Finanțarea companiilor: împrumuturi acordate cu dobânzi și garanții acordate companiilor din Ungaria în valoare de peste 2.000 miliarde forinți.
 • 5. Protecția familiei și a pensionarilor, a 13-a pensie va fi reconstruită în patru rate. În februarie 2021, pe lângă pensia din ianuarie, pensionarii vor primi o pensie în plus pentru o săptămână. Acest lucru se va întâmpla și în 2022, 2023 și 2024, când se va adăuga câte o săptămână, astfel ajungem în 4 ani la a 13-a pensie. „Acum, bineînțeles, locurile de muncă trebuie să fie salvate, dar nici nu putem uita de pensionari”, a adăugat el.

„Trăim vremuri grele, dar puteți vedea că niciun maghiar nu este singur. Vom reuși dacă vom avea grijă unul de celălalt”, a spus Viktor Orbán, citat de index.hu

În Ungaria se înregistrau, luni la prânz, 744  de cazuri de infectare cu coronavirus și 38 de decese, potrivit worldometers.info

Sursa: index.hu

Citește și

Măsurile anunțate de Ungaria în criza COVID 19: Taxe speciale pentru multinaționale și bănci, tăieri din finanțarea partidelor politice și un program gigant de sprijin al economiei

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Al 13 salariu se ia de mult la unguri, dar a 13 pensie????????????????

 2. Hai sa vedem peste 1 an cine a procedat mai bine, viktor sau ludovic? Si peste 2 ani.

 3. Sunt absolut sigur ca Vicktor Orban are dreptate , deoarece am avut un contract la Budapesta si am constatat ca foarte multi maghiari , din diferite sfere sociale apreciaza modul da guvernare al lui Vicktor Orban .

  • Nu e dupa el , trebuie sa se imprumute masiv .

  • UNGARIA NU SE IMPRUMUTA MASIV.

  • Se va imprumuta curind ,ca noi toti . nedrept cum zicea Orban ,dar curind adevarat

  • @m, tu esti mai tare ca Nostradamus.
   Ungaria Nu se va imprumuta, e improbabil.
   Tocmai au adoptat un set de masuri economice, de protectie sociala si antiepdemie de peste 30 miliarde euro.
   Bani din buget, nu din imprumuturi.
   Acum 2 zile au adoptat un set de 5 masuri pentru repornirea economiei, masuri finantate din surse interne.
   Pe de alta parte, Banca Nationala tocmai ieri a intervenit pe piata financiara cu cca 3000 miliarde forinti pentru a stopa efectele speculatiilor/atacurilor indreptate asupra devizei nationale.
   Banii sunt tot din surse interne, da?

   Intrebare de baraj: o tara considerata de presa mainstream ca este condusa de un guvern corupt cum unde are atatia bani in pusculita?
   🙂

   (Spre deosebire, ludovicul tocmai acum s-a imprumutat cu vreo 400 milioane de la Banca Mondiala…)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.