G4Media.ro

Plângeri penale, inclusiv pentru tranzacții fictive, în cazul blocului construit fără autorizație…

Plângeri penale, inclusiv pentru tranzacții fictive, în cazul blocului construit fără autorizație lângă Aeroportul Băneasa, pe culoarul de zbor al avioanelor

Dan Milea, consilierul local din Sectorul 1, a anunțat că administrația locală de sector a făcut mai multe plângeri penale și a început procedura juridică de demolare a blocului care a fost construit lângă Aeroportul Băneasa și are o înălțime care pune în pericol cursele aeronavelor care pleacă sau aterizează aici. Plângerile penale vizează inclusiv angajații de la Cadastru care au permis intabularea clădirii care nu avea niciun fel de autorizație. G4media a dezvăluit această afacere.

„O clădire cu opt etaje în curs de edificare, care merge spre demolare. Bloc S+P+8E pe strada Heliului 14B-16, cartierul Aviației”, este totul unei postări de duminică a consilierului local Sector 1, din partea USR, Dan Milea. Acestea este și consilier al viceprimarului de sector, Olivier Păiuș.

Dan Milea a anunțat că administrația locală a oprit intabularea clădirii, deși a fost construită fără niciun fel de autorizație pe strada Heliului 14-16B. Reamintim vă G4media.ro a prezentat pe larg cazul acestui bloc construit ilegal, fără autorizații, în calea avioanelor, dar care avea procedura de intabulare începută. Dan Milea consideră că proprietarii clădirii doreau intabularea și scoaterea apartamentelor la vânzare pentru ca apoi să se folosească de cumpărătorii de bună-credință ca un scut în fața legii.

„Astfel, cel mai uzitat instrument folosit de infractorii urbanistici nu mai există. Este vorba de instituția cumpărătorului de bună-credință, adică naivi, neinformați și clienți fictivi care cumpără apartamente în blocuri construite ilegal, scuturi umane ale infractorilor pentru protejarea construcțiilor ilegale”, a mai explicat Dan Milea.

Și Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a făcut referire, tot într-o postare pe Facebook publicată duminică, la construcția blocului de pe strada Heliului. Aceasta susține că acest imobil rezidențial este un fel de emblemă al modului în care a funcționat administrația locală din Sectorul 1 în mandatului fostului primar, Daniel Tudorache. Mai mult, Clotilde Armand susține că inclusiv filiala PNL Sector 1, condusă de ministrul Comunicări – Sebastian Burduja, face presiuni asupra Arhitectului Șef, consilierii locali fiind nemulțumiți că nu mai pot face aranjamente imobiliare, în opinia lui Clotilde Armand.

Intabularea a fost oprită

Proprietarii clădirii, membrii unei familii cu numele Roman, au reușit să înceapă intabularea fără a avea autorizații printr-o procedură de executări fictive între membrii familiei. În urma unei astfel de proceduri, executorul a cerut intabularea. Și mai curios, Oficiul de Cadastru Sector 1 a acceptat cererea și a început intabularea, deși clădirea nu avea nici măcar acte pentru acordul de gaze și canalizare.

„Un bloc cu S+P+8E construit fără autorizație de construire, intabulat printr-o procedură ilegală de executare silita pentru o datorie fictivă de 1.500.000 euro de la proprietarul Roman către noul proprietar Roman, transferat cu împărțirea construcției făcută pentru 30 de apartamente, 13 locuri de parcare și 12 boxe. În prezent, se lucrează la finisaje”, mai explică Dan Milea.

„Primul pas spre desființare a fost făcut. S-a înscris în cartea funciara litigiul. După opt luni în care am încercat să efectuăm control cu Poliția Locală Sector 1 (și încă nu am reușit să intrăm în incintă), am reușit un prim pas: am înscris litigiul Poliției Locale în cartea funciară pentru teren, apartamente, garaje și boxe”, a mai scris Dan Milea în postarea sa.

Nereguli și plângeri penale

Consilierul local Sector 1 a mai oferit câteva amănunte despre neregulile descoperite de primăria de sector în acest caz.

– Racordul la gaze a fost făcut pe o autorizație de intervenție de avarie la rețeaua existentă pentru imobilul demolat.

– Racordul și mărirea conductelor de apa-canal s-au făcut ilegal, drept urmare Apa Nova a făcut plângere penală.

– Politia Locala Sector 1 nu a reușit să intre în incintă să efectueze control pentru că proprietarul nu permite accesul, „iar legile sunt făcute în tara asta pentru protejarea infractorilor”, este opinia lui Dan Milea.

S-au făcut următoarele acțiuni legale:

– Plângere penala împotriva grupului infracțional organizat format din proprietari, executor judecătoresc, funcționari de la Cadastru care au efectuat ilegal intabularea.

– Acțiune în instanță pentru intrarea în incinta pentru efectuarea controlului.

– Acțiune in instanta pentru demolare construcție ilegală.

– Sesizarea DIICOT privind spălarea de bani și efectuarea de tranzacții fictive.

– Sesizare Criminalitatea Economica privind prejudiciu prin neplata taxei de 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare neasigurat legal.

– Sesizare către Autoritatea Aeronautică Civilă Romana privind încălcarea regimului de protecție al traficului aerian, blocul fiind în apropierea Aeroportului Băneasa și având cu 3 etaje peste regimul de înălțime avizat pentru zonă.

– Sesizare către Inspectoratul de Stat în Construcție privind Legea 10 a calității în construcții, blocul neavând autorizație, avize, diriginte de șantier, procese verbale pentru lucrări ascunse, proiectant, planuri, etc

„Acest bloc ilegal este un test pentru Administrația Locala Sector 1 pentru a opri infracțiunile în urbanism. Daca acest bloc rămâne în picioare și nimeni nu da socoteală după ce s-au încălcat toate legile pe care puteau fi încălcate, atunci nu mai este nimic de făcut!”, mai scrie Dan Milea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pai cu blocul de langa Catedrala Sfantul Iosif se mai aude ceva ??? Tam-tam in presa cum va fi desfiintat, dar nimeni nu face nimic……. Hotii care ne conduc nu o sa permita sa ne atingem de furaciunile lor. Ia cautati in jurul acestei familii, numite Roman. O sa gasiti un musuroi de golani din administratia de partid si de stat.

  • Nicusor Dan a anuntat recent ca a semnat decizia de DEMOLARE a acelui bloc.

   dar…costul pt demolarea lui va fi 5 milioane EURO !!! platiti de primaria generala pt ca ala care a construit blocul refuza sa-l demoleze.

 2. Nici măcar vârful aisbergului nu e acest bloc. Zburătoarele implicate aici sunt doar bănuțul de pe chiloți…

 3. A „muncit” mafia condusa la Sectorul 1 de PNL (Burduja Bancorex) si PSD (Tudorache „Diamant”), i-a ocrotit pe toti golanii imobiliari, si vin acum USR si Clotilde Armand sa le darame cotetzele ilegale… 😛

  • Da, niste caini USRisti astia. 🙂
   Asa ca toti coruptii si incompetentii ii ponegresc cum si cat pot ca sa ne convinga sa ii votam tot pe hotii care au distrus Romania in ultimii 33 de ani!

 4. Lucrurile se vor taragana pana la alegerile viitoare si aceste imobile ilegale vor ramane in picioare. Sunt zeci de asemenea constructii in Capitala, dar mafia imobiliara este mai presus de orice lege.

 5. Caravana trece cainii latra :)))

 6. Asa se invart banii aia multi!!!
  Pariem ca nu va raspunde nimeni si nici nu vor demola blocul cu pricina!!!!!!!!!!
  Asta-i Romania dlui Haos Werner Iohannis!!
  Si ce-l mai acuzam pe Dragnea… si pe Viorica… astia acum, sub dl Haos, sunt si mai si…

  • Ce fumezi/visezi? Oamenii lui Dragnea nu au plecat nicaieri. Ca sa plece e nevoie de vot urmat de justitie. Folosește creieru’ ala!

 7. Istoria dezvoltarii imobiliare din anii de dupa 1990 ne arata ca (virgula) clientul este total neprotejat de institutiile Statului in fata ofertelor rau intentionate. Nu exista pana in acest moment o platforma de informare privind proiecte imobiliare si stadiul in care se afla acestea dpdv a autorizatiilor, avizelor si/sau litigiilor deschise , date ce ar trebui tinute la zi de primariile zonelor de interes. In dreptul fiecarui proiect imobiliar ar trebui sa existe si observatiile Pompierilor si a inspectiei de stat in calitatea constructiilor : sunt numerosi cumparatori ce au achizitionat cladiri sau apartamente prost finisate.