G4Media.ro

Plângere penală la DNA împotriva ministrului Tineretului și Sportului, acuzat de complicitate…

Plângere penală la DNA împotriva ministrului Tineretului și Sportului, acuzat de complicitate la delapidarea patrimoniului fostei Uniuni a Tineretului Comunist (UTC)

Federația Tinerilor din Constanța anunță că a depus plângere penală la Direcția Națională Anticorupție împotriva ministrului Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, “pentru mai multe fapte asimilate faptelor de corupție: abuz în serviciu cu folos patrimonial pentru altul, complicitate la abuz în serviciu cu folos patrimonial pentru altul și aderare la grup infracțional organizat”. Anunțul plângerii depuse la DNA a fost făcut și de Asociația Elevilor din Constanța, care susține că “prejudiciul se ridică la cel puțin 6 milioane de lei”.

La DNA au mai fost reclamați și Andra Costache, secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Gabriel Carnariu, președintele Consiliului Tineretului din România, federație a fundațiilor pentru tineret care au preluat patrimoniul UTC, Mihai Dragoș, fost președinte, și Ticu Plăcintă, președintele Fundației pentru Tineret a Municipiului București, se arată într-un comunicat trimis către Edupedu.ro de către Federația Tinerilor din Constanța și Asociația Elevilor din Constanța.

Federația susține că, potrivit “informațiilor din presă, în anul 2019, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală împotriva lui Ticu Plăcintă, președintele Fundației pentru Tineret al Municipiului București, pentru modul în care a gestionat fostul patrimoniu al Uniunii Tineretului Comunist în București, respectiv prin transmiterea administrării acestui patrimoniu către o societate pe acțiuni pe care o controlează împreună cu fiul său – Tin Management Grup SA, după ani de zile în care presa a făcut anchete cu privire la situația acestui patrimoniu”.

În luna martie, Ministerul Tineretului și Sportului a pus în consultare publică proiectul regulamentului de aplicare a legii fundațiilor pentru tineret, care au preluat patrimoniul UTC. Acest regulament urma să asigure aplicarea legii prin instituirea unui control puternic din partea statului asupra activităților acestor fundații.

“Însă, la influența lui Ticu Plăcintă și Gabriel Carnariu, ministrul Ionuț Stroe și secretarul de stat Andra Costache au refuzat să finalizeze procedura de aprobare a regulamentului de aplicare, tolerând astfel în continuare încălcarea legii și furtul din patrimoniul destinat tinerilor”, acuză Federația Tinerilor din Constanța.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Tineret, mandria tarii!

 2. Un penal in guvern!

  Asa ceva…

 3. avem un ministru al sportului?

  • Si inca cum? Singura lui tangenta cu sportul e ca fiuso a jucat bambilici la academia lui Gica Popescu!

  • Mda. Asociatia elevilor din Constanța… Federația Tinerilor din Constanța. Sa fie doarbceibdin oraș sau se adaugă și tinerii din Babadag, Ovidiu sau Murighiol ?
   Un nume generic…sunt curios cine stă de fapt în spatele acestei „asociații” ?!?
   Care elevi ?
   Cei de gimnaziu sau de liceu ? Or te pomenești ca or fi cei din clasele primare.
   Să fim serioși.

 4. Pepiniera de Mazarici si Constantinesti nu se lasa bag seama.

 5. Foarte bine, oricum de cand a venit nu a facut nimic, doar a asteptat sa vada ce face Germania si sa se ia dupa ei, de parca campionatul romanesc de fotbal ar fi tras la indigo cu cel din Germania! Inca un incompetent penal ajuns in functie de conducere. Jeg PeNaL.

 6. Pai cum era sa faca asa o imensa greseala, acest ministras de Mamaia pe valuri, cand sunt ca in multinationale, cu astia de la pezdeu, o data ei, o data noi, cum ar veni: jobs rotation! S-atunci, cum ati fi vrut sa procedeze, ca doar sunt prieteni si colegi?!

 7. Las ca vine Regele Carnavalurilor , cu alaiul de c… in festivalul lichelelor .

 8. ha ha ha. mai era unul care tot intreba de patrimoniul partidului comunist…

  comunistii sunt cei mai mari hoti si cei mai mari criminali in masa din istorie.

  in romania comunistii au furat de doua ori: dupa 46 si dupa 89.

  proletariatul a mers in paradis… prin reprezentanti.

 9. Asta e o mizerie de plangere ce nu are nici o baza reala si de fapt are un singur fundament: e depusa de organizatii de tineret din constanta si unele care pretind ca exista la nivel national, dar nu au membrii, toate CONTROLATE de PSD. Vor sa faca praf singura structura independenta de tineret existenta la nivel national, CTR, care a avut activitate cu adevarat remarcabila: oamenii de acolo au adus capitala tineretului la Cluj in 2015 si au lansat economic orasul si au lansat acest proiect la nivel national. Plangerea este facuta pe numele presedintelui CTR pentru a discredita organizatia si a discredita si guvernul fiindca efectiv oamenii astia sunt finantati de PSD. PSD a creat o structura paralela de organizatii de tineret si studentesti pe care le finanteaza, efectiv refuzand sa finanteze alte organizatii, fiindca in organizatiile controlate de ei presedintii sunt MEMBRII PSD (sau ALDE) sau VIITORI POLITICIENI PSD PE CARE II IAU ACUM SUB ARIPA. Mizeria asta a inceput-o ECATERINA ANDRONESCU!