G4Media.ro

PISA 2022: România e la polul opus față de țările-exemplu, în privința…

Tanja Bastianic, analistă OCDE / Sursa foto: INQUAM Photos Octav Ganea

PISA 2022: România e la polul opus față de țările-exemplu, în privința echității în educație. Analistă OCDE: Investiții mai mari nu înseamnă automat succes la învățare, dar pentru elevii români resurse mai multe ar însemna rezultate mai bune la Matematică

România este în partea opusă față de țările-exemplu din punct de vedere al echității în educație, potrivit rezultatelor PISA 2022 prezentate, marți, de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE): „aveți probleme de echitate”, a spus, la București, Tanja Bastianic, analistă OCDE care a participat la București la evenimentul de prezentare a rezultatelor acestor evaluări internaționale.

Ea a atras, totodată, atenția că, deși la modul general investițiile mai mari în educație nu înseamnă automat un succes în educație, în cazul României mai multe resurse ar însemna rezultate mai bune pentru elevi la Matematică.

În condițiile în care România este penultima la nivel UE din punct de vedere al rezultatelor PISA 2022, Tanja Bastianic a indicat un element pozitiv: faptul că România a stagnat înseamnă că nu a scăzut semnificativ, așa cum s-a întâmplat la nivel OCDE, între cele două valuri PISA dinaintea și de după pandemia Covid-19. Ea a arătat, în acest sens, că România se numără printre cele foarte puține țări europene care au rămas la nivelul precedent, în condițiile în care, la nivelul organizației, scăderea la Matematică a fost în medie de 15 puncte, adică ”aproape un an de învățare”. Cele 15 puncte „înseamnă că elevii de 15 ani au rezultate la nivelul vârstei de 14 ani”, a spus ea.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. In ceea ce privește echitatea in orice domeniu România este la polul opus față de lumea civilizată! 😏