G4Media.ro

Pictura murală a jucătorulu Marcus Rashford a fost vandalizată după înfrângerea Angliei…

sursa foto: captura bbc

Pictura murală a jucătorulu Marcus Rashford a fost vandalizată după înfrângerea Angliei la Euro 2020

La scurt timp după ce Anglia a pierdut în fața Italiei, finala Euro 2020, la loviturile de departajare, pictura murală care-l reprezintă pe jucătorul Marcus Rashford a fost vandalizată.

Potrivit BBC, opera de artă din Withington, Manchester, a fost acoperită de mesaje injurioase alături de cuvântul „Saka”.

Totodată, Rashford, dar și ceilalți doi jucători Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost ținta unor atacuri rasiste pe rețelele de socializare, poliția din Manchester declarând că a deschis o anchetă în aceast sens.

Pictura murală care-l reprezintă pe jucătorul Marcus Rashford a fost un proiect comunitar de artă stradală, fiind realizată de   artistul stradal Akse, în colaborare cu organizația Withington Walls. Pictura are la bază o fotografie a lui Daniel Cheetham.

Pictura a fost comandată în semn de recunoaștere a activității lui Rashford în campaniile de combatere a sărăciei alimentare în rândul copiilor.

Marcus Rashford a fost unul dintre cei trei jucători ai Angliei care au ratat loviturile de departajare.

Reprezentantul organizației Withington Walls, Ed Wellard, spus că a auzit la știri că murala a fost vandalizată cu graffiti.

„Am ieșit imediat să repar ceea ce s-a putut, să ascundem…. Sperăm că artistul va reveni să refacă întreaga pictură”, a spus Ed Wellard.

Primarul din Manchester, Andy Burnham, a descris actul de vandalizare a picturii murale ca fiind un „act rușinos”.

Managerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că atacul rasist îndreptat împotriva lui Rashford, Sancho și Saka este „de neiertat”. „Pur și simplu nu este ceea ce susținem”, a spus el.

Premierul Boris Johnson a descris atacul la adresa jucătorilor ca fiind „îngrozitor”. El a precizat că jucătorii merită „să fie lăudați ca niște eroi și nu atacați pe rețelele sociale”. „Cei responsabili pentru acest teribil abuz ar trebui să fie rușinați de ei înșiși”, a spus Boris Johnson.

Sursa Foto: captura/bbc

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. pacat, e baiat frumos, leit Gica Floyd Belemistu

  2. Si-au pus singuri genunchiul pe gat 🙂

  3. Valeleu…ielegantii ie de c@c@t!!!! Bravos uk, sunnteti americanii europei :))

  4. Dacă erau albi tot asta se întâmpla, asa ca lăsați-o mai moale cu rasismul. Bine ca nu erau unguri negri…