G4Media.ro

Piața asigurărilor: Un service din Ilfov susține că firma de asigurări Euroins…

sursa foto: Pixabay

Piața asigurărilor: Un service din Ilfov susține că firma de asigurări Euroins nu i-a plătit 1.500 de dosare de daună, motiv pentru care 1.000 dintre acestea au ajuns în instanță

Patronul unui service din Voluntari județul Ilfov, Florin Pandele, susține că din anul 2020 și până în prezent, firma de asigurări Euroins are să îi plătească 1.500 de dosare de daună.

„Euroins ne datorează astăzi undeva la peste 3 milioane de euro, echivalentul a peste 1.500 de dosare de daună. Dintre acestea se află în instanță 1.000 de dosare, iar primele 700 de termene pe care le-am avut, le-am și câștigat în proporție de 100%. Au niște motive de râs, de plâns, nici eu nu știu. Ne spun că ei despăgubesc în funcție de nivelul traiului din România sau a salariului mediu din România. Autoritatea de Supraveghere Financiară ar fi trebuit să ia de mult timp măsuri. Așteptăm încă acest lucru”, a declarat Florin Pandele.

Conflictul dintre Florin Pandele, deținătorul grupului de service-uri AutoCar, și Euroins este mai vechi. Anul trecut, firma de asigurări susținea că AutoCar și service-urile auto asociate ar practica niște tarife umflate la reparații, de peste 5 ori prețul pieței, motiv pentru care i-a făcut mai multe plângeri penale și se judecă în instanțe.

Reprezentantul AutoCar spune că nu a încălcat și nu încalcă cu nimic legea.

„Suntem într-o piață liberă și așa cum tarifele la polițele RCA au prețuri diferite, cu diferențe de până la 1.000% între asiguratori, așa și service-urile. Una este să repari o Dacia Logan, alta este să repari un Mercedes s.a.m.d. Sunt salarii diferite, investiții diferite. Până la urmă, trebuie să respectăm legea”, este de părere Florin Pandele.

Prezent miercuri în Parlament unde a fost audiat în comisiile de specialitate în legătură cu falimentul City Insurance, directorul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Nicu Marin a fost întrebat de jurnaliști și despre situația în care se află Euroins. Acesta a refuzat să vorbeasă pe acest subiect.

Deși le-am cerut un punct de vedere și reprezentanților Euroins, până la această oră nu ne-au oferit niciun răspuns. Îl vom publica în măsura în care îl vom primi.

Potrivit adevărul.ro, Euroins şi-a majorat pentru a treia oară capitalul social, cu încă 120 de milioane de lei, acţionarii asigurătorului aprobând şi cea de-a patra majorare, după ce a fost amendată de ASF în luna februarie a.c., pentru că nu a plătit la timp daunele pe RCA. Acţionarii Euroins România au aprobat în unanimitate de voturi o nouă majorare de capital în valoare de peste 120 de milioane de lei. Este a treia majorare de capital făcută Euroins România în ultimele luni. Înainte de această majorare de capital, cel mai recent audit arăta că Euroins România îndeplineşte toţi indicatorii financiari stabiliţi de lege, cerinţa de capital de solvabilitate fiind de 118,5% şi acoperirea cerinţei de capital minim de 278,4%.

Pe lângă această majorare de capital, Euroins România ar urma să beneficieze de o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Eurohold, proprietarul Euroins Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acţiuni. Investiţia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare va fi de până la 30 de milioane de euro. De asemenea, Еurohold, proprietarul Euroins, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injecţie suplimentară de capital de până la 12 milioane EUR.

„Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acţionarilor şi investitorilor faţă de Euroins România şi piaţa de asigurări din România. Euroins este mai puternic decât niciodată şi întreaga echipă investeşte timp şi energie, astfel încât transformările la care asistaţi să fie de durată. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am întărit echipa, avem o nouă abordare cu clienţii, subliniem că toate eforturile aduc valoare adăugată în viaţa clienţilor. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România, potrivit adevărul.ro.

NOTĂ: Dragoș Porojnicu este jurnalist și la Știrile TVR / sursa foto: Pixabay

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. De ce nu sunt băgați la închisoare ăia de la ASF???????¿??

 2. De ce nu spune acest Pandele ca serviceurile despre care vorbește, facturează manopera cu 1000ron+TVA tarif orar ….. ceea ce in condiții normale este mult si peste media Europeana …. facturează închirierea unei mașini cu 150-200eur pe zi , în condiția în care media pe tara se afla undeva la 20-30EUR ….. asta de ce nu spune marele Pandele?

  • Sa iti inchiriezi tu masina cu 20 e fara limita de km, sa poti sa iesi cu ea din tara s.a.m.d. sau fara garantii si sa ne postezi si noua ofera ca sa vedem si noi.
   P.S. : Vezi ca 60 min de mers pe trotineta te costa 10 euro.

  • Doar nu e fraer.
   Numai cei din asociatia lor sustin balivernele lui Pandele.
   Are tarif si mai mare de 1000 lei/ora de manopera,DOAR PENTRU ASIGURATORI.

 3. Alooooo!!!ASF-ule trezeste-te!!!
  Euroins=CITY=FALIMENT!!!!!
  FACETI FRATILOR CEVA!!!
  Mișcați ceva.
  Ce sa zică nea Nici dr la ASF…Nu prea are ce spune. L-au „lovit” ăștia de la Euroins și acum e mucles. O sa spună ca nu a fost informat de subordonați de probleme.
  De când lumea și pământul se știe ca ăștia cu polițe Low-cost nu achita sau achita prost despăgubirile. Dar ASF nu stie.
  Vai mama voastră!!!!

 4. Da ,ne Pandele are tarife de Monte Carlo.
  De aceea s..a ajuns aici cu tarife rca si asa mai departe.
  Sa spuna Pandele catve ora de manopera pentru clientii de pe strada si cat e pentru firmele de.asigurari.
  Va spun eu ca la asigurari factureaza cu 1000 lei plus tva ora de manopera.
  Cand va vopsi el o bara de.logan cu 10000 lei si cineva va plati?
  Niciodata.
  Asa ca marele Pandele = marele tepar.