G4Media.ro

Pfizer retrage de pe piață medicamente pentru hipertensiunea arterială din cauză că…

Foto: Medicamente pentru coronavirus / sursa: G4Media.ro

Pfizer retrage de pe piață medicamente pentru hipertensiunea arterială din cauză că prezintă risc de cancer / Distribuitorii şi vânzătorii ar trebui să înceteze utilizarea şi distribuirea şi să „pună imediat în carantină produsul”

Accuretic şi cele două versiuni generice ale sale distribuite de Greenstone – comprimatele quinapril şi hidroclorotiazidă şi comprimatele quinapril HCI/hidroclorotiazidă – fac obiectul retragerii, anunță News.ro.

Medicamentele tratează hipertensiunea arterială, care creşte riscul de potenţiale evenimente cardiovasculare periculoase, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

Retragerea este voluntară şi are în vedere tabletele care conţin niveluri mai mari de nitrozamine, care prezintă un risc de cancer, deşi Pfizer a spus într-un comunicat de presă că „nu există niciun risc imediat pentru pacienţii care iau acest medicament”.

„Nitrozaminele sunt comune în apă şi alimente, inclusiv în carnea crudă şi vea la grătar, lactate şi legume. Toată lumea este expusă la un anumit nivel de nitrozamine. Aceste impurităţi pot creşte riscul de cancer dacă oamenii sunt expuşi la ele peste niveluri acceptabile pe perioade lungi de timp”, a precizat Pfizer în comunicat.

Nitrozaminele pot fi introduse neintenţionat atunci când anumite reacţii chimice sunt utilizate în producţia de medicamente.

Compania a spus că nu cunoaşte niciun raport privind efectele adverse rezultate din utilizarea medicamentului şi a adăugat că produsele au un profil de siguranţă stabilit de peste 20 de ani, potrivit comunicatului.

Distribuitorii şi vânzătorii ar trebui să înceteze utilizarea şi distribuirea şi să „pună imediat în carantină produsul”, se spune în comunicat.

Pfizer a recomandat ca pacienţii care iau medicamentul să se consulte cu medicul lor cu privire la opţiunile alternative de tratament.

Hipertensiunea arterială este o problemă în creştere: numărul persoanelor de peste 30 de ani cu această afecţiune s-a dublat în ultimii 30 de ani, potrivit unui studiu din 2021.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

 1. Asta e. Știința mai da si rateuri. Nu toți cobaii supraviețuiesc.

 2. Dupa o stire de asta te intrebi cat de bine au facut vaccinurile covrig pe care ne-au fortat sa le facem…
  Traiasca stiinta incompetenta!!!

 3. Știind că:
  P1: quinapril a fost descoperit în 1980 (acum 42 de ani)
  P2: hidroxiclorotiazida în 1958 (acum 64 de ani)
  P3: Accuretic datează cel puțin din 2011 (acum 11 ani)
  …să se afle cât timp ar trebui să așteptăm până ne vom vaccina cu prima doză de Cominarty.

  • Astepta sa vina plusereii sa-ti explice ca defapt vaccinurile covid sunt sigure si eficiente 100% si ca noi nu intelegem stiinta platita de big pharma.
   O sa-ti mai spuna ca propagi fake news si conspiratii.

 4. Unde e „Vladimir putin ia pastile de la Pfizer ca sunt mai bune” acum?

 5. Super! Oare cum ar putea retrage, peste vreo zece ani, vaccinul COVID, din oameni, daca face probleme? Faza a treia de testare inca nu s-a incheiat.