G4Media.ro

Pfizer/ BioNTech va cere autorizarea pentru o a treia doză de vaccin…

Pfizer/ BioNTech va cere autorizarea pentru o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Alianţa Pfizer/BioNTech intenţionează să solicite ”în următoarele săptămâni” autorizarea pentru o a treia doză din vaccinul său împotriva COVID -19, în special în Statele Unite şi Europa, au declarat companiile într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Această doză de rapel este destinată să ofere o protecţie imunitară sporită persoanelor deja vaccinate cu primele două doze.

”Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual”, au explicat companiile care ”intenţionează să transmită aceste date către FDA, EMA şi alte autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni”, au adăugat sursele citate, referindu-se la Agenţiile americană şi europeană a medicamentelor.

”Date preliminare ale studiului arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranţă coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanţi” împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Beta, apărută în Africa de Sud.

Aceste niveluri sunt ”de cinci până la 10 ori mai mari” decât cele observate după primele două doze.

Rezultatele acestui studiu vor fi publicate într-o revistă ştiinţifică, au precizat Pfizer/ BioNTech.

Cele două companii au subliniat, de asemenea, că vaccinul lor a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta şi că, prin urmare, o a treia doză ar putea creşte imunitatea împotriva acestei variante. Au loc teste pentru a ”confirma această ipoteză”, au indicat cele două companii.

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cu un abonament de 100€ pe luna o sa ai posibilitatea sa te vaccinezi zilnic.

 2. Deci inteleg ca au cam expirat. Interesant, la vaccinurile pe care le-am facut nu a fost problema asta. In acest caz, ar trebui anulat certificatul de vaccinare.
  Deci sunt vaccinat, dar nu prea.

  • nu stiu ce vaccinuri ai facut dar multe „expira” gripa un an tetanos vreo 5 , hepatita b vreo 10.

 3. Exact ca la gripă, se vor putea vaccina câțiva din țările bogate, în restul lumii virusul va deveni uzual, va suferi mutații anuale, va rămâne cu noi mult și bine.
  Dar comuniștii medicali vor insista cu restricții, stare de alertă / urgență, că e minunat să faci achiziții fără licitație și să fie interzis la proteste !

 4. In special in Europa si SUA, e pentru siguranta voastra. In rest nu e nevoie?

 5. Dozele astea sunt ca valurile :))).

 6. oricum se observa din avion o intensificare a terorii mediatice covid in ultima vreme , pentru strategii lu peste ” capitan nu caporal” : daca vreti sa faceti craciunul cu sosoaca presedinte , asta e reteta !