G4Media.ro

Pfizer anunță că variantă sud-africană a coronavirusului reduce semnificativ protecția oferită de…

sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană

Pfizer anunță că variantă sud-africană a coronavirusului reduce semnificativ protecția oferită de vaccin, dar care ar putea fi totuși suficientă pentru a lupta cu virusul. Noi studii clinice vor stabili acest prag

Un studiu de laborator sugerează că varianta sud-africană a coronavirusului poate reduce protecția anticorpilor oferiți de vaccinul Pfizer/BioNTech cu două treimi și nu este clar dacă vaccinarea va fi eficientă împotriva mutației. Sunt necesare noi studii clinice pentru a stabili nivelul necesar de anticorpi pentru o protecție eficientă, relatează Reuters.

Studiul a constatat că vaccinul a fost capabil să neutralizeze virusul și nu există încă dovezi din studiile efectuate pe oameni că mutația reduce protecția vaccinului, au anunțat cele două companii. Totuși, fac investiții și discută cu autoritățile de reglementare despre dezvoltarea unei versiuni actualizate a vaccinului lor ARNm sau a unei doze de rapel, dacă este necesar.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la cele două companii și de la University of Texas Medical Branch (UTMB) au realizat un virus care are aceleași mutații cu varianta descoperită în Africa de Sud, denumită B.1.351. Aceștia au testat virusul creat în laborator pe mostre de sânge de la persoane care au fost vaccinate și au constatat o reducere cu două treimi a nivelului de neutralizare a anticorpilor comparativ cu efectul asupra versiunii comune a virusului.

Concluziile au fost publicate în New England Journal of Medicine (NEJM).

Deoarece nu există încă un punct de referință stabilit pentru a determina ce nivel de anticorpi sunt necesari pentru a proteja împotriva virusului, nu este clar dacă reducerea cu două treimi va face vaccinul ineficient împotriva variantei care se răspândește în întreaga lume.

De altfel, profesorul de UTMB Pei-Yong Shi, co-autor al studiului, crede că vaccinul Pfizer probabil că va oferi protecție și împotriva acestei variante a virusului.

„Nu știm care este nivelul minim pentru neutralizare. Nu avem acest prag”, a spus acesta, adăugând că suspectează că răspunsul imun observat este probabil mult mai mare decât nivelul necesar pentru a oferi protecție.

Acesta a mai spus că, deși există îngrijorări legate de reducerea eficacității față de varianta virusului, vaccinul ar trebui să ofere protecție față de formele severe ale bolii și împotriva decesului.

Sunt necesare în continuare studii clinice pentru a stabili dacă vaccinul protejează împotriva variantei sud-africane, a mai precizat profesorul Pei-Yong Shi.

Sursa: Reuters

Foto: Facebook/ Comisia Europeană

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce o fi însemnând „semnificativ”? 5%, 50% sau 95%?
  Joaca cu cuvintele

 2. Bloomberg, luna trecuta: „Compania farmaceutică BioNTech se declară încrezătoare că vaccinul realizat împreună cu americanii de la Pfizer va funcționa pentru noua tulpină a virusului depistată în Marea Britanie, dar arată că studii amănunțite trebuie să fie realizate (…) Cu toate acestea, CEO-ul companiei arată că un nou vaccin care să vizeze apariției unei noi tulpini poate fi gata în șase săptămâni”.
  Pfizer pregateste deja „update”-ul la vaccinul lor si se pozitioneaza in piata exact cum as face si eu daca as fi CEO-ul lor, dar nu sunt. Din pacate…

 3. Fraza cheie a articolului: „…. fac investiții și discută cu autoritățile de reglementare despre dezvoltarea unei versiuni actualizate a vaccinului lor ARNm sau a unei doze de rapel …”
  Ca sa stiti ce cititi. Adica e despre bani.

 4. Stirea e gresita G4 Media. Vedeti pe The Guardian.
  Nu a zis Pfizer asta ! Este un laborator care a facut simulari ca multe altele ca sa faca scoala pe ele.
  Traduceti cu google si spuneti prostii. Mai dati afara din redactie.

 5. Hopa inseamna ca cei care au facut injectii trebuie sa mai bage ca nu mai sant protejati😂😂😂😂🏴💉

 6. E jale mare, raman vaccinuri pe stoc ca sunt inutile in fata tulpinelor noi. Era de asteptat.

 7. Asta e dicatatura BIG PHarma!
  Astia trebuie sa raspunda pt genocid si pt falimentarea multor tari sub pretextul dictaturii medicale!
  Astia isi hamalesc angajatii pe salarii de mizerie, peste tot in lume! Huooo, nesatuilor, falimentul sa va manance!

 8. buy modalert reddit modafinil online

 9. trimethoprim sulfamethoxazole Trimethoprim side effects