G4Media.ro

Petiție plină de greșeli a celor care vor să fie profesori, deși…

Petiție plină de greșeli a celor care vor să fie profesori, deși s-au retras din examenul de titularizare

Greșeli de acord, de punctuație și de ortografie în petiția online lansată de cei care s-au retras din examenul de titularizare. Ei au primit interdicție din partea ministrului Educației să vină la catedră anul acesta, ca suplinitor sau la plata cu ora, așa cum era practica până acum, cu toate că se retrăseseră din examen. Deși are un singur paragraf, format dintr-o frază continuă, petiția conține numeroase greșeli gramaticale.

Amintim că petiția a fost lansată și semnată de persoane care s-au retras din examenul de angajare în școală, ca profesor. Pentru a se titulariza – adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată într-o școală – un candidat trebuie să obțină minimum nota 7 la examen. Pentru a deveni suplinitor, candidatul la titularizare trebuie să obțină minimum nota 5.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Urmasii lui Dancila, via Andronescu, abia asteapta fotolii guvernamentale.

 2. Si unde este reproducerea petitiei ??

 3. In postura de parinte,te apuca groaza de ce se-ntimpla in invatamint,formarea unui copil,presupune cunoastere,ori ce se vede…e de plins

 4. Hmm…din câte văd din textul de mai sus singura problema este că virgula nu este imediat dupa cuvânt şi este lăsat un spațiu. O altă greşeală ar fi ca paranteza iaraşi are un spațiu. Acum ar mai fi ca se utilizeaza majuscule, dar asta depinde de ce a vrut autorul să sublinieze, adica ce idee i s-a părut importantă…

  • Ia mai citeste o data… dar, ma rog, daca nu vezi greselile inseamna ca ai facut limba romana cu vreun-ul dintre profesorii de genul asta. Virgula in loc de punct, lipsa punctul de tot, acord gresit.

  • asta se numeste lipsa de constiinciozitate. inca un indiciu ca-si merita soarta

 5. Vedeti ca ati ratat un spatiu in “s-[spatiu]a”.
  Chiar asa, domnilor?! Pentru o greseala care nu e nici macar de ortografie, ci de dactilografie, ii inrositi tot textul? De cand se taxeaza de mai multe ori aceeasi greseala? Daca asa sunt notati si la titularizare, nu-i de mirare ca se iau asemenea note.

  • Dacă tu vezi o singură greșeală, ai terminat 4 clase degeaba. Virgulele alea, cu spațiu sau fără spațiu, sunt în plus dpdv gramatical, nu stilistic. Și textul are nereguli grave de logică.

   Corect, fără a corecta logica ci numai „scrisu”, petiția aia se scrie așa:
   „În atenția cadrelor didactice afectate de eventuala punere în aplicare a vreunei legi al cărei text poate preciza că un cadru didactic nu poate ocupa post în anul respectiv (2019-2020) dacă s-a retras din examen din diferite motive, PROPUN STRÂNGEREA CÂT MAI MULTOR SEMNĂTURI, ASTFEL NE VOM EXPRIMA DEZACORDUL CU O DECIZIE DE ULTIM MOMENT, NESTIPULATĂ ÎN METODOLOGIA CADRU ANTERIOR APROBATĂ CONCURSULUI DE TITULARIZARE. ORICE MODIFICĂRI ULTERIOARE SUNT ÎN AFARA LEGII, NE LEZEAZĂ STATUTUL SOCIAL DAR ȘI MORAL…”

   Compară cu textul original.

 6. Si dv. spuneti ca aceasta este o petitie?
  Ma faceti sa nu mai citesc niciun articol scris de Domnia voastra!
  Sunt profund dezamagit!

 7. Cum pot pretinde Analfabeții astia sa vina in fata copiilor noștri? Sa ii învețe ce … cum sa o lase balta? La sapa și la cules cu ei, cu toti

 8. Ce este de mirare?Analfabetismul? Facultăți srl uri?diplome cu bani?!!UNIVERSITĂȚI ÎN TOATE ORAȘELE? !!! PE BANDA RULANTA ABSOLVENȚI! !! ,NU ȘTIU, NU POT SA CITEASCĂ O CARTE, CONVERSAȚIE, TOTUL TELEFONUL,PRESCURTĂRI ȘI SMS URI!!! DECI GENERAȚII DE AUR”$SUCCESURI””

  • Chill, doamnă. Mai aruncați un ochi pe ce ați scris. Dacă aveți nevoie de ajutor, sunt la dispoziția dumneavoastră.

 9. „[…] ASTFEL NE VOM EXPRIMA DEZACORDUL […]”
  Da, vă exprimați dezacordul gramatical.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.