G4Media.ro

Peste jumătate dintre persoanele care ajung la triajul Spitalului de Boli Infecţioase…

sursa foto: Pexels.com

Peste jumătate dintre persoanele care ajung la triajul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi au nevoie de internare în special din cauza gripei și a faptului că se prezintă târziu la medic

Peste jumătate dintre persoanele care se prezintă în triajul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi necesită internare, în principal din cauza gripei, specialiştii susţinând că pacienţii întârzie momentul prezentării la medic, transmite News.ro.

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat vineri că peste 50 la sută dintre pacienţii care ajung în triajul unităţii medicale necesită ulterior internarea în spital.

„Astăzi avem spitalizaţi cu diagnostic de gripă 22 de pacienţi adulţi, iar alţi 28 aşteaptă rezultatul analizelor. Cel mai probabil, aşa cum se prezintă simptomele, se va confirma şi în cazul lor acelaşi diagnostic. Sunt internaţi şi trei copii, iar alţi doi sunt spitalizaţi cu diagnosticul de pneumonie cauzată de gripă. Numărul pacienţilor pe care îi tratăm de gripă este însă foarte mare şi asta şi pentru că unii dintre pacienţi au ignorat recomandările noastre de a se prezenta la medicul de familie în primele 24 de ore de la apariţia simptomelor sau în maxim 72 de ore la medicul specialist”, a declarat directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Florin Roşu.

Potrivit acestuia, este importantă prezentarea cât mai repede la medic.

„Poate face uneori chiar diferenţa dintre viaţă şi moarte şi nu exagerez cu nimic, pentru că astfel pacientul beneficiază de tratamentul adecvat pe termen scurt şi pot fi evitate complicaţiile. Prezentarea la spital este urmată de un consult clinic, apoi de analize de laborator şi de investigaţii imagistice, care vor indica dacă pacientul are nevoie de îngrijire la domiciliu sau în regim de spitalizare. Zece la sută dintre pacienţii internaţi au necesitat îngrijire în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă, iar acesta este un procent destul de mare”, a afirmat medicul Florin Roşu.

El a precizat că se recomandă în continuare vaccinarea antigripală.

„Nu este târziu. Durează două săptămâni până când anticorpii vor atinge un titru protectiv şi chiar dacă în acest interval pacientul este diagnosticat ca având gripă, cu siguranţă forma va fi una mult mai uşoară. Nu ignoraţi nici măsurile de igienă, în principal spălatul pe mâini. De asemenea evitaţi aglomeraţiile, iar atunci când ajungeţi într-o astfel de zonă, purtaţi mască. Consumaţi multe legume şi fructe proaspete, pentru că întăresc sistemul imunitar. Şi dacă aţi constatat că prezentaţi simptome de gripă, evitaţi să intraţi din nou în colectivitate. Asta reprezintă un simţ civic normal”, a adăugat medicul Florin Roşu.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si daca vin mai devreme ii cearta ca blocheaza primirile urgenta. Cum o dai nu e bine.