G4Media.ro

Peste 857.000 de persoane s-au programat la vaccinarea anti-COVID până luni dimineață.…

Peste 857.000 de persoane s-au programat la vaccinarea anti-COVID până luni dimineață. 63% sunt cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice

În perioada 15 ianuarie – 25 ianuarie (ora 9.00) pe platforma informatică dedicată s-au programat 857.479 persoane din etapa a a doua de vaccinare, dintre care 63% au peste 65 de ani sau boli cronice, potrivit informațiilor furnizate de CNCAV.

Astfel, s-au programat până acum: 351.977 adulți peste 65 ani, 193.557 persoane cu afecțiuni cronice și 311.945 angajați din domenii esențiale.

Din punct de vedere al modalității de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa a doua s-a realizat astfel:

– individual direct în platformă – 339.899 de persoane
– prin intermediul medicilor – 154.801 de persoane
– telefonic, prin Call Center – 98.070 de persoane
– prin intermediul angajatorului – 264.709 de persoane din domenii esențiale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Parcă altul trebuia sa fie raportul 75 la 25%,nu?
  Sa iasa dl. Vladutz sa ne explice cum s-a depasit acest raport,cand softul platformei de vaccinare nu permite acest lucru?
  Niște nesimtiti acesti „esentiali”.

  • Doar stii ca e dificil si cateodata ostil pentru un ministru ca el sa isi faca treaba intr-un domeniu capusat de neamuri si spagari cu diferite intere. Deci ca urmare …ori te abtii ori ii iei pl-n gura lu vladutz .

  • Domnilor. Elavata Dumneavoastra discutie stiintifica ne scarbeste. Felatie placuta!

 2. E o rusine ceea ce se intampla, mai ales ca politicienii erau toti cu „”solidaritatea”” in gura.
  Au aparut peste noapte mii de bolnavi cronici, toti betivii au steatoza hepatica, toti grasanii au devenit obezi, au reaparut astmurile bronsice pe banda rulanta. Medici de familie ar trebui controlati la sange si condamnati penal pt nelegiuirile din ultimele sapatamani.
  Corporatiile au pus si ele botul, daca au in codul caen „”alimentatie publica””(desi au o legatura tangentiala cu segmentul, si numai 5% din angajati sunt implicati in asa ceva) si-au trecut pe liste toti angajatii, incusiv aia care lucreaza de aproape un an de acasa.
  Suntem ultima tara din lume!

  • Stimate @Stefan, lucrurile nu stau de loc asa. In primul rând daca cineva s-a uitat pe statistica de acu o săptămână din Ziarul Financeiar rezultat că pe baza estimarilor un numar 1,5 milioane de angajati sunt eligibili pentru etapa a II de vaccinare. Dar pe baza statisticilor doar maxim 50-60 % vor sa se vaccineze, deci e vorba de aproximativ 900.000 angajati. deci au fox programati doar 30% din cei eligibili. Si aceasta cigra maxim se va dubla in perioada următoare. In anturajul meu deja aproape toti cei eligibili (angajati in domenii cheie, persoane in vârsta sau cei cu boli cronice) s-au programat deja. Eu sunt bugetar elgibil si doar 50% din colegii mei s-au programat, din care 25% persoane au si boli cronice deci ei vor lipsi de la lista cu cei de la boli cronice. DIn cei care nu vor sa se programeze avem 10% persoane cu boli cronice. Sotia mea lucreaza in domeniul alimentar si doar 15% din angajatii eligibili sunt doritori de vaciinare. Parintii si soacra mea cu varste intre 76- 84 de ani deja au primit prima doză de vaccin. La spitale doar 50% din personal a dorit sa se vaccineze in etapa I. Deci problema va fi mai degraba nu de suprasolicitare a persoanelor la etapa 2 si cea de lipsa de interes pentru vaccin.

 3. Dacă mai citesc un articol despre vaccinati și programări îmi tai venele.
  Eu ma chinui din 17.01 sa fac o programare, fie pe platformă, fie pe telefon dar nu reusesc sub nici un chip indiferent de ora din zi sau noapte.
  Ba nu functioneaza platforma, ba nu sunt doze, ba nu sunt locuri…
  Nu stiu cum au ajuns cu programarile in luna mai cand atâta lume zice ca nu vrea sa se vaccineze.
  Mie imi miroase foarte clar că sunt vaccinati mulți care nu-și mai așteaptă randul conform normelor oficiale.

 4. Stimate domn, sau doamnã nu stiu ce nu faceti bine dar nu cred ca nu se poate. In primul rând pentru programare sunt 3 cãi: telefonic, aplicatie / site sau medic de familie. Dar pentru aceasta trebuie sa va incadrati in una din situatii:
  (A) – Angajat bugetar (functionar, profesor, etc…), lucrator in ind. alimentara, armata, politie….
  (B) bolnav cronic
  (C) Vârsta peste 65 ani

  In cazul (A) veti fi programat partial sau total de FIRMA la care lucrati
  In cazul (B) de medicul de familie sau apelând Nr. de CALL CENTER indicat pentru vaccinare la DSP din judetul in care locuiti (apelabil intre orele 8-22)
  In cazul (C) pe langa variantele de la punctul (B) mai aveti in plus variante de pe site. Se introduce CNP-ul persoanei peste 65 de ani si cu apoi se da un Nr. de telefon pentru a va autentifica. Apoi veti face programarea.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.