G4Media.ro

Peste 81.000 de gorjeni nu au asigurare de sănătate / 23.17% din…

Peste 81.000 de gorjeni nu au asigurare de sănătate / 23.17% din populația județului beneficiază doar de servicii medicale de urgență

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj, care deservește o populație de 351.707 persoane are asigurate puțin peste 270 de mii de persoane, anunță Gazeta de Sud.

81.462 de cetățeni nu au niciun tip de asigurare medicală, ceea ce reprezintă un procent de 23.17% din populația județului.

Aceștia pot beneficia de pachetul minimal de servicii, care cuprinde servicii de îngrijire a sănătăţii, medicamente şi materiale sanitare numai în cazul urgenţelor medico-chirurgicale şi al bolilor cu potenţial endemo-epidemic, monitorizarea evoluţiei sarcinii şi a lăuzei, servicii de planificare familială, servicii de prevenţie şi îngrijiri de asistenţă medicală comunitară.

Prin Hotărârea Guvernului nr.696/2021, se aprobă pachetele de servicii medicale, respectiv pachetul minimal de servicii şi pachetul de servicii de bază, acordate pentru perioada 2021 – 2022. „Pachetul minimal de servicii medicale în asistenţa medicală spitalicească cuprinde servicii medicale acordate în regim de spitalizare continuă şi de zi şi se acordă în situaţia în care pacientul nu poate dovedi calitatea de asigurat.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. nici daca ai asigurare nu beneficiezi de nimic, ca te programeaza la 3-4 luni, ca nu au fonduri, ba nu au locuri libere, interesant, daca platesti in a doua zi esti deja consultat, sunt probleme cu care nu poti sa astepti luni de zile.

  • Pai 25 la suta asistati social plus 25% bugetari asta este motivul pentru care alianta toxica ciumata PSD+PNL are majoritate in sondaje. Oricum daca continuam asa cu inmultirea romilor, in 10 ani romii o sa fie majoritari in Romania.

  • Au, în schimb, o gamă largă de viruși & bacterii pentru a asigura românilor [votanți] servicii impecabile de infectări spitalicești.

  • G4media, am postat de mai multe ori un comentariu la aceasta postare in care confirmam spusele lui @dan2k, dar l-ati respins de fiecare data!
   Rusine sa va fie!!!

 2. Pentru hemoglobina??? In rest la ce????

  • La sifonat banii de la niste prosti. Acum o sa par rautacios, dar nu mi se pare normal ca unii sa aibe retete compensate 100% de 5-10.000 Ron pe luna fara sa plateasca mai nimica la sanatate, iar altii care platesc poate platesc contributii la nivelul catorva salarii medii sa li se spuna ca nu mai au fonduri pentru consultatii sau compensate.

  • O sa afli la prima operatie la ce foloseste :))

 3. Tu vorbesti de buletin, dar unii nu au nici macar certificat de nastere.

 4. Platesc lunar o gramada de bani la asigurari de sanatate la stat si, din banii mei (si ai tai), merg in urgente toate putorile, toti asistatii social, toti tine-gard.
  Am ajuns in urgenta in 2020, la Universitar, si erau ca ei o gramada, aveau si pretentii de servicii de calitate, lenesi de 2 bani. Normal ca nu sunt fonduri ca sa faci analize, ca sa faci un RMN, daca 3 fraieri platesc asigurari si tin in spate 3 smecheri pomanagii care taie frunza la caini. Ca asa trebuie sa traim in tara asta: 20% sa munceasca zi lumina pentru putori, alocatii si pensii.

  • Ai două opțiuni: un vot masiv pentru USR ca să fie mai bine peste 10 ani, sau emigrarea.

  • Sunt aia care nu cotizeaza cu nimic și vor ieși la pensie cu pensie minima,apoi îi vom plânge noi pe aici ca mor de foame,sau vom face comparatie ca are pensia mai mică de 10 ori decât un magistrat

  • Nici o problemă, dacă n-ai vrut să aibă asigurare… s-a îmbolnăvit mai grav și acum primește indemnizație handicap plus indemnizația sociala plus transport gratuit, scutire la impozite plus 1000 lei ajutor + vouchere de 250 lei odată la două luni plus ajutor de încălzire!

 5. Care este metoda prin care autoritatile au aflat acest lucru ?
  Ce treaba au institutiile bugetrare tilharesti si mincinoase daca in Romania exista persoane care nu sint asigurate in sistemul public ( tilharit ) de sanatate ?
  Sistemul public de pensii si cel public de sanatate sint cele doua mari sisteme care functioneaza pentru ca slugile politice din interior sa aiba beneficii imense prin jecmanirea rodului muncii mediului privat si nu pentru cetatean .
  La fel si sistemul public de invatamint .
  Urmeaza politia , procuratura si judecatoriile .

 6. Câți nu muncesc? câți au ajutor social?