G4Media.ro

Peste 70% din locurile de cazare din Sovata sunt deja rezervate /…

Peste 70% din locurile de cazare din Sovata sunt deja rezervate / Cei mai mulți turiști sunt din România, Moldova, Ungaria și Germania

Odată cu ridicarea restricțiilor, turiștii încep să revină în stațiuni, iar Sovata se numără în topul preferințelor, hotelurile de aici urmând să ajungă la un grad de ocupare de până la 85%, anunță Agenția de presă Rador.

La cele trei hoteluri din Grupul Ensana Health Spa Hotels (fost Danubius), în primele cinci luni gradul mediu de ocupare a fost de 46% faţă de 34,4% în perioada similară a anului trecut. Pentru perioada estivală se estimează ca gradul de ocupare să crească până la 85%.

Cei mai mulți turiști sunt din România, urmați de cei din Moldova, Ungaria şi Germania, care vin în stațiune în primul rând pentru lacurile cu ape clorurate şi sodice, care au proprietăţi terapeutice pentru mai multe afecţiuni.

Directorul general al lanţului Ensana Health Spa Hotels din Sovata, Andrei Rusu: ”A început sezonul turistic în Sovata, deocamdată vedem că sunt mai mulți turiști decât anul trecut, probabil s-a legat și de sfârșitul de lună iulie când au expirat voucherele de vacanță pe 2019-2020, iar pe luna iulie – august cererile sunt în desfășuare, am ajuns deja la un grad de ocupare de 70% pentru luna iulie, 60% pentru august, dar estimăm că vor urca la peste 85% grad de ocupare”.

La ora actuală, pe masa Guvernului există un proiect privind acordarea unor finanțări nerambursabile în valoare totală de 500 de milioane de euro pentru firmele care activează în balneo – turism.

Banii ar putea fi investiți în unități de cazare, aparatură pentru tratament sau pregătirea angajaților, proiectul fiind în dezbatere publică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...