G4Media.ro

Peste 70 de romi penticostali din județul Cluj, infectați cu coronavirus. La…

Peste 70 de romi penticostali din județul Cluj, infectați cu coronavirus. La spital s-au scandalizat, nemulțumiți că n-au voie să iasă din saloane. Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean: Când au văzut patrula de jandarmi, s-au liniștit rapid

Un pastor de entie romă, din Dej, județul Cluj, s-a încăpățânat să țină slujba religioasă într-o locație mărginașă a orașului, încălcând prevederile ordonanțelor militare care interzic adunările publice. Consecința: mai mulți romi care au participat la adunare au început să vină treptat, la spital, cu simptomele infecției de coronavirus.

În prezent, 72 de persoane, depistate cu Covid-19, sunt internate în spitalele clujene care asigură tratamentul pentru infecțiile de coronavirus. Cei mai mulți dintre romi sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase, unde în urmă cu două zile au iscat și-un scandal, nemulțumiți că li s-a interzis să stea în grupuri, sau să iasă din saloane.

„Nu pot să spun că a fost un incident de amploare. Unele persoane s-au revoltat că n-au voie să iasă din saloane sau să stea împreună. Și-ar fi dorit să fie lăsați să stea în același salon, în familie, câte șase sau opt oameni. Nu voiau să-și asume normele medicale. Câțiva au avut niște răbufniri, în sensul că au fost rupte niște plase de la geamurile de la parterul Spitalului, sau că le-au adresat medicilor diverse reproșuri. Dar nu se poate spune că am avut de-a face cu un scandal. Fiind vorba despre principalul nostru Spital angrenat în lupta cu combaterea epidemiei de coronavirus, nici nu ne-am permis să lăsăm să escaladeze lucrurile. Am trimis acolo patrula de jandarmi și oamenii s-au liniștit rapid” a explicat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, pentru G4Media.

În afara celor 72 de romi infectați cu coronavirus, alte zeci de persoane – membri din familie, prieteni sau vecini – sunt obligați în acest moment să stea acasă la domiciliu, în izolare.

„În prezent, avem patru locații în Dej, care prezintă pericol de focar de coronavirus. Toți cei care au intrat în contact cu persoanele infectate de Covid-19, sunt în izolare, sub pază”, a precizat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Pastorul care a organizat adunarea penticostală ar fi și el infectat cu Covid-19, pe numele său fiind deschis și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

 

Sursa Foto: Actual de Cluj (Spitalul de Boli Infectioase)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. ma astept ca discutia de aici sa fie despre bor si despre daniel, pimen si teodosie.

  2. Doamne…. după ce că sunt țigani mai sunt si penticostali pe deasupra. O să crească natalitatea in localitate cu 300%😈

    • Sunt curios daca romii erau homosexuali care era comentariul tău, Manuela. Sau daca autorul articolului ar fi menționat asta…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.