G4Media.ro

Peste 550 de copii din familii care au revenit în ţară, înscrişi…

Foto: Pixabay

Peste 550 de copii din familii care au revenit în ţară, înscrişi la şcoli din judeţul Timiş / Copiii vin din 35 de țări

Peste 550 de copii care au revenit în ţară cu familiile din 35 de ţări s-au înscris în şcolile din judeţul Timiş, anunță News.ro.

Copiii au revenit din ţări ca Germania, Italia, Spania, SUA sau Canada şi s-au înscris pentru a-şi continua studiile. Un sindicat al cadrelor didactice a solicitat mai multe posturi în învăţământul din acest judeţ.

”Peste 550 de copii români reveniţi din străinătate s-au înscris în ultimele luni în şcolile din Timiş. Ei s-au repatriat din 35 de ţări, în principal, din Germania, Italia, Spania, SUA, dar chiar şi din Cuba. Şi mai mulţi elevi vin din alte judeţe din România. Este o urmare firească a  dezvoltării economice tot mai susţinute a judeţului şi a Timişoarei ca pol de dezvoltare. Mai trebuie să creştem însă şi numărul profesorilor pentru toţi aceşti copii”, a scris pe Facebook Ovidiu Drăgănescu, subprefectul judeţului Timiş.

Reprezentanţii unui sindicat din domeniul Educaţiei au solicitat mai multe posturi în învăţământul din Timiş, iar solicitarea lor a fost deja transmisă ministrului Sorin Cîmpeanu.

”În cadrul Comisiei de dialog social am avut, azi, o întâlnire cu reprezentanţii celui mai mare sindicat al cadrelor didactice din vestul tării care au cerut alocarea unui număr mai mare de norme didactice, de personal nedidactic şi auxiliar. Am transmis aceste cereri direct ministrului educaţiei, domnul Sorin Cîmpeanu, susţinându-le şi cu datele oferite mai sus”, a mai anunţat Drăgănescu.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. I-auzi, Draganescu care a fost filmat cerând mita când era prefect PNL acum 10 ani a fost reintrodus in circuit si e din nou subprefect. A scăpat de pârnaie cu prescriere sau s-a pierdut dosarul? Asta a ajuns sa administreze soarta copiilor din Timiș?

  2. Bullshit! Cine s-ar repatria din SUA in Romania? Uite reclama facuta pentru statul roman. Uite domnule, se intorc romanii acasa de bine ce este. Timisoara, noul Berlin al Europei.