G4Media.ro

Peste 5.600 de deținuți vor să voteze pe 6 decembrie/ Cum se…

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Peste 5.600 de deținuți vor să voteze pe 6 decembrie/ Cum se va desfășura votul în penitenciare

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a anunțat, vineri, printr-un comunicat de presă, că 5.663 de persoane deţinute în baza unui mandat de arestare preventivă şi persoane care execută o pedeapsă privativă de libertate și-au exprimat, în scris, intenția de a vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie, numărul putând crește în cursul zilei de sâmbătă, când se mai pot face înscrieri, între orele 18.00-20.00.

În total, sunt 6.366 de persoane private de libertate identificate cu drept de vot. Deținuții pot vota, potrivit legii, prin intermediul urnei speciale.

Penitenciarele amenajează spaţii corespunzătoare pentru amplasarea urnelor şi a cabinelor de vot, cu dotări minime pentru asigurarea secretului votului, precizează sursa citată.

ANP a luat și măsuri suplimentare pentru desfășurarea votului în contextul pandemiei de COVID-19: deținuții vor purta masca de protecţie respiratorie și vor primi mănuși de unică folosință înainte de înmânarea ştampilei de vot şi a cărţii de identitate.

Alte măsuri anunțate de Administrația Națională a Penitenciarelor:

 • Se va avea în vedere evitarea contactului dintre deţinuţii care îşi exercită dreptul de vot, astfel că nu vor interacţiona deţinuţi cazaţi în secţii diferite;
 • Între membrii comisiilor de votare şi votanţi vor fi instalate panouri despărţitoare – tip ghişeu;
 • Spaţiul destinat exercitării procesului de vot va fi aerisit periodic, iar suprafeţele vor fi dezinfectate în intervalele de pauză;
 • Echipa biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială, şi eventualii supraveghetori şi observatori străini acreditaţi în acest scop vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19.
 • Purtarea echipamentului individual de protecţie este obligatorie din momentul accesului în unitate.
 • Pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare, va fi respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

sursa foto: Inquam Photos/ Adel Al-Haddad

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Daca se spala bine de vaselina, Daddy are voie sa puna mana pe stampila sau doar cu baie generala are voie sa intre in sectia de votare din Atelierul Auto?

 2. Amicul lui Ciolos votează PNL.

 3. Cei nehotărâți în privința votului, fiți pe pace. Pârnăiașii, analfabeții și atârnătorii vor veni să voteze și pentru voi. Iar toți ăștia sigur nu votează USR PLUS.

  • Da nici eu care osa votez la Bruxelles nu osa votez pnl usr plus osa votez psd ca nu are ca scop sa distruga valorile romanesti nu ma intereseaza coruptia ca toti din politica sunt copii fostilor comunisti toti au furat si osa fure dar vreau sa ramina Romania o tara cu traditii si credinta la oameni simpli de rind doamne ajuta