G4Media.ro

Peste 4.000 de copii din Ungaria sunt crescuți de cupluri de același…

Sursa foto: Pixabay / SharonMcCutcheon

Peste 4.000 de copii din Ungaria sunt crescuți de cupluri de același sex în familii LGBTQ/ Peste 10.000 de astfel de parteneriate civile, înregistrate la recensământul din 2022

Numărul familiilor LGBTQ din Ungaria s-a triplat în ultimii ani, peste patru mii de copii sunt crescuți de părinți de același sex, potrivit datelor recensământului din 2022, pe care rtl.hu le-a solicitat de la KSH, transmite hvg.hu.

În plus, subliniază articolul rtl.hu, în statistici apare doar o parte din numărul real de familii LGBTQ.

În cel mai recent microrecensământ din 2016 – și anume colectarea de date „la jumătate de termen” între recensămintele „mari”, la un deceniu – au fost enumerate 681 de cupluri de același sex care cresc copii mici. În recensământul din 2022, însă, 2.183 de cupluri de același sex au declarat că au copii minori, iar în timpul recensământului au fost numărate 10.030 de parteneriate între persoane de același sex.

Cercetătorul educațional György Mészáros a povestit pentru rtl.hu că în 2017 și-a adoptat fiul său mic, Dávid, ca persoană gay singură, pe care îl crește singur, deoarece partenerul său locuiește la țară, iar relația lor este una la distanță. Dávid are acum zece ani și este în clasa a patra.

Toată lumea de la școală știe că el trăiește într-o familie LGBT. „Nu prea avem experiențe negative. Este o poveste gestionată în mod deschis, toată lumea este conștientă de ea și este pe deplin acceptată. Acest lucru a fost tipic peste tot: la medicul pediatru, cu profesorii, cu alți părinți”, enumeră György.

Fundația Rainbow Families, cunoscută pentru campania sa „familia este familie”, percepe că a crescut o generație care gândește mult mai liber, iar acest lucru se poate observa în creșterea numărului de parteneriate înregistrate, care a atins un nivel record în 2022.

Potrivit lui Eszter Polgári, șeful programului juridic al Háttér Társaság, toate acestea sunt deosebit de importante în contextul în care, în ultimii ani, persoanele LGBTQ au devenit din ce în ce mai mult o țintă în comunicarea guvernamentală, iar mai multe măsuri au dezavantajat minoritățile sexuale și cuplurile de același sex care se pregătesc să aibă copii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...