G4Media.ro

Peste 30 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal…

Foto: Migranți prinși la granița Ungariei cu Serbia / captură Youtube

Peste 30 de migranţi au fost prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria / Cei mai mulți erau cetățeni din Nepal, Siria, Afganistan, Republica Moldova şi Sudan

Peste 30 de migranţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni, în ultimele 24 de ore, încercând să iasă ilegal fin ţară, ascunşi în două automarfare sau mergând pe jos, pe câmp, spre graniţa Spaţiului Schengen, transmite Agerpres.

În Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, în timp ce era verificat un TIR condus de un bulgar, care transporta biciclete în Germania, au fost găsiţi ascunşi opt cetăţeni străini.

„Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Etiopia, ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera de stat”, a informat, marţi, Poliţia de Frontieră Arad.

La Nădlac II, într-un TIR condus de un român, au fost găsiţi ascunşi alţi trei migranţi, din Sri Lanka şi Pakistan.

Tot în zona Nădlac, dar pe câmp, poliţiştii de frontieră au observat, cu ajutorul dronei cu aparatură de termoviziune, la 100 de metri de graniţa cu Ungaria, 20 de persoane care mergeau pe jos spre ţara vecină.

„S-a procedat la deplasarea către locul unde se aflau persoanele şi interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele depistate au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea unor verificări. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din diverse state (Nepal, Siria, Afganistan, Republica Moldova şi Sudan), cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani, intraţi legal în România”, a transmis Poliţia de Frontieră Arad.

Cei doi şoferi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii prinşi ascunşi în automarfare sau mergând pe câmp sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Probabil d-l Bode ca astia sunt parasutati in Romania, nu ca au intrat pe la celelalte frontiere cu Bulgaria, Serbia si Moldova. Hai ca avem niste vamesi foarte bogati, care sigur nu fac greva.

  2. Cum ajung oamenii ăștia așa de ușor în România ? Dacă ajung prin contracte de muncă și lipsesc o zi-două, n-ar trebui anunțată Poliția și trimiși înapoi ?