G4Media.ro

Operațiunea Liberterra: Peste 280 de suspecți au fost arestați și 22 de…

Operațiunea Liberterra: Peste 280 de suspecți au fost arestați și 22 de grupări de traficanți de persoane au fost destructurate, în urma unei ample operațiuni ale Interpol la nivel mondial

Interpol a anunțat luni că au fost arestați 268 de suspecți și au fost destructurate 22 de grupări infracționale, în urma unei ample operațiuni internaționale în mediile de traficanți de persoane, efectuată între 5 și 9 iulie, relatează AFP, preluat de Agerpres.

„Operaţiunea Liberterra oferă o imagine pe cinci zile a situaţiei acestui trafic internaţional şi a motivaţiei principale a acestor reţele infracţionale foarte bine organizate: profitul. Cu 22 de grupări destructurate, ea arată de asemenea ce se poate realiza cu ajutorul unei acţiuni globale, coordonate a forţelor de ordine”, a declarat într-un comunicat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.

Operațiunea coordonată de Interpol a mobilizat forţe de ordine din 47 de ţări, care au efectuat în jur de 500.000 de inspecţii la puncte de control, în aeroporturi sau în zone prioritare identificate de serviciile de informaţii.

De asemenea, Interpol mai precizează că operațiunea a permis salvarea a 430 de victime ale traficului de fiinţe umane şi identificarea a 4.000 de migranţi clandestini originari din 74 de ţări diferite.

Dintre aceștia, multe persoane preluate de serviciile de profil au necesitat asistență medicală, psihologică și cazare.

Autoritățile din Sudan au salvat, în cadrul operațiunii, 253 de persoane şi au arestat 32 de suspecţi, iar paza de coastă a Tunisiei a acordat asistenţă unui număr de 69 de migranţi africani, după ce a primit un apel de ajutor.

Interpol mai informează că în urma operațiunii au fost deschise 60 de noi anchete transfrontaliere.

Sursa foto: Facebook/ Interpol HQ

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Aşa da, dar se pare că doar la alţii!

    La noi Regina Vămilor din România la braţ cu Bode, Vela, Fifor, Moga Nicolae şi Jandarmen Can protejează traficanţii, prin transmiterea de mesaje cum că România e o ţară sigură şi nu sunt probleme de genul ăsta.

    • Cauta pe google: grooming gangs in britain, sau mai degraba pe duckduck, ca google ascunde cautarile din cauza de rasism, si ai sa vezi cati zeci de ani au dainuit bandele de „asiatici” in UK si cate zeci de mii de vieti au distrus, tot din cauza de rasism. Dupa, vino si comenteaza idiotenii aici. A, si apropo, asta vine de la un anti nationalist, nu sunt mare fan Romania, doar voiam sa demasc low iq-erii dezinformati.

    • Ce legătură are ce am zis eu cu ce ai zis tu? Amq-ul mic şi mă împiedică să înţeleg. Sau vrei să spui că dacă mie şi la vecinul Pit Bred ne ia vântul acoperişurile la case, eu n-am voie să mi-l repar decât după vreo 20 de ani, că dacă nu, sunt considerat rasist?!? Infractorii şi traficanţii trebuie prinşi şi pedepsiţi, punct, legea-i lege, că de-aia ai ajuns în M.A.I., nu să te duci la chermeze cu Şacalu Polaru sau să bagi bani la chiloţii Bemveesei. Antinaţionalişti sunt şi cei de mai sus, aşa că vă puteţi lua de mânuţe şi să încingeţi hora netrebnicilor pe pământul fraierilor care îi acceptă şi-i pupă-n dos!

  2. Pentru mafioţii găsiţi vinovaţi de sclavie şi trafic de persoane ar trebui reintrodusă pedeapsa cu ocna!