G4Media.ro

Peste 20 de ONG-uri cer o intervenţie internaţională pentru împiedicarea unei invazii…

Sursa foto: JACK GUEZ / AFP

Peste 20 de ONG-uri cer o intervenţie internaţională pentru împiedicarea unei invazii terestre în Rafah: Ar fi „dramatică pentru populaţie”

Douăzeci şi cinci de organizaţii neguvernamentale au făcut apel la guvernele din întreaga lume, într-un comunicat de presă difuzat miercuri, să intervină pentru a respinge şi a preveni o strămutare forţată a palestinienilor în Gaza, având în vedere perspectiva unei invazii terestre a armatei israeliene în Rafah, care ar fi „dramatică pentru populaţie”, informează EFE, transmite Agerpres.

ONG-urile consideră „alarmante” informaţiile despre presupusele planuri ale Israelului de a-i strămuta cu titlu permanent pe palestinieni în Peninsula Sinai din Egipt sau în ţări terţe.

Acestea subliniază că cei 1,5 milioane de palestinieni care se află acum în Rafah, la capătul sudic al Fâşiei Gaza, unde s-a refugiat mai mult de jumătate din populaţia palestiniană, nu au încotro să meargă, deoarece în restul enclavei palestiniene au loc zilnic bombardamente.

„Suntem îngroziţi de perspectiva unei invazii terestre în Rafah, care ar fi absolut dramatică” pentru cei de acolo, scriu aceste organizaţii, printre care se numără Action Against Hunger, ActionAid, Amnesty International, Handicap International, Doctors of the World sau War Child.

Ele insistă că strămutarea forţată a palestinienilor constituie „o încălcare a dreptului internaţional umanitar” şi notează că ordinele israeliene de „evacuare” a unor zone mari din Gaza au dus la strămutarea a aproximativ 85% din populaţia din acest teritoriu.

În acest context, ele cer guvernelor din întreaga lume să acţioneze pentru a obţine o încetare a focului „imediată, permanentă şi necondiţionată” şi ca Israelul să îşi respecte obligaţiile conform dreptului internaţional.

Mai presus de toate, Israelul trebuie să evite „orice iniţiativă care ar putea contribui la strămutarea forţată, permanentă sau prelungită a palestinienilor”, au mai cerut cele 25 de ONG-uri, pledând totodată pentru întoarcerea în siguranţă a persoanelor strămutate deja, odată ce războiul se va fi încheiat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Foarte probabil, organizațiile respective vor fi acuzate de antisemitism.

 2. Unde erau ONG urile astea cand era atacat Kiev-ul?

 3. si nimic de razboiul din Ucraina?

 4. Aceste ong nu spun nimic de invazia hamas in Israel și nici de invazia Rusiei în Ucraina. De așa este când ești susținut de sistem scrii ce ți se dictează. Corupție totală.

 5. Adică și miile de copii omorâți de armata Israelului sunt teroriști? Sau poate crima lor era doar că erau potențial viitori teroriști. Așa, ca în Minority Report, filmul cu Tom Cruise.

 6. ONG-urile se dau după cum le intră banii în conturi.
  Acum cred că au primit primele de la axa comunistă Iran-Rusia.
  E o glumă proastă aceasta ong-uri.
  Când au atacat hamas, nici unul nu a ridicat vocea, acum se trezesc să comenteze…exact ca Africa de Sud.
  Au de capul vostru de „agenții”.

  Slava Israel

 7. Aia e ghinion, cum ar spune un mare om

 8. ONG-urile au început să se substituie guvernelor peste tot în lume. Se exprimă pe absolut orice temă. Sunt acele celule canceroase care în final vor metastaza democrațiile. Sub umbrela „societății civile” au fost plătite chiar din bani publici pentru a infecta toate instituțiile importante, luănd
  intr-un final forma și consistența unui”deep state”. De la niște activiști plouați au ajuns la butoane, nevotați de nimeni.

 9. Citesc multe comentarii și observ cu multă indignare,faptul că istoria și faptele actualității din ziua de azi,nu mai au importanță.
  Am început să ne omorîm în numele credinței susținînd una din părți fără să luăm în calcul că s-ar putea să ajungem ca ei…
  Dreptatea și justiția,adevărurile istorice le manipulăm în interesul personal ca niște repetenți punînd interesul personal în fața adevărului istoric.Asta se întîmplă cînd au dispărut liderii și ascultăm părerea followerilor….
  Spor la treabă.